~you are my bestest buddies~

haisshhh!! baby sapa ni duk terbiar kat shopping mall nih??

Assalamualaikum and Hello Readers! :)


Photobucket

Ahad lepas aku hang out dengan family kat macam-macam shopping mall. agenda?? ouh, carik baju dinner adik dengan kakak aku yang ada annual dinner la kunun-kununnyer. tiba-tiba, tengah dok aku berjalan-jalan sekitar mall, aku jumpe seorang budak kecik yang sangat comel duduk atas bangku tu. mak aihhh...comel giler! anak sape ni???



Photobucket

korang tengok!! korang tengok la tuh...!! tangan dia duk terangkat-angkat mintak di ambil dan di dukung.. adoii.. budak kecik ni, kalau aku amik jawabnye hilang la! aku culik siap-siap bawak balik rumah! pastu kurung dalam almari jangan kasik keluar..!! hahahaha.. :D olololorrrrhhh.... nak amik ke tak ni?? :)))




Photobucket

tangan dia dok tergapai-gapai lagi tuh. aduiii... kesian pulak aku tengok. aku dukung jer la eh? dah berjam-jam, mummy daddy dia tak datang pon nak ambil. aku je la ambik! haha.. :D muka da comel dah! potongan badan dah semangat dah tu. antara larat dengan tidak jer la aku nak angkut budak ni. hahhaaaha... :)))))))



Photobucket

haaaa... kan dah dapat!! mak oih... semangat giler budak ni. menggeletar segala tulang dan urat-urat lenganku. beras pon aku leh tahan lagi. minum susu apo la budak kecik ni?? hahaha.. :)))) korang tengok tangan dia!! sedapnyer ekau bergayut kat den punyo shawl subang yo?? den baru jo boli taw tu adik comey! tercabut nanti sapo nak bayor?? hahahaha... :)))))



Photobucket

alalalalalaaaaa... ekau tengok lagi ni haaa... bukan main manjo laei budak ni! kepalo dio siap landing atas bahu den. apo sodap macam bantal ko ekau ghaso?? hahahaha... :D ape lak kua bahasa negeri sembilan lak ni?? hik3!! :P aduhai.. ni yang rasa macam nak culik aje budak ni. kalau dah culik, aku takkan bagi sapa-sapa amik dah! :))




Photobucket

ermm...culik kejap la. aku nak bawak dia pergi makan. entah bape lame dia duduk kat bangku tu tadi, mesti tak makan-makan lagi. budak comel, awak nak makan apa?? cakap jer. tapi jangan mintak nak susu pulak. hahahahaha... :D haa... di saat tu mana aku nak cekau susu?? :))))




Photobucket

ushhh... jangan main-main. tak comel la kan minum guna botol susu? I pakai straw okeh! baru la aku di panggil brutal! hahaha.. :D aku bagi minum air soya oke. susu la jugak tu kan?? :)))) aku tengok macam sedap jer dia telan. hahaha... :))))) dia belasah jer makan hape-hape! semua dia sumbat kat mulut dia. bagus budak kecik nih. tak cerewet! :)))




Photobucket

haaa... dah kenyang kan muka dia?? pipi aku pon da bomb macam budak kecik tu jugak! dah macam mulut ikan da aku tengok! hahahaha... :))))) aduiii... mak, kakak nak culik budak ni boleh tak? dah comel da ni. boleh tak?? boleh la mak!!! hehe... tapi kan, aku dah tak larat nak dukung dia lama-lama. tangan aku dah lenguh. penat dia kan sama penat macam ko tulis esei 5 muka surat! hahaha.. :))))




Photobucket

ye adik comel. sebelum berpisah, meh sini kakak comel nak kiss sikit. muaaahhh!!! disebabkan adik sangat comel, kakak kiss 3 kali yer?? muaahhh!! muahhh!!! muahhhh!!!! sayang adik comel ni.. jangan nakal-nakal yer. nah! duduk balik kat bangku tadi oke. tunggu mummy adik datang. lain kali jangan duduk situ lagi. takut orang lain kebas lagi adik nanti... hahhaha... :)))))))) bye-bye adik comel.




p/s: sebelum korang telefon polis kata aku culik budak,
baik aku bagitahu siap-siap.
ini budak kecik adalah pelakon terhebat
anak buah kesayangan daku.
Siti Zulaikha, 10 months! :)))

76 comments:

  1. hahaha comel lah bdk kecik nie ezma..dh besar..nnti dh besar ckit leh lah kwn ngan yeyez..hehehe semangat gak,haha de x cm akk..ooopp xpe,biar akk yg jwb soalan akk tue..msti lah akk yg lg berat n lg besar..hahaha

    ReplyDelete
  2. beby2 kechik yg chumeellll...n bakal ibu yg pnyayang.. tol x sayang? mmg beby pnyayang pn...alamak lupe dlm post kali ini kene pngil beby besar la nk kasi deF dgn beby kuchik2...hehhehee.. kene tukar pngilan plak ni...yuyuyu

    ReplyDelete
  3. waaaaaaa...
    nk dukung gak
    nk dukung gak

    ReplyDelete
  4. huaaaa.....comey itu budak.mcm aku mase kecik.hik3..

    ReplyDelete
  5. aku ingat betul r ko culik dak tu...dalam hati dah nak marah mak dak tu tinggalkan je kat tepi bangku...haish ko ni mmg la..hahahaha...

    ReplyDelete
  6. @~nenyoreo~

    hahaha..yeyez mesti pandai pujuk taw kalo eka majuk..eka ni suke majuk..segala kemahuannye harus dipenuhi..hik3... :D

    ReplyDelete
  7. comelnya dia..
    ceh igt betul ada org tinggal budak kat situ.. anak buah dia rupanya.. haha!! :D

    ReplyDelete
  8. @f@iZ

    haha..ooo..differentiate eh??hahahaa... :D i am a big girl..she is a small girl..hehehe... :) thanks sayang! :)

    ReplyDelete
  9. @Mila Ahmad

    hehe..comel kan??ase cm nak culik tak?? :D

    ReplyDelete
  10. @shark

    erkk??xleh2..nanti dia nanges sape nak pujuk??hahaha... :D

    ReplyDelete
  11. @Apis

    haha..perasannye ko nih..hahaha.. :D

    ReplyDelete
  12. @~~NuR nAzLiNa sAiMoN~~

    haha..ko sorg je yg pasan bahawasanya aku menipu dalam post nih..hik3!! :D mesti ko bace sampai abes kan??gud2!! :D

    p/s:jangan mara haa...

    ReplyDelete
  13. @Amirrah Zawani

    hehe...sorg lagi yg betul2 bace entry nih..gud2!! :) iye..dia anak buah saye...hik3.. :D comel tak??rase mcm nak gigit x?? :P

    ReplyDelete
  14. hishhhhh..xleh jadi ni...asal comel sangat nie...nk tumbuk sedas dua leh tak? muahahaha

    ReplyDelete
  15. ado persamaan dah. tang idung tuu.. hehe. comel !

    badan dia mmg tip top la weh.. sok2 besau mst lawa neh..

    tlg lah kiss dia utk aku..

    hiks~

    ReplyDelete
  16. dah agak dh.. mesti related punye.. muke korg ade iras la :)

    ReplyDelete
  17. comeynye budak nih!
    serius geram..
    klu jumpa culik terus! eheeee.. ;p

    ReplyDelete
  18. giler pnya comel!!!

    siyes ingt budak ni terbiar,,huhu..

    nice blog!

    ReplyDelete
  19. Pipi tu kalau dapat gigit, pergh...konfirm layan...

    pipi baby tu, i mean

    ReplyDelete
  20. comelnya budak tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! nak culik boleh???? :D

    ReplyDelete
  21. laaa.... ini rupanya yang kakak ckp de budak terbiar 2... ingatkan spe... glamour ja anak effa kat dalam blog nie... huhuhu.... yg kakak cl=kp kat effa kakak letak gamba eka kat dalam blog 2 yg ni lah ea?? huhhuhu.... eka berlakon terbaek lah!! hahaha.. anyway, thanks k??? thanks gak sebab bawak die jalan2... walaupun die nga demam!

    ReplyDelete
  22. ingat la betul2 tadi.. hahahahaha.. sipa imagine ni jahat beno mak bapak dia tinggalkan anak dia.. patut pon banyak kes sekarang ni.. rupanyaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... anak sedara dia! cehhhh....=P

    ReplyDelete
  23. @Cik Nathrah

    hahha...ganasnye cik natrah nak tumbuk dye..hahaha... :))))

    ReplyDelete
  24. @shasha

    hahaha..same eh??tu la baka dari datuk dia..idung aku ni dapat dari ayah aku la..hahahha... :)))

    piqa, mane ko menghilang haa??? :P

    ReplyDelete
  25. @Hazwani

    hehhee..ade iras yer??org cakap muke dye cam muke mak dye..hehe.. :D

    ReplyDelete
  26. @~ceRRy beRRy~

    tu la pasal kan..kalo jumpe kat shopping mall, sape yg gile xnak culik kan??hehe... :D

    ReplyDelete
  27. @ordinary89art

    haha..thanks ya..belog kamu, akan saye terjah sebentar aje lagi..hehe.. :))) comel kan dye...

    ReplyDelete
  28. @The Sharkox

    haha...den tawu la budak kecik tu punyo pipi..takkan la pipi den..hehehehe..

    ReplyDelete
  29. @cik EPAL

    eh, cik epal laa...hehehe..thanks cik epal..nak culik bawak gi mane??eh, bole2..pakaikan dye mcm yuna taw..hik3.. :D

    ReplyDelete
  30. @Nurul 'Arieffah Osman

    haha..ini la dye..comel tak eka??comel kan....mlm tu dye da oke da..sehat sikit pas gi klinik..dun worry..ngeh3!! eka mmg populer pon sebenarnyer.. :)))

    ReplyDelete
  31. @conbellydiobeterisme

    haha..cubit??bayar kite rm10 dulu...hahahaha... :D thanks ya...

    ReplyDelete
  32. @Amni

    haha...xkn la mak dye sanggup nak tinggalkan anak dye yg comel tu...hik3.. :D jangan mara haaa....hehehehehe.... :)))))))))

    ReplyDelete
  33. eii..geramnye..rasa nak cubit je pipi budak kecik tu :p

    ReplyDelete
  34. geramnya...sy mau kiss jugak leh..

    ReplyDelete
  35. salam
    nampak comel dan manja ...jaga dia elok elok yek

    ReplyDelete
  36. @fitri

    huhu..eh, jangan2..mak kite kate..kalo cubit pipi budak kecik salu nanti dye xde slera nak makan..betul ker?? :D

    ReplyDelete
  37. @mahira oya

    hehe..boleh2...meh dtg amik kat uma mak dye..hehehe... :D

    ReplyDelete
  38. @b.r.u.t.a.l.s.o.l.o

    hehhee...orait2..i will take care of her...hehehe... :)) eh, mummy dye la jage..i dtg jengok2 jer..ekekeke... :D

    ReplyDelete
  39. @::FAIZ FARISH::

    huh!! satu word je? orait2! reply one word gak! mekasih..haha

    ReplyDelete
  40. waoo.. gila comei baby nih..!!!

    argh... comel comel comel comel..

    ReplyDelete
  41. kiutnyaaaaaaaaaaaaaaaa :"> geramm nk geget pipi tapi takpa, saya pun ada dua anak buah, lagi laaaa pipi labuh ke bawah grr.

    nak makan budakk !

    ReplyDelete
  42. hehehe..
    tomei2..
    rasa nak cubit2 pipi baby tu..
    keh keh keh

    ReplyDelete
  43. eleh.tak heran.org pon ade jgk .Ariff a.k.a Pipipau.hehehe

    Terkini:
    1. Lanun Harapan
    2. Aku Doktor Cinta
    3. Bangga

    ReplyDelete
  44. @ello

    hehehhe..comel kan??nway, thanks ya ello.. :)

    ReplyDelete
  45. @Liyana Lunia.

    hik3.. :D thanks ya..hmm..anak2 zaman skrg ni sume minum susu ape pon xtau la..gumuk2..dan comel2.. :D

    ReplyDelete
  46. @nadia

    hik3.. :D sume nak cubit pipi dye kan??lame2 ilang la pipi tembam dye..hahahaha... :d thanks nadia.. :)

    ReplyDelete
  47. @Zulfahmi Abidin

    arif aka pipipau??haha..betul2 cam pau ke??nak tengok!! :) thanks ya.. :)

    ReplyDelete
  48. comel gila baby tu..wakaka.. cik ezma sila jgn perasan..wakaka.. nak culik baby tu blh x? hahaha..rongak nak kasi dia mkn gula2 supaya rongak mcm sirongak..haha

    ReplyDelete
  49. comel nyeeeeeee
    nak pelok dye gakkkkkkk ^^

    ReplyDelete
  50. @gigi rongak

    haha..eh, tolong siket...manede perasan oke...hahahaha... jahat lor...btw, kecian la kat ini budak comel..belum tumbuh gigi lg tu... :)))))

    ReplyDelete
  51. @nurulfaridah

    hehe..boleh2..meh dtg uma mummy dye...dye ade kat sane...hahaha.. :)))))))

    ReplyDelete
  52. ya tuhan..
    comelnyeeeeee..
    comell..omey..omenyeeeeee
    grammmm sgttt..
    nk cubit.bk cium.nk peluk..

    ReplyDelete
  53. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  54. fuyyoo.montel beb.bukan baby ea.maksud gua lu.hehe.gurau2. :P

    ReplyDelete
  55. @nurul badiah lai

    Hehe..she cute like her untie too..hehe.. :)

    ReplyDelete
  56. @heidi shafiq

    Hehe..thank you.. :)

    ReplyDelete
  57. @ery farieha

    Haha..sape gebu??hahahhaha.. :D

    ReplyDelete
  58. @un phat lee

    Haha..gua lagi byk makan dari itu budak kicik..hahaha.. :D

    ReplyDelete
  59. gambar first tu ingat muka ezma waktu kecik2..rupanya bukan...susu soya? okaylah tu ada protein..haha

    ReplyDelete
  60. eika n bebyku ezmaliza yg chumel2 n tembam2...huhuuhu kiss ckitt mwwaahhh... nk nchat ckit jgn culik2 eika ag taw kcian kat mama dye merana tnpa eika,,,,hahahaha...law xnk culik beby kecik kene lekas kwen..jom2 sayang :)*

    ReplyDelete
  61. @mizzura

    hahahha....bukan la cik mizzura..ezma kecik2 lagi tembam..hahaha... :)))))

    ReplyDelete
  62. @f@iZ

    hehe..xmo gatai2 lor.. :))) xpe la sayang..insyaALLAH abes belajar, kite proceed k?? tapi kite bdua mesti dapat keje dulu taw.. :))

    ReplyDelete
  63. seriously cute! cute gile tahu! uhuhu... culik ezma culik die!

    ReplyDelete
  64. HATI2 NANTI AWAK TENGAH PEGANG BABY TU ORANG CAKAP AWAK YANG CULIK...KI3

    ReplyDelete
  65. @Ijan Sha Alonso

    tgk jugak la untie dye cene kan..hahaha... :D thnks awak..ezma busy sket lately.. :(( my turn la nak final exam..

    ReplyDelete
  66. @My MiRa

    kalo ade org wat cmtu, ezma saman dye balik..hahaha... :))))

    ReplyDelete
  67. ya allah! comelnya baby tuuuuuu. serious geram. kau pun comel jugak ezma :)

    ReplyDelete

Berbudi bahasalah dalam berbicara. Budi bahasa bukankah budaya kita?