~you are my bestest buddies~

|| Faeizma Wedding || 18 May 2013 - Walimatul Urus & Majlis Bersanding

Assalamualaikum and Hello my lovely readers.


Semalam aku dah update pasal entry Nikah, and today I would like to update about my Reception event. Alhamdulillah, setelah berhari-hari aku tak dapat tidur dengan nyenyak pada waktu malam, sejurus selepas akad nikah, aku berjaya tidur dengan lenaaaa... Syukur... Bangun pagi, mak andam dah message aku yang dia akan sampai rumah aku pada jam 9.00 pagi. Seawal jam 10.00 pagi semua orang dalam rumah termasuklah family dan saudara mara yang bermalam di rumah kami sudah keluar menuju ke tempat resepsi kami di Dewan Taman Cempaka, Ampang. Tinggallah aku seorang dengan mak andam sambil menunggu Faiz datang dari Serdang dan pengapitku, Ili Dalila dari Gombak.

Let's picture tells you the story.......






My lovely wedding dress



I love all the beads!



Kadang-kadang aku rasa lain sangat bila dimekap oleh orang lain.



Hand-flower bouquet!



It's 1.25 pm already. We are ready to go to the reception hall.



So sweet, Sayang! Thank you....



Pengapit lelaki, Fuad Fahmi (adik Faiz) dan pengapit perempuan, Ili Dalila (my besties)





Terima kasih kepada semua hadirin yang sudi hadir memeriahkan majlis kami sekeluarga. Terlalu ramai. Risau aku kalau tak cukup makanan. Harap semuanya kenyang dan selesa.



Kekok! Maklumlah tak pernah jadi pengantin.



The Husband!



The Wife!






Terima kasih kepada pengapit. Anda melakukan kerja dengan baik sekali. Tapi sekejap lepas tu lesap dah dua orang ni. Rupanya masing-masing pon kebulur belum makan lagi. Hehehe =D Kesiannn.... =P



Makan beradab. Lauk semua nampak sedap-sedap. 
Tapi sayangnya, tak semua aku sempat merasa. =(



My wedding cake. Sedap kek buah ni. Setiap lapisan ada buah! Yummy!



Faiz's family. I love them much!



My family! I love you more guys!




The colorful of Majlis Persandingan Ezma & Faiz.



Upacara memotong kek. Kami hanya pakai baju yang sama saja. Malas nak tukar-tukar baju potong kek lah. Baju itu lah. Baju ini lah.



We are sooo eagerly to eat this cake! 






So cheeky me!



I love this pose so much!



My closed up wedding dress.



Okay, dah habis! Bye-bye!!

Alhamdulillah, majlis persandingan disebelah pihak perempuan berjalan dengan lancar. Rasa gundah gulana dalam hati risau jika makanan tidak mencukupi sewaktu tetamu hadir. Terima kasih kepada semua krew Katering Ezzaq Wedding Planner atas kesungguhan mereka menjayakan majlis kami sekeluarga. Kepada semua sanak saudara, jiran tetangga dan sahabat handai yang sudi hadir, aku ingin mengucapkan ribuan terima kasih atas masa yang diberikan untuk makan jamuan kenduri. InsyaAllah jika kalian pula yang buat majlis makan-makan, aku dan suami pula akan hadir. =)

Majlis berakhir tepat jam 4.45 petang. Terima kasih atas semua hadiah yang diberikan. Dannn, paling penting adalah doa yang terbaik dari kalian semua amat kami hargai. Tak terbalas semua pemberian, hanya Allah SWT sahaja yang membalas. Aminnn ya rabbal alaminnn.... Tak pernah kami mendapat hadiah yang banyak sampai penuh 3 kereta. Malam harinya nak membuka hadiah, mulalah aku rasa sayang nak buang pembalut. Orang beli pembalut hadiah RM1 kita koyak macam tu je. Kenapa tak balut dengan surat khabar je kan? Takdelah aku rasa sayang sangat nak mengoyaknya. InsyaAllah akan kami manfaatkan sebaiknya semua pemberian tersebut. =')






p/s : Tak sabar nak upload semua gambar perkahwinan kami di Facebook.
Gambar kawan-kawan dan tetamu lain pon banyak dan aku nak bubuh kat Facebook lagi senang!


p/s/s : Next entry, Majlis Bertandang and 
next-next-next entry is Honeymoon!



52 comments:

  1. berseri-seri cantik sangattttttt~

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. dah di mekapkan, mmg la nampak berseri.. kalo tidak, ade ghupa hantu kak limah gak kite nie. :D

      Delete
  2. kite tak sabar nak kawen la macam ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kite mmg saje buat yuyu jadi tak saba nak kawen. yeay!

