~you are my bestest buddies~

Photoshoot : Denim and Old School Fashion at Arau Railway Station, Denai Larian and Ladang Getah Gua Kelam.

Assalamualaikum and Hello Readers! :)


i am still wearing braces. malas jumpa doktor, so, kene pakai lagi lama.


Ampun dan maaf di pohon terlebih dahulu sebab aku memang jarang update blog and blogwalking kat blog kamu semua. OMG! Soooo, busy! Next week dah start final exams. Last week was my latest photoshoot for this semester. Even busy, sempat lagi kan nak menggedik-gedik untuk bergambar. Dah menjadi hobby tak boleh nak larang la oke! :)



Photoshoot kali ini di buat dalam dua sesi. Sesi pagi kami bercanda di Stesen Keretapi Arau, Perlis dan Denai Larian, Kangar. Dengan bertemakan "Denim and Old Fashion", aku mengenakan jaket maroon yang di pinjam dari Kak Yani. Thank you Kak Yani :) Checkers dress yang belah dalam tu pulak aku beli di ♥IQAH DESIRE ENTERPRISE♥ . Manakala my lovely boots aku beli murah sajer. As usual at my love shopping mall TIMES SQUARE! Harga yang very affordable. Yang lain semua harta persendirian berhad.



Memandangkan photographers pon memang dah gian dan gatal-gatal tangan hendak snap gambar. Tidak ketinggalan model-model juga gian hendak berposing sakan dan ber'Kuch-Kuch Hota Hai'. Tidak terkecuali juga yang aku pon excited sebab photoshoot yang di buat di railway station gitu. Wow!! Sapa taknak weh?? Hahhaha :D Photographers dari SnaPhenomena Photography seperti Acab Pak Tam Mamu, Syariniey Amran, Syed Nazir, Eppy Syazwan, dan Shafiq Syukri memang the super duper amazing people yang aku boleh bagi tabik spring sebab sangat sporting dan sabar meunggu model-model bersiap. Ekekekke... :PPP


opsss..background gambar sedikit cacat.. sorryyy :P


yeyeahhh!! I am rock stars!! gitar wajib ado walopon den takdolah ghoti main gitar!


aktiviti melompat tidak pernah lupa yaa.. ini salah satu pose favorite aku. yeahh!!


bersama gadis photographer yang sangat comel.


gerabak keretapi yang sangat old school lah! wallaweiii!! aku suka gambar nie!



Oke, cukup-cukup la tu gambar dari sesi pagi punya. Sesi petang kami ke Ladang Getah Gua Kelam. Sangat adventures photoshoot di ladang getah ni! Ape taknya! Kerengga punyalah banyak. Tapi rasanya banyak kerengga betina kot sebab aku tak kene gigit pon. Ekekke... :)) Aku baik kot.. Hehhehe :)) A very thousand milion thumbs up to my Make-Up Artist Ili Dalila Jarni for the great make up. I loves her touch! :) Thanks babe! Aku kaya sikit masa nanti, aku hadiahkan kau satu set make up MAC and Bobby Brown oke? Suka tak???? :P



Pandangan dari atas oleh Syariniey Amran. Usah ditanya kenapa aku punya kening tebal. Itu sebab aku tak cukur laaa... Ada orang boleh tanya soalan bodoh kenapa tak cukur kening? Hey, berdosa tahu tak? Aku tahulah aku punya dosa dah sebakul, takkan nak tambah lagi sebakul? Akan aku kekalkan wajah sebegini rupa hingga akhir hayatku. InsyaALLAH :)



Wardrobe kali ini semua adalah 100% aku punya. Jaket putih yang di beli oleh IncikFAIZ di Padang Besar hari tu. Ada aku mentioned aku beli kat Paris? Takde kan? So, bajet student yang sangat terhad kira okelah daripada "Biar papa asalkan bergaya". Itu membazir namanya. :P Dress merah yang itu pon aku beli di ♥IQAH DESIRE ENTERPRISE♥. Dah lama aku beli, baru sekarang aku nak pakai. Terima kasih pada Fatin Afiqah atas promosi anda. Bila saya ada duit lagi, nanti saya beli yaaa... :)


bercanda di ladang getah bersama kerengga yang jinak


kalau setakat nak suruh buat muka poyo dan sombong, sila serahkan pada aku. aku bisa melakukakannya. :P



Baiklah, cukuplah sampai sini aku berceloteh. Aku belum habis study lagi ni. Isnin ni dah start final paper Electronic Instrumentation. Satu apa tak faham lagi nie. InsyaALLAH aku akan upload di Facebook untuk gambar-gambar selebihnya. Habis jer final exam ni aku dah start praktikal di Kuala Lumpur! Yeeayyy!! I am home! Haaaa... masa tu aku nak terjah blog sorang-sorang yang dah terjah blog aku ni. Terima kasih kepada kamu semua. Jangan kata aku sombong taw!!! Aku lepuk sorang-sorang nanti sapa kata camtu!


Thank you sooo much for reading this entry! Kalau suka, sila LIKE! (^___^)v

83 comments:

  1. onie suka gambaq yang lompat tu,steady r ! btw, semua lah steady,smart jugak !

    ReplyDelete
  2. waah2 like shoot dekat railway station ah style la cara ezma suka2 walawei bilakah daku mau jd photograher ni [ ceh hangan2 mat genin haha] serius style semua ah

    ReplyDelete
  3. nice tp pose terkangkang tu mcm x kne jer..

    ReplyDelete
  4. hehehe.ada jugak gambar along.comot la.eezma baru comel.ekeke .gud luck final!!

    ReplyDelete
  5. teringin nak photoshoot gak..

    tapi ada ka org nk amik GK jadi model??

    Rosak gambaq depa nanti hahaha

    ReplyDelete
  6. cantik2 lah gambar! jaket tu sangat gojessssss! ehehe

    sekian,
    Scha Aryana ^^

    ReplyDelete
  7. soooooooo kiut... hihihi,,,, cntik gmbar2 tue...

    ReplyDelete
  8. bestnyer...!! tanya photog ada slot kosong tak untuk kita...huhuhuhu...makin lama makin lawa adik ezma kita ni.... baju merah tu...meletsss uoolllsss (tiru gaya aww)

    |Make-Up Artist Tak Mekap Artis Je|

    ReplyDelete
  9. aiii sayang...sume pic cntik2 taw... xbosan abg tgk pic beby nies.... sayang xde nyamuk ke dlm kebun getah?? belakang uma sy pn ade kebun getah!! tp bnyk nyamuk plak...hihii...haaaa 1 ag...ati2 taw kat landsan kete api.. takot train dtg xpasan...hik2... ni bkn train dlm bob and builder... yg 2 yh toys punye..heeehe..welll cantik sgt beby nie...sayang awk selalu..bubyee...

    ReplyDelete
  10. @meaw

    haha..thank u meaw... :)ezma suke jugak!

    ReplyDelete
  11. @efa

    haha..insyaALLAH efa..ade mase kite jumpe, i will take it for u :)

    ReplyDelete
  12. @Anonymous

    well..thank u anon. fyi,ini bukan photoshoot utk gadis2 ayu berbaju kurung berbunga2 di taman yaaa..ini photoshoot ala2 rock stars... terima kasih..

    ReplyDelete
  13. @Syariniey Amran

    alaaa along..rendah diri pulak dieee... :P

    ReplyDelete
  14. @GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr

    belum cube belum tahu cik GK..entah2 lg meletop dari cheqqq... :P

    ReplyDelete
  15. @Scha Aryana

    jaket pinjam je dik..ekekkee... :P timakaseh dik :)

    ReplyDelete
  16. @nora amila ghazali

    thank u noraaaa..hehehe.. :) nt leh shoot dgn nora pulak.. :P

    ReplyDelete
  17. @mizzura

    haha..kak mizzura nieee..ade2 aje..jaket merah tu pinjam je kak oii.. :P thank u kak.. :)

    ReplyDelete
  18. @faiz sayang ezma

    thanks awak..syg awak jugak..babaaiii... :)

    ReplyDelete
  19. cantik2 lar gambar2 ni semua,sy suke gmbar yg pndangnnya dari atas n gmbar last skali 2...smart n cun..!

    ReplyDelete
  20. wohoho ko nampak tombam dah ek..suke ati ek

    ReplyDelete
  21. @Syed Hilmi Syed Yahya

    yup..mmg smart..!! thumbs up to the photographer :)

    sy po suke jugak..dgn pic lompat! :)

    ReplyDelete
  22. @nadzli azlan

    thank u adik...haaa..cmne??ade gambar bokeh x kat siniii?? :PP

    ReplyDelete
  23. @nurulfaridah

    alhamdulillah..thumbs up to the photographers tooo... :)

    ReplyDelete
  24. comel gile, hehe. btw, cane nk pakai pashmina cmtuh ea? nmpk kemas je :)

    ReplyDelete
  25. @Ateyn Bella

    ouh dear..i just wear as usual girls wear it.. :) err..sbb pashie ni masuk dlm jaket, sbb tu nmpk kemas kan? :)

    ReplyDelete
  26. @nadzli azlan

    gambar mane satu nadxli yang bokeh?? ahhahaha... :D

    ReplyDelete
  27. @JIJI YU

    hamboi2...hahaha..hanya ilusi mekap je tuuuu..hahahaha :D percaya laaa....

    ReplyDelete
  28. perghhh..mmg rock star laa ezma ngan gitar tuh.hehe ^^ nice picto!! XD

    ReplyDelete
  29. tantik nye ezma.... =)
    bler nk photshoot skali ney...hehehhe

    ReplyDelete
  30. puhh puhh !!! asal tak jadik first komen nih !! huwahuk ! :"(

    suka la jaket merah tu !! nakkk ! :P

    gmbr lompat pegang gitar tu siyes smart ! ^^

    wahhh balek kl leh jupe !! yippie !! ezma belanja !! ^^

    ReplyDelete
  31. cantik boot!!
    dress tu mcm aku punya tp akunye kaler ungu
    hahahah

    ReplyDelete
  32. kamu sgt cnti,gojes, meletup,..hehe..mcm membodek la...heheh..

    ReplyDelete
  33. @cik Nemo

    terima kasih dear..jom kite shoot same2!! :)

    ReplyDelete
  34. @~::KUYA HARIS::~

    hahhaa...tak tahu la menepati tema ke tak kan??ezma bantai je niee..ekekeke... :P

    ReplyDelete
  35. @Nur Qasieyh Anis

    terima kasih yunk... :) insyaALLAH, meh la dtg sini..kite shoot same2.. :)

    ReplyDelete
  36. @tomatokering :)

    tu la erika...cian kite taw..hahaