~you are my bestest buddies~

keadaan semakin horror di Perlis! nak taknak aku harus bertindak!

Assalamualaikum and Hello Readers! :)

keadaan di Perlis semakin horror. erti kata lain, makin teruk dan tak terkawal. nak taknak, aku kene bertindak. dua tiga hari ni, hujan tak berhenti-henti sehinggakan Perlis mengalami banjir yang teruk. kalau korang perasan, ramai jugak blogger yang update entry pasal banjir di utara tanah air ni.



hmmm..tension aku pikirkan keadaan ni lah!! :((


aku pulak bukan nak cerita pasal banjir. tapi aku dah nekad untuk balik ke KL sebab sekarang macam-macam masalah berlaku dah ni. bekalan air putus. aku nak mandi, beyak dan terkucil semua macam mana?? paling penting!! aku nak amik air semayang camne??? dengar ura-ura pulak, bekalan elektrik pun akan putus mulai malam ni. adoiiii.... dah tu, exam dah nak dekat. kalau elektrik takde, aku nak study camna??

walaupun hakikatnya, aku ni bukan kaki study, aku pikir jugak lah keadaan aku nanti kan. haha. :D dalam kepala otak aku ni pikir macam-macam benda. tak bawak balik kereta kang, takut di tenggelami dek air banjir. balik guna kereta banyak pakai duit. adeeehhh... sabar EZMALIZA!! balik saja dan study elok-elok kat uma naaa...


jangan main hujan ya kawan-kawan. nanti demam. kesian dokter-dokter pening kepala kat spital tu.. hahaha.. :D


so, aku akan balik KL malam ni atau pagi esok. bye-bye baby blog. bye-bye bloggers!! aku kalau dah sampai rumah terchenta memang tak pandang sikit pon laptop nih. hahahahhaa... :)))) anyway, doakan pemanduan aku semoga selamat segalanya. :) amin.

Assalamulaikum..... :))


40 comments:

  1. @ dieabella

    haha..sempat pulak dye tgk cardigan kite ye...kite isaw pasal banjir ni..hehehehe...

    nway, thanks dieabella.. :)

    ReplyDelete
  2. Semoga banjir di semenanjung cepat surut..

    ReplyDelete
  3. Singgah malam kat sini. Aku dah following blog mu.Sila follow balik

    ReplyDelete
  4. beby xpe2 nnti abg jmput beby k sayang...jgn isaw taw..jejak jer kL beby akan tgk abg...hihiihihi

    ReplyDelete
  5. huhuu, banjirrr! cepat mandi kolam teh susuuu! huahua

    ReplyDelete
  6. @WONG SIKAMPUH ngoceh

    thanks following me..orait2..i will do so.. :)

    ReplyDelete
  7. @f@iZ

    but i am very afraid right now..seriously seram gile..kalo air naik, i cant out from here... :(((((

    plus, if I'm going home, risau barang2 kat sini... :(((((

    ReplyDelete
  8. @Lisa

    uishhh...suke cik lisa..hahaha..seyesly I am very afraid.. :((( takot sgt ni..keadaan dye mcm titanic yg bakal karam :(((

    ReplyDelete
  9. hati2 tau ...study kat rumah elok2...semoga banjir cepat surut....

    ReplyDelete
  10. @mizzura

    thank u cik mizzura..ezma kecuakkan gile2 ni... :((( tapi sempat lagi on9..hehehehe... :))))))

    ReplyDelete
  11. seyesly..pic korg bwh pyung tue mmg comel..tp npe akk xde skali nie..korg nie mmg suka kn tinggal kn sorg2..huaaaaaa
    btw,x saba rasanyer nk blik kl nie ngan korg..tp yg x bestnyer,haha smlm jnji kol bpe..now nie mandi pn x lg..ish2 ciap bru bngun..hahahaha korg nie mmg cute lah..ngan yg sorg tue jg pakguard smlm,smpai x tido jga air longkang..yg sorg tue time2 bnjir pn leh bantai main blog..adoii sakit jiwa raga akk ngan korg nie..cm2 hal=)

    ReplyDelete
  12. harap-harap keta tuh lepas dari banjir lar ye...kang tak pasal2 bermalam kat dewan serbaguna lak.

    ReplyDelete
  13. @~nenyoreo~

    hahaha...kak neny, thanks for the comments!! :) btw, thnx for the great journey ya..seram kan bile lalu lat banjir aritu??hahaa... :D gelak same2..best!!!! :)

    ReplyDelete
  14. @Rt-qaH

    hehe..thanks rt-qah..God bless you dear.. :)

    ReplyDelete
  15. @cik helena

    hehe..cik helena..gambar yang mane 1??ngeh3...btw, thanks cik helena.. :)

    ReplyDelete
  16. @The Sharkox

    wah..mcm best jer dapat postpone exam..unimap kalo dapat postpone, mcm best nih!! :D

    ReplyDelete
  17. @si biskut

    haha..biskut!! lepas jugak akhirnya..seram gile aritu..cuak sgt kalo2 air masuk dalam keta..gile lah! btw, thnks biskot! :)

    ReplyDelete
  18. selamat memandu dan berhati-hati di jalan raya..=)

    ReplyDelete
  19. @ZACK ENTRY

    huhu..thanks ya..saye suda lame sampai..alhamdulillah... :)

    ReplyDelete
  20. @!.~@Dark Kurosaki@~.!

    hahaha...xdela sampai main air banjir..leh bwk penyakit taw tu... :)

    ReplyDelete
  21. wahh..memang takot la time bulan2 macam nie..saya stdy kt terengganu,boleh kata dr pagi sampai malam hujan..rasa macam nak balik rumah je.tragis..nak exam gak yek?k gdluck!! =)

    ReplyDelete
  22. ujan2 pun tapi cardigan tu tetap menyerlah...hehehe

    ReplyDelete
  23. @wonderfuLife♥ ♥

    hehe..tu la...nway, thanks yer..gudluck for u too.. :) agak2 exam boleh kene tunda ke sebab banjir?? :P

    ReplyDelete
  24. @ahmad endo

    haha..ujan tetap ujan, bergaya itu pasti..biar papa asal bergaya...hahahha.. :)))) gurau jer..thanks ya...

    ReplyDelete
  25. Utara kena banjir..ni kat KL krna bersabar dgn jln jammed

    ReplyDelete
  26. @fndrocka

    hahaha...tu namenyer kebanjiran kereta la pulak kan??hehe..

    ReplyDelete
  27. you the first one n the last person in mylife... i like ur style n ur dress up so nice.. will u wearing this next tyme?? hihihi ask da question dat i know da answer...huhuhu sayang awk sllaalu beby..mwwaahhh

    ReplyDelete
  28. beby..kat perliss bnjir da surut..kat klate gelombang keduA plak datang...besh2 jgk law ujan ni..sjuk jer slalu..mcm dok tmpt omputeh sayang...

    ReplyDelete

Berbudi bahasalah dalam berbicara. Budi bahasa bukankah budaya kita?