~you are my bestest buddies~

Why I didn't watch any Korean drama?



I found this in Google.


Bukan benci.

Bukan tak minat.

Cuma takde perasaan.

Sebab setiap kali cuba untuk menonton drama atau filem Korea,
aku akan mudah rasa keliru.

Just like confusing.

"Eh, dia ni bukan yang tadi ke?" "Bukanlah, watak ni belum muncul lagi"

"Yang ni siapa pulak?" "Laaa, ni perempuan yang tadi tu la"

Aku sukar untuk mengesan dan mengenalpasti watak yang bermata sepet.

Ini bukan diskriminasi terhadap mereka yang bermata sepet ye.

Sometimes, mata macam mereka pon aku teringin nak buat. Hihi..

Sedangkan student Chinese dalam fakulti aku pon, aku tak ingat nama diorang. =,="

Untunglah kawan-kawan yang mempunyai ketajaman mata dan akal
untuk kenal watak-watak artis Korea ni.

Kesimpulannya, aku memang belum jadi fanatik K-Poppers! Korean drama.

*Updated: K-Pop ni in term of Korean band eh? Ke muzik Korea? I dunno!

Oke, my mistake. Change it to Korean drama.

Sekian. =,="




P/s: Macam mana nak pergi Korea,
kalau aku sendiri tak pandai tengok cerita Korea.

Someone please teach me how to watch it?
=(




55 comments:

  1. haha, kita sama sangat sis! scha pon xleh nak beza kan dorang sume ni. penah dengar je nama, tp tgk muka sama jek sume.. kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. oke la kalo pernah dgr nama...kak ezma nama pon xtahu mane satu..hahaha... #sadisEzma

      Delete
  2. Replies
    1. gelak aje ratu drama korea nieee.... :P

      Delete
  3. hehe...sepetkah korean? tak tahu la plak...:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. org kata mata dorg bulat skrg ni sbb operate..hahaha

      Delete
  4. Ni lah diaa.. menonton drama bukan melihat pada paras pelakon walaupun ia merupakan bonus kepada sesuatu drama tersebut. Kita melihat sesuatu drama itu untuk melihat satu persepsi tentang cara masyarakat disana. Dia mengembangkan lagi knowledge kita tentang bukan setakat malaysia tetapi masyarakat luar dari negara sendiri. Penting juga sebab selain daripada dapat belajar bahasa ketiga, kita juga dapat mempelajari kebudayaan disana. Sama seperti melihat cerita hindustan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. peminat korea sudah bersuara..dah macam buat short essei dah nie sopy. hahahaa

      Delete
  5. kak ezma setttttttttt ! kite bley jd geng .. dah sedaya upaya cube nak minat , tp tak mampu .. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. meh kite seeeppppp same2!! kak ezma drama korea pon xde dalam laptop..acene?

      Delete
  6. ahaha. KPop tu utk muziknya. bukan band korea. :)

    salam kenal drpd peminat k-wave. hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak..k-wave tu ape pulak? hahaha =D

      oke, dah tukar kembali..hehehe

      Delete
  7. HAHAHA..Memang lawak giler gambo kt atas ni..
    oh..alfatutla ezma tak tengok cite korea ye..
    ;D -fyqa-

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha =D that's why la aku tak pandai nak tgk cite korea...kalo nadia bukak running man, aku teros blur gile. hahahaha

      Delete
  8. good2.. same with me.. x minat kpop.... biarla org lain nk minat, tp kite ttp x minat.. muka diorg pn mcm spesies jerr..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. spesies mmg la samaaa...ape daaa..muke je mcm fotostet,,hahaha =D

      Delete
  9. dorang memang spesis sama! kadang-kadang fedup je nak cam dorang kan,haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...lagi2 tang muke and mataaa...hahaha

      Delete
  10. hahaha...memang mencabar sungguh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha....jadi markah anda adalah..... tettt!! susah kan? :P

      Delete
  11. sayanggg ieqah kaki movie korea..hahahaha..
    yang pastinyaa lee min ho ksygn ieqah takdaa serupaaa.. kalau tgok pelakon korea yg bese bese mmg sama je upenyee.., tapi yg femes n hebat len laaa yunk

    ReplyDelete
    Replies
    1. lee min ho ni sape pulak? hahaha =D nanti kite gugel la tgk hensem ke x orgnye ok? :D

      Delete
  12. as a japanese drama supporter.. i salute you! =D hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..nak ikotkan japan movie pon sy tak paham gak..hahaha..japan dan korea kan mcm adik beradik ajeee...

      Delete
  13. soalan ni susah nak jawab..haha. kita tgk kadang2 ja bila bosan takda keja. bukan peminat fanatik kpop..hee. by the way, variety show korea selalu best! drama, no komen. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti kite cube utk belajar tgk variety show dulu ok? :) hehehe

      Delete
  14. aish, gua bukan nak berlagak, tapi gua pun boleh detect awek-awek korea ni.

    kehkehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. pergh! hebat sampai boleh detect tu...gune ilmu ape nie? hahaha

      Delete
  15. hurm pnh tgk drama korea..stakat nie xtertukar msh knl watak dlm cte,plakon cmel n nsem..cian ezma xdpt nk cam =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laaa...kite mmg susah sket nak cam pelakon korea nie...ape masalah mental entah... =D

      Delete
  16. haha..gambar atas tu rsnya sume sama

    ReplyDelete
  17. kalau melayu pon keliru gak , ini bukan bawak bas tadi ke ? kenapa dah jadi penoreh getah lak ? ehhh , last2 citer lai rupenye . hahahaha . =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. SW pon ade masalah gak? aih, kalo cite melayu pon problem tak tahu la nak cakap ape. hahaha

      Delete
  18. I pun x minat kpop dulu..
    kalau kwn2 duk sibuk layan movie korea dri pg ke mlm.. mmg x join..
    tp sejak layan cite #MISSAHJUMMA dkt astro 393..
    best la pulok.. hurmmmmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. astro 393? hahaha..nanti cuti kite cube tgk cerita tu ok? =D

      Delete
  19. sy xminat K-pop . tp kalo drama korea sy minat sgtt . hehehe . cuba la try tgk , best tau ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..ramai yang memberi semangat pada kite untuk menonton drama korea nie..insyaALLAH, kita cube belajar utk tgk nanti. :D

      Delete
  20. sukajgk lyn cte korea ni..tp xdalah obses sgt n xdalah smpai cm hero n heroinnya...heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha... kalo mereka yang peminat korea nie sampai kenal mak ayah hero and heroin taw. hahaha

      Delete
  21. kak...kita ada masalah yg sama dulu...
    tp kawan2 semua keliling kpop-drama maniac...
    saya pun dari tak kenal jadi kenal n layan jua

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih3..nampak sgt kite mmg hati kental..kawan2 kaki drama korea gak..tp hati ni tetap tak rasa mcm nak tgk..hahha

      Delete
  22. itulah delema bila kali pertama mengadap cerita korea. Jgn cakap cerita jer, reality muka dorang susah nak cam. Dah lar hair cun sama. (by experience)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin lepas ni kite pon dah ok kot..kan3?? :D

      Delete
  23. haha....macam semua tengah tidur je ni? eh! tido2 nanti xlulus tau....huhu

    bestla layan cerita korea....:)

    ReplyDelete
  24. hahahah ! same spisis lah kite ezma! kite tengok jugak but then akan terlupa terus muka muka dorang walaupun dorang sangat kacak dan cantik -..-''

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah kata kite kembar, mestilah ade masalah yang sama jugak..haha =D

      Delete
  25. haha..same la kite..payah giler kot nak ingat name diorang..bebelit lidah nak nyebut ha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan kata nama....muke dorg pon belum tentu saya ingat...hahaha =D

      Delete
  26. tapi org korea sekarang dah pandai, semua plastic surgery..
    so kurang lah actor/actress yg ada mata sepet sebaris mcm tu..

    :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...mostly dorg buat operation right? so kecantikan mereka adalah fake semata-mata..keh3.. =D

      Delete
  27. I like it..
    Sure..
    salam kenal dari saya..:)

    ReplyDelete

Berbudi bahasalah dalam berbicara. Budi bahasa bukankah budaya kita?