      Delete
  3. tak sabar nak tengok gambar jugak!! hehehe..

    omei sangat adik kite ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. panjang bejela dah entry ni dgn gambar kak shaaa oiii.. hahaha :D

      Delete
  4. canteqnyeeeeeeeeeeeeee lahh. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih awak! :) dah di mekap, nampak la cantiknye sikit. :D

      Delete
  5. haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,omeinya ezmaaaaaaaaaaaaaaaaa! :D

    ReplyDelete
  6. ezmaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...suka nya akak tgok majlis kamu....sporting pengantin kita

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo kak shida dtg, mesti lagi sukaaaa!!! :D

      Delete
  7. Kak ezmaaa cantikkkk. Berseri gitu. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih myra... berseri sbb mekap je nie. hahahaha

      Delete
  8. baju cantekk, pelamin pon cantekk. congrats kak :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih ateynnn.. :D semua ni kite sewa jeee.. huwaaaa

      Delete
  9. congratesss ezmaaaa!! sepadan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih cik nathrah! :) hehehe.. kite maluuuuuu

      Delete
  10. kenapa tiba2 rasa sedih bila baca ni? mgkin terharu kot kan sbb happy for you!
    selamat pengantin baru..sobs..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alorhhh.. xmola sedihhh... :(

      ape pon, terima kasih kak siti.. teringin nak jumpe kak siti in real life..

      Delete
  11. ezma berseri2.. :)

    dress cantik.. perfect!

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih rinaaaa.. nanti awak kawen, pakai baju kawen cantik2 jugak taw!

      Delete
  12. Review psl baju please.... cntik....

    ReplyDelete
  13. Review psl baju sanding tu please... Cantik sangat.

    ReplyDelete
  14. Review pasal baju tu please... Cantik sangat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. review?? alamakk... nak tulis pasal apa ehhh... :D erm, insyaAllah.. kite cuba ye......

      Delete
  15. ezma, awak sangat indah dan cantik! sedap mata memandang. pasangan yg sama cantik sama padan. faiz pon handsome orangnya. dan saya yakin jodoh awak berdua kekal sampai bila2 sebab wajah kalian berdua seiras.

    anyway, saya baca blog awak ni pon dah macam saya berada di majlis kenduri kamu. rugi xdpt dtg hari tu. :( ape pon, selamat pengantin baru ezma dan faiz.


    hanis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hanis mane eh ni? masyaallah. saya hanya insan biasa. ape pon terima kasih atas doanya. semoga Allah shj yg membalasnya :))

      Delete
  16. dear,

    baju u superb cantik!!! ni yg nak wt tema tok wedding i plak.hehe
    nak tny baju u ni sendiri punye atau sewa yea?hehe...brape kos kalau u buat sendiri atau sewa?

    www.cosmoladiess.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank u dear. baju ni actually i request utk buat yg baru. so i just sewa je. yg membayarnya my wedding planner. design and color semua i buat sendiri. cuma hantar jahit shj. :)

      total kos 2ribu utk baju laki dan pompuan. :) tp kalo nak sewa, my wedding planner ckp murah je :D

      Delete
  17. Leggings Itu Lucah. Jangan Memakainya Di Khalayak Ramai.
    Sebarkan fakta ini kepada ahli keluarga dan rakan taulan kita.
    http://leggingseksi.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. ezmaaaaaaaaaaaa!! gerammm!! cantikk sangat!!! kalau pergi haritu memang cubit2 ezma ni. hahahahha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. angan la obet ittewww.. aket la ittew.. hahaha =D

      Delete
  19. Cantikkkkkkkkkkkkkk. Eka punya baju kahwin nnti warna nilah. Tapi gabung dengan pink. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh... combine with pink color? mesti lagi cantik.. =)

      Delete
  20. kak tempah dimana baju tu yahh?ble bg link tak kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. baju biru purple ni ke? kak ezma tempah melalui katering jugak dik. tp dorg buat tempahan kat plaza city one yg sebelah Semua House kat Jalan TAR tu.. kat situ semua ade butik pengantin yg amik tempahan baju pengantin. tapi mahal taw kalo org luar dtg sane.

      Delete
  21. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  22. yuppp..bju tu sgt gorgeous!! you are my inspiration utk org2 yg cheapskate cm kita ne! hehe....btw pls dont delete all your posts regarding your marriage entry yahh! including bhgn merisik n bertunang. sebab kita nak buat exactly like yours! plsplspls~~ >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. it's okay darlinggg.. i wont delete all my post regarding the wedding... sgt best bile dpt tlg org bg idea... =) harap dgn cara ni dpt membantu awak dari segi idea.. tp xbyk mane la..heee

      Delete
  23. salam...wah,cntiknya baju...suka tgk warna tu..salam perkenalan...

    ReplyDelete
  24. Cantik..suka tgk...salam perkenalan..weee

    ReplyDelete
  25. saya tgh cari warna ni... mana nk sewa ye????

    ReplyDelete
    Replies
    1. erm, kalau ade FB, cube search Ezzaq Wedding Planner (Pelamin dan Katering Budget)

      https://www.facebook.com/pages/Ezzaq-Wedding-Planner-Pelamin-dan-Katering-Budget/246020705414779?fref=ts

      sy gunekan service mereka sepenuhnya... cube tanye mereka.. baju pon ni ade dorg buat sewa... =)

      Delete
  26. Salam..saya nk tny,mcm mana dgn mknan dari katering yg ezmaliza pilih ni?ok x?

    ReplyDelete
  27. sis.. nak pic baju yg color ni bole x?~ bln 3 ni nak kawin sama tema plk.. seriusly nk bt color ni n nk tunujk kat mak andam...

    ReplyDelete
  28. sis.. boleh x nk pic baju kawin sis? color tema kawin kita sama la plk.. nk tnjuk cth kat mak andam..

    ReplyDelete

Berbudi bahasalah dalam berbicara. Budi bahasa bukankah budaya kita?