~you are my bestest buddies~

Aku memang selalu kalah. Tak pernah nak menang! GRRRR!! Kecewa la macam nie!

Assalamualaikum and Hello Readers! :)

Walaupun hari ni merupakan hari kedua bagi bulan January, ini adalah entry pertama aku untuk tahun 2011. Terlambat ke aku? Ahh, pedulik apa. Janji aku update entry ni. :P Agak-agak masih belum terlambat kan untuk aku ucapkan Selamat Tahun Baru buat semua readers and followers blog ni. May all your wish will come true. :)


fresh orange is good for you dear


Selalunya malam tahun baru kalau aku kat KL, aku akan keluar dengan family pergi tengok bunga api. Tapi rasanya dah bertahun-tahun aku tak dapat berada di KL setiap kali Tahun Baru. sebab aku ada kat Matrik lahhh, kat Perlis lahh.. Itu lahh.. Ini lahhh!! Geram lak aku! Tapi tahun 2011 ni, aku keluar hang out dengan kawan-kawan. Main bowling!! Yeay!! Masih bersyukur sebab Perlis ni ada jugak lah tempat nak main bowling walaupun takde wayang and McD! Huh! Takpe-takpe! Kira okey la tu kan? Daripada takde langsung kan? Ye tak? :P


register nama nak main bowling

Haaa.. Ini kakak aku. Eh, bukan! Kawan aku kat kuliah yang sama-sama giler macam aku jugak! Ili mane? Ouh, dia takde. Balik rumah sambut new year dengan family konon-kononnya. Hahaha.. :))) Best kan kalau ada kawan yang sama kepala dengan kita. Kalau tak sama, susah nak together-gether lah. Bila sama otak, semua benda best kalau buat join sama-sama. Nak shopping ke, nak tengok wayang ke, nak main bowling ke, nak pergi makan ke. Eh, semua-semua lah! So, ini adalah Kak Neny Kartini yang hebat gila. Semua benda dia power lah! Subjek-subjek elektrik, tanya saje pada beliau. *puji lebih-lebih ni ada makne taw ni kak oii..



Macam biasa, aku kan gila kamera. Pantang nampak, posing maut tak boleh blahh! Actually, kami sedang menunggu turn untuk main bowling. Guess what peeps! This is my first time jejak kaki kat sini. Paling hairan, bowling kat sini takde tempat nak tulis nama pemain bowling tu. Terkejut jugak. "Eh, kat mana nak taip nama kita semua ni?" Rupa-rupanya kene tulis nama masing-masing kat kaunter then dia akan appear sendiri kat screen atas tu. Ya ampun!! Sadis gile. Eh, tapi takpe. Bersyukur la Ezma oii. Ada lagi ke tempat lain nak enjoy? Kalau keluar pergi Alor Star, mesti jalan jem di tahun baru ni. Betul jugak eh. Hmmmm.... kita layankan ajer...



Let's pose before the game. Bowling ni bukan game aku la. Orang yang pertama ajar aku main bowling adalah my best friend masa kat SEMASHUR dulu, Hani Fadzuin. Memang family bowling budak kecik ni. Wajah dia yang sangat cute tu pernah masuk paper sebab menang Pertandingan Bowling masa kat sekolah dulu. Sudah-sudah! Memuji orang pandai lah ko Ezma! :PP Ermmm...



Ok, first game macam biasalah. Mestilah ke longkang jawabnya semua bola bowling tu. Argghh!! Tension aku! Tengok je lah pic atas tu. Terang tang-tang nampak bola tu ke longkang. Satu pin pon tak jatuh. Ceyh! Hahaha.. :D Dah lah aku yang ajak main bowling. Aku yang kecundang. Hahaha... :)))) Kawan-kawan aku yang lain memang hebat lah! Kadang-kadang aku rasa hairan macam mana lah mereka ni boleh hebat main bowling? Kat rumah diorang ni aku rasa ada lane bowling sorang sebijik agaknya.Haishhh...!! Aku nak jugak la macam ni...... Lihat muka tension aku kat bawah ni! Sumpah paling buruk di abad ini. :)))))))



"Haishhhh!! Asyik-asyik dorang jer menang! Bila la turn aku?!!," sambil buat muka tensi seperti di atas. Ahahahhaa.... Aku tak kesah pon kalau nak tepek muka aku yang tengah buat 'muka' kot. [ayat aku pening kan?] I am not type of girl 'cover cun' like that oke! I mean nak letak semua pic yang cover cun aje. No way la.... Hahaha.. :))) Continue back of the story lah..hehe.. :P Aku tension abes la dengan kawan-kawan ni. Point bowling diorang dah makin tinggi dah ni. Aku jugak ketinggalan. Kejor yop kejor!! :)))





Akhirnya, nampak tak kronologi gambar ni? Goaaaaallllllllll!!!! Eh, goal pulak! Strike!!!! Yeahhh!! Buat pertama kalinya aku berjaya menjatuhkan pin bowling semua tu. Tapi untuk kali tu je lah. Yang lain hampeh! Ciput-ciput jer pin yang jatuh. Hahahaha... :)))) Time tu punyelah seronok! Yelah..mane taknye.. Orang first time dapat strike kan? Melompat macam beruk dapat bunga lah! Beruk kalau dapat bunga, dia melompat ke? Nanti aku nak buat eksperimen lah. Pergi Zoo Negara, bawak bunga then bagi kat beruk. Agak-agak dia melompat tak? Kalau betul, maknanya betul lah pepatah Melayu ni kan.. :)))


aku berjalan dengan poyo dan selambe badaknya





Itu sahajalah cara aku sambut Tahun Baru 2011 lately. Tak sempat nak tengok bunga api pon. Kiciwa gua taw! Anyway, azam tahun 2010 untuk mendapatkan DSLR sendiri dah tercapai. It was a Nikon D5000!! Alhamdulillah.... Apa pulak azam baru untuk tahun 2011?? Azam aku tahun ni, hendak beli Speedlite Nikon yang baru. Sure koleksi gambar-gambar aku makin meletop wowwww bila guna speedlite ni nanti. Doakan ya. Hehehe... :))) So, apa azam baru kawan-kawan aku kat luar sana? Teringin gak aku nak tahu. Mane lah tahu ada yang pelik-pelik ke? By the way, may all your wish come true ya. Love you readers! :)


p/s: azam baru yang ni kene tulis sekecik mgkin.
aku nak meningkat kualiti solat aku.
hehe.. :) insyaALLAH :)


85 comments:

  1. hahaha wow..de pic aii lah dlm nie..hehehe pndai lah ea..puji lebih2 nie msti de pe2 nie..baik ckp=)
    ezma seyesly mmg hots lah..cmpak je mne2,pic smua cun..nk wt cmne kn, dh orgnyer mmg hots=)
    tp game ari tue..hahaa sy lah JUARA..lpas nie nk wt kelas main bowling lah..leh cri duit..nk tunggu pt x msuk2..ezma nk join x..hehehe xde lah gurau je=)

    ReplyDelete
  2. kite jugak lah nak dapatkan dslr sendiri lum tercapai je lagi..:( sabo nurul..

    ReplyDelete
  3. @~nenyoreo~

    yeah! ini lah dye org yg juara tuh...gempak gile la ini org...hahhaa... :D kite nak prosperity boleh x?? :P

    ReplyDelete
  4. @~♥ Mawar ♥~

    haha..sabar nurul, saba..insyaALLAH..dapat lah nanti... :)

    ReplyDelete
  5. Happy New Year 2011

    Semoga pe yg di impikan ya


    p/s : jom join sini if belum

    http://officialaenlicious.blogspot.com/2010/12/contest-fesyen-untuk-semua.html

    tlg komen picture yg i masuk contest tu ya

    thanks

    ^_______________^

    ReplyDelete
  6. hehe.. main bowling ek? best2.. tp bengang terutamanya bile bola laju n lurus. nk smpai kt pin tu terus msuk longkang..rasa nk sorong bdn sndiri je jatuhkn pin2 tu semua..huhu

    ReplyDelete
  7. haha
    comel je pic tak cover cun tuh
    hehehe

    best korang g kayangan mall :P
    kitorang ni lepak tgk uvie je kat rumah
    huhuhu.

    ReplyDelete
  8. @NUR AIN AZMAN

    thanks ain..insyaALLAH, nanti ezma terjah yer.. :D

    ReplyDelete
  9. hehe bleh2..xde hal..pt akk msuk je..jom kita kuar mkn McD..hahaha

    ReplyDelete
  10. @cik zaza

    hahhaa...betul jugak tuh...gile sakit hati bile dapat bola senget mcm tu..hik3... :)))))))

    ReplyDelete
  11. @Syariniey Amran

    hahaha...kite dah xtaw nak g mane da awak..kalo keluar g alor star mesti jalan jem kan?? mencik jer..tu pon kene tggu berator mase nak men boling..hehehe.... :D

    ReplyDelete
  12. @~nenyoreo~

    asenye mcm esok je PT akak masuk..kite tuntut taw...hahaha.. :D jaga2... :D

    ReplyDelete
  13. @fatum

    hehehe...thanks cyg! awak lagi comel..happy new year.. :D

    ReplyDelete
  14. seronok nye dia... eh, parents tau tak tu ? (hahaha saje bikin panas...)

    ReplyDelete
  15. @mekchu

    hahaha..mak tau lorr....saje je mekchu...hahha... :))))

    ReplyDelete
  16. Apasal tak datang masa Gath aritu?? kalau tak, boleh bagi ezma menang...hahahah

    ReplyDelete
  17. kamu buat muke 'hodoh' pun nampak comel sebab kamu memang COMEL!!

    bestnye ada DSLR sendiri..nak jugak!T_T

    ReplyDelete
  18. owhh abg yg xtaw beby kuar... welll epy new yer smoga hajat beby tercapai..insyaAllah..maen bowling? woww beshh.. spnjang abg ngn beby nie..baru skali kte maen..emh bile la dpt maen ag...hihihi..bg abg beby ttp juara sbb jatohkn pin..yela kite bknnyerr atlett..so hebat la law dpt jatohkn pin 2..huuuhu.cntik tol beby abg nie...brtambah sweet beby..mmwaahh

    ReplyDelete
  19. baik-baik baling bola tu takut terkentut nanti orang lane sebelah terkesima pulak.

    ReplyDelete
  20. p m3n bowling x ajak pown..

    tp mlm tu serius ramai org
    dr bby kecik
    smpai mak cik2 tua
    ramai siot

    ReplyDelete
  21. baru 2 jan..blom kire lambat lagi nak wish new year..btw.skg ni pakai speedlite ape??

    ReplyDelete
  22. alololoooo,,comellnyee kawan aku nih!dun worry, ko wat muka cmne pun mmg meletops!ngeee~

    ReplyDelete
  23. Hye singgah sini dan polo anda!
    Nanti free jemput lah ke blog saya pula.
    Ohh btw cantik blog!
    and Happy New Year!

    Psst : Atuk Dan Nenek 90 Tahun Main Piano Sweet Rock Sungguh!

    ReplyDelete
  24. wui mata kau boolat sey
    nak mata
    wuwuwuw

    ReplyDelete
  25. xsangka aku neny ade blog..hahahaha....
    ko memang idola aku neny..
    terbaekkkkkk!!

    ReplyDelete
  26. new year lepak kat uma je tengok TV..hahaha

    mahalnye flash kamera T_T

    ReplyDelete
  27. @The Sharkox

    alamak! sharkox..seryes sadis gile aritu..xsehat..kene food poisoning..uwaaa...hah??nk bg kite mng??aduii..rugi tak dtg...hhahaha... :D

    ReplyDelete
  28. @♥CIK SHA♥

    cik sha!! hehehe...alahai..ezma mmg buwok pon...saje wat muke huduh cmtu..ngeee..cik sha, kalo nak dslr, wat muke seposen kat mak ayah..mesti dapat! :P

    ReplyDelete
  29. @Nobita Sensei

    hahahha..dye gune tagline blog dye untuk komen kat sini..kelakar2!!!

    haha..xmen la kentut lepas2 cmtu jer..hahaha... :D

    ReplyDelete
  30. @:N:A:Z:R:U:L:aziz:

    alaaa...naz..ko main bowling tak ajak aku pon...hahahaa... :D

    ReplyDelete
  31. @bukan photographer

    ouh..naseb baik blom tlmbat lg..ngeee... :D

    erm, selama ni pakai speedlite dari matehari dan bulan sajer..hahaha... :D

    ReplyDelete
  32. @Sachi Asukai

    pndai la tqa eh..hahha..thanks babe..happy new year dear.... :)

    ReplyDelete
  33. @Mr. Swift

    hoho..thanks eh incik.happy new year too..nanti kite terjah blog anda pulak... :D

    ReplyDelete
  34. @Ery Farieha

    alaaa...eryyy!!! aku teringin nak pakai lens..ajar aku dong...takot la... :D

    ReplyDelete
  35. @k-ghie

    eh, manede kak neny ade blog..beliau cume ade account google jer...hhahahaa... :D

    ReplyDelete
  36. haha, enjoyy je main bowlingg.. terngin nk join u:D

    happy new year 2011 yah!

    ReplyDelete
  37. comel la die:)







    http://thyyunxthiya.blogspot.com/

    ReplyDelete
  38. selamat tahun baru ye cik comel,he3

    ReplyDelete
  39. alahai. jelesnyaaaaaaaa. pi men boling tak ajak pon :P

    ReplyDelete
  40. klu aku main bowling mesti bertemakan 'longkang'.. sadis kan.. :)

    ReplyDelete
  41. @bukan photographer

    hahhaa..pakai natural speedlite aje..senang...tapi kalo malam, kelam kabut carik matahari...ngeee... :D

    ReplyDelete
  42. @FIFIEY LYCHEE MARATION

    nak join??alaaa..kite malu...salunye kite mesti kalah... :P

    ReplyDelete
  43. @misz molecule

    hehhee...thanks awak..kite insan biasa ajer..ngeee... :PP

    ReplyDelete
  44. @Mar

    ouh, thank you awak...awak comel juge... :D

    ReplyDelete
  45. @/Dayah//Nurul/

    hehehe...jgn la jeles...nanti kite ajak eh?tapi kite dah tau la sape pemenang...sebab dah tentu2 kite akan kalah... :))))))))

    ReplyDelete
  46. @Heidi Shafiq

    hahaha...same la kite..mesti masuk longkang je kejenyer...hahahaa... :)))))))))

    ReplyDelete
  47. @myfitri [dot] com

    dok uma je fitri??hahaa...tu mmg sedih gile la..tp sejuk perut ibu mengandung...hahaha..happy new year la kawan! :))

    ReplyDelete
  48. chuu da lame giler x maen bowling aww.,

    ReplyDelete
  49. comel nye si ezma ni.. :) main boling? yuyu memang seram arr. kunk masok longkang orang gelak T_T

    ReplyDelete
  50. wahh.. comel nye ezma ni.. main boling? yuyu paling seram main ni.. masok longkang kang, orang gelak T_T

    ReplyDelete
  51. @chuu

    hehe..kalo ajak chuu main bowling nak ikot tak?? :P

    ReplyDelete
  52. @y u y u Z u l a i k h a

    hahaha..ezma dah biase dah tu...sbb tu ezma malas nak cover cun..kalah masuk longkang dulik ape...hahaha... :D tapi yuyu yg comel nie kalo masuk longkang, org tetap kate hebat! :)

    ReplyDelete
  53. happy new year..
    bestnya tgk u main boling..
    i lama dah tak main..
    eyh, perlis takda mcd ka??
    ekeke!! bersyukur lah dgn apa yg ada :)

    ReplyDelete
  54. DSLR kt uma berhabuk xde sape pakai..
    xreti..hehe

    bowling dpt masuk longkg tu prkra biase wt kiteeee..hehe..xreti .=p

    ReplyDelete
  55. Merah sangat menawan utk awk..ermmm tergoda skejap ehehe

    ReplyDelete
  56. muahah kalo pasal bolink memang kite serupe..aahah..aku tak penah nak menang maen benda tu..

    ReplyDelete
  57. best hang main boling x ajak. huk3

    ReplyDelete
  58. nice pic sygg..

    btw kakak xreti main bowling

    ReplyDelete
  59. @Amirrah Zawani

    ahhahhaa...aah..perlis takde mcd..kalo nak kene pi aloq staq..ngeee... :D

    ReplyDelete
  60. @Fxysche Nas

    lorr..simpan kat uma wtpe??nape xjual je?? laaaa...byk kat ternet ni leh ajar care nak pakai DSLR...dun have to worry dear... :)

    ReplyDelete
  61. @JIJI YU

    laaaa..kite pon saje2 je try...bukan game kite la bowling nie..haha...

    ReplyDelete
  62. @Kyuubi

    baek! nanti I buat announcement sape2 nak ikot I main bowling oke...hahaha... :D

    ReplyDelete
  63. @Nurulbadiah Lai

    thank you sis nurul!!!!

    muahh!!

    :)) nanti kite main bowling same2.. :D

    ReplyDelete
  64. Nice photos..
    Nak dslr jugak..
    Tp x tau guna pun..
    Huahuahua..

    ReplyDelete
  65. eh ezma sekolah kat SEMASHUR? tahun bila sampai bila? Adik kita pun Semashur gak. Senior korang kot. budak batch pertama masuk situ.

    ReplyDelete
  66. @d_tieah

    haha..xpe2...kamera boleh blaja...nak dapat tu susa.. :D

    ReplyDelete
  67. @alkisah69

    nak tahu rahsianye???minumlah innershineeeeee.....

    :)))))

    thank you...

    ReplyDelete
  68. @ahmad endo

    sbb tu aku pon mention bende yg same yg aku tak pandai main bowling...haha

    ReplyDelete
  69. @mizzura

    siryes ke cik mizzura?? :D ezma masuk dari 2005..hehe... :D

    ReplyDelete
  70. aii si comel yg cute mute...hhuuhu... bila rindu terkenang sayang terasa sayu dhati.. ishh lupe lorik plakk..hik2...abg sayang beby slalu

    ReplyDelete
  71. bestnyer org tu dpt D5000
    pinjam leh

    ReplyDelete
  72. waahh. nice gambar lah :D tak pernah maen boling sebb takot jatoh. haha boleh tak macam tu?

    ReplyDelete
  73. @cik bunbun

    thank you cik bunbun....ezma pon xpndai men bowling gak...hehehe.. :D

    ReplyDelete

Berbudi bahasalah dalam berbicara. Budi bahasa bukankah budaya kita?