~you are my bestest buddies~

SAHABAT : I don't have money but this is my way how to appreciate you.

Assalamualaikum and Hello Readers.

ENTRI PENGHARGAAN BUAT MEREKA YANG TELAH VOTE SAYA



Setinggi-tinggi kesyukuran aku panjatkan pada ALLAH kerana aku berjaya memenangi contest Online Hijab E-Boutique. Pertandingan yang memerlukan undian ni nak ikutkan memang payah la nak buat. Tapi atas sebab aku tak berjaya memenangi contest dari OHB ni dulu, aku cuba sekali lagi nasib untuk contest seterusnya. ( Lihat entry INI ) This is what we call as "Don't give up!".



Alhamdulillah, berbekalkan 1645 likes, aku berjaya dipilih oleh pihak OHB sebagai pemenang. Ramai betul pesaing hebat-hebat. Entri kali ini aku hendak menceritakan bagaimana perjalanan dalam tempoh seminggu itu berlangsung. Hakikatnya dalam Facebook aku cuma ada 1800 orang kawan saja. Dan bukan semua antara mereka yang telah vote aku. Terima kasih buat semua kawan-kawan Facebook, Blog dan Twitter dari Sekolah Kebangsaan Taman Nirwana, Sekolah Menengah Kebangsaan Pandan Jaya, Sekolah Menengah Sains Hulu Selangor, Kolej Matrikulasi Johor dan kawan-kawan Universiti Malaysia Perlis. Paling tidak dilupakan kawan-kawan blogger aku yang sangat sporting sudi vote. Terima kasih SAHABAT!


Ucapan terima kasih ini juga aku tuju buat kawan-kawan yang sudi membantu aku mempromosikan tentang hal ini. Agak ramai tak mampu hendak aku sebut sorang-sorang. Seperti Incik Faiz, angah Eiz Er, kakak ipar aku Nurul Arieffah Osman, Ili Dalila, Neny Kartini, Quardian Angle, Nur Farahlina Johari, Intan Norazrina, bakal adik ipar Susie Nancy, Bro Paan, Blogger Sembang Kemas, blogger Abdul Hannaan, Apit a.k.a Dion Pique Nova, kak Damia Abdullah, mak incik Faiz iaitu Puan Asiah Mohamad, kak ngah incik Faiz iaitu kak Khairil Wahida dan ramai lagiii.... Tapi hakikatnya, dalam hati ni ALLAH sahaja yang tahu bagaimana perasaan aku hendak membalas jasa sorang-sorang ni. Dan aku tidak menyangka kalian mempunyai hati yang sangatttt mulia sudi membazir waktu dan tenaga demi membantu aku. Terima kasih SAHABAT!


gambar yang dipertaruhkan. inilah hasil braces.


Walaubagaimana pun, masih terdapat jenis kawan-kawan yang berperangai pelik. Yang pasti bukan dari friendlist aku lah. Tetapi dari friendlist member aku. Aku baca feedback yang mereka beri setelah dipromosikan hal ini.


"Alahhh, malas lah! Aku dapat apa kalau LIKE ni? Bukan cantik pon! Awek aku lagiiii cantik lah!"


Memang aku kecewa lah bila ada feedback macam ni, bukan aku paksa pun mereka buat. Ini bukan pertandingan Ratu Cantik la baii!! It is OK kalau kau taknak LIKE. Kau nak LIKE, aku wish thank you. kau taknak, suka hati sendiri. Aku tak pernah paksa. Bukannya aku ni jenis tak boleh terima kritikan. Tapi ini namanya menjatuhkan. Sometimes ada orang jenis alim ulama dan tidak pandang perempuan. Kadang-kadang aku memahami situasi tersebut dan aku tak pernah marah. Sebaliknya aku sendiri memohon maaf kerana berbuat demikian. Tapi jangan tak percaya ini pernah berlaku.


Hakikatnya, aku bukanlah mahu menjadikan bidang modelling as my carrier. Aku belajar pun dalam bidang Engineering. Semestinya aku lebih ke arah kejuruteraan. My passion is photography. Jadi, modelling is just freelance. Dua-dua aku minat. Aku bukan mahu populariti. Tapi niat aku hanyalah ingin membuktikan bahawa muslimah moden zaman sekarang mampu berfesyen berlandaskan syariat Islam. Itu sahaja niat aku.





p/s: incik FAIZ, please tell this to your friend,
"Hey, she win the contest lah!!" Thank you. Hahaha :D

73 comments:

  1. wahhhhh!!! tahniahhhhhhhh dear =))
    pewittt!! satgi masuk majalahhh lah dia =D

    ReplyDelete
  2. wah, thniah ezma........caya lah...hehehe

    ReplyDelete
  3. Congratulation... That is really nice picture babe... mmg terbaek dari ladang habaq hang hehhehehee....

    ReplyDelete
  4. tahniahh awk... sy hanya memberi sedikit undian pd awk, selebinya kawan2 awk..sy gembira sgt sbb awk menang, sbb sy tahu ape yg awk nk kn?? hihih tercapai jgk hasrat awk.alhamdulillah.. semoga maju jaya awk.. :)

    ReplyDelete
  5. @laskar pelangi

    hahaha..wanie, tadelah sampai masuk majalah...hahaha :D

    ReplyDelete
  6. @jeillabies

    alhamdulillah....terima kasih jalila :)

    ReplyDelete
  7. @Army_Rules

    haha..thank u so much. credit to our photographer :)

    ReplyDelete
  8. @faiz

    awak,

    awak banyak bantu saya. tak cukup dgn ucapan terima kasih yg mampu saya berikan. hanya Dia saja dapat balas jasa baik awak :)

    ReplyDelete
  9. @Nur Syazana R

    alhamdulillah..terima kasih banyak syazana :) much loves :)

    ReplyDelete
  10. akak Tahniah , sowie x sempat like .. terus da Menang

    ReplyDelete
  11. tahniah. tak sangka menang ye :)

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah sayang, awak menang! Tahniah sangat3! ;D

    ReplyDelete
  13. wehehehhee!! :D
    congrats kak! :D
    sebenarnya x mengharapkan pun balasan sebegini :)

    ReplyDelete
  14. ahaks . i saw the contest. U deserve it anyway.(juri itu tak rabun)

    ReplyDelete
  15. @Azmira Yusof

    it's ok dear :) thank u for the support ok :)

    ReplyDelete
  16. thniah weh..sori aku xlike..tenet cam hmpeh

    ReplyDelete
  17. @H Y D E

    syukur alhamdulillah...thank u sudi vote kite ok :)

    ReplyDelete
  18. @FizaFizz

    tu la..syukur alhamdulillah...thank u sooo much sudi vote ezma k fiza..love u :)

    ReplyDelete
  19. @hanan

    this is my way how appreciate my friends :) hehe..thank u hannan for the promotion :)

    ReplyDelete
  20. @Fuz.

    thank u for the comment. there u are. hahaha :D tq for the votes also :)

    ReplyDelete
  21. @eimjusop

    ohhoii...takpe weh...thanks for the support me :) hahaha...

    ReplyDelete
  22. tahniah! rezki awk berkat usaha kan, abaikan yg xlike tu..sebb u know what you want ;)

    ReplyDelete
  23. menang ek?tahniah ezma..ade satu undi Like dr kaksha kat situ..jadi bile nak belanje? ahaha..;p

    ReplyDelete
  24. tahniah ezma...you deserve it dear....=)

    ReplyDelete
  25. @hidayahjamal

    haha..tak heran sgt pon pada mereka yg pelik2 tu..hahaha :D janji kite berusaha :) thanks so much hidayah :)

    ReplyDelete
  26. @♥CIK SHA♥

    hahaha..kak shaaa...ezma belanje makan nasi minyak nanti la eh..hahaha :D tade duit la kak... :)

    ReplyDelete
  27. @Miss Hidy

    alhamdulillah...thank u so much honey :) syukurrrrr......

    ReplyDelete
  28. tahniah ezma... weee..

    abaikan je suara2 sumbang tu.. :)

    ReplyDelete
  29. kantoi di situ adoi hahah tq sebab datang balik... kalau ada masa aku nak ajak ko lepak minom2 bill on me ;-)

    ReplyDelete
  30. @Amirrah Zawani

    hahaha..ezma xpenah amik kesah pon dear..peduli hape..hehehee :P

    ReplyDelete
  31. @Asyraf Hamasaki

    insyaALLAH jika ade rezeki nak jumpe. aku mintak maaf kalo ada silap dan salah.

    ReplyDelete
  32. waa..menang..congrats dear.. :) bestnye ley photoshoot...wink2!;)

    ReplyDelete
  33. small matter je dear! luv u juga ;)

    ReplyDelete
  34. @Nazatul shima

    alhamdulillah kak c-ma...ezma hepi sgt!thank u kak c-ma for the support :)

    ReplyDelete
  35. @FizaFizz

    u support me always. thank u gojes! :)

    ReplyDelete
  36. tahniah! so ape lg banje sy mkn . haha !!!

    ReplyDelete
  37. congrates.leh melangkah lebih jauh lagi pasni :)

    ReplyDelete
  38. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  39. Samalah weh aku pun nak mintak maaf atas silap dan salah aku sepanjang kita dalam yayasan harapan sampai la habis spm. dulu muda sangat cakap pun tak pikir orang skrg dah nampak jalan lurus hahah ;-) aku rindu nak gelak2 ngan ko dan kawan2 ko yg bertiga tu so kalau ko ada kat kl bagila tau

    ReplyDelete
  40. congratez sappo!! :D
    hehe..wahh..glemer sdare shaye ni.
    ^__^

    ReplyDelete
  41. wow.

    wow.

    wow.

    wow!

    si polan yang bajet wasting his time to vote for u tu frend bf ko ek?hahaha

    alah,benda kecik je tu,ko terasa tak?

    keraskan hati kau dari kritikan menjatuhkan tersebut.kami di sini sentiasa melindungi,kehkehkeh

    ReplyDelete
  42. waa .. menang jgk ya .. syukur lahh . hehe ;)

    ReplyDelete
  43. waa .. menang jgk ya .. syukur lahh . hehe ;)

    ReplyDelete
  44. @sYafIk-wAy

    erk?belanje makan? huwaaa...pokai la cenggini... :(

    ReplyDelete
  45. @Syariniey Amran

    alonggg,thank u dear...hehehe...insyaALLAH..melakar tapak sedikit demi sedikit dahulu...

    ReplyDelete
  46. @Asyraf Hamasaki

    insyaALLAh ade rezeki yg pjg, kite bertemu di reunion ke...

    ReplyDelete
  47. @sembang kemas

    hahaha..baiknye hati! siapa lg..member dia laa...byk punye songeehhh...hahaha :D anyway,xpelah..jnji ape yg dihajati tercapai :)

    ReplyDelete
  48. @cik faez

    hehhehe..syukur alhamdulillah dear :)

    ReplyDelete
  49. aku tak like sebab agama tak pe kan

    ReplyDelete
  50. @JIJI YU

    it's ok la jiji. aku pahammm...hahaha

    ReplyDelete
  51. tahniah!

    salam aidiladha..:D

    psss : jom join my GA!:p

    ReplyDelete
  52. peeeeeeeeeeewwwwwitttttttttttt ! untunglah ! meh kite babap cili mulut org tu . haahha :p

    ehh share hadiah meyh ;pp

    ReplyDelete
  53. tahniah..aku pon x vote..hehe sbb x de fb ko

    ReplyDelete
  54. @tomatokering :)

    nak share ye??jom ikot kite sabtu nieeee...... :P

    haa...pi letak cilikat org tuuu :P

    ReplyDelete
  55. @Cik Mira Hassan

    syukur alhamdulillah..thank u so much mira :)

    ReplyDelete
  56. @budak penjara

    hahaa..it's ok..never mind...anyway, thanks a lot yaaa...

    ReplyDelete
  57. hye. drop by. sis cantik & congrates coz mng! ;)

    ReplyDelete
  58. @Ainul Huda

    thank u so much dear :) syukur alhamdulillah....

    ReplyDelete
  59. hehe.. tahniah coz menang.. gambar tu memang nampak sweet :)

    tapi kan kak, islam menyuruh kite para muslimah menjauhi tabarruj.. jd berhati-hatilah dalam berfesyen. menutup aurat untuk memelihara maruah kite sbg perempuan. bukan untuk menarik perhatian org ramai untuk lihat kite. betul kan kak? :-)

    ReplyDelete
  60. wahhhhhhh....chatek k..sape kate xchaantekkk....congrats dearr...nanti join photoshoot i plak k..hihi

    ReplyDelete
  61. @LynN LoLa~~

    betul je dik :) thank u atas nasihat yg diberikan. i like this style. seriously! :)

    btw, islam juga suka pada kecantikan. malah fesyen dalam islam juga dibenarkan. cuma jangan melampaui batas2 yang ditetapkan oleh syariat :)

    ReplyDelete
  62. @yanie

    no problem dear. kalo dekat2 boleh saje nak join. hehehe :D thank u so much friend :)

    ReplyDelete

Berbudi bahasalah dalam berbicara. Budi bahasa bukankah budaya kita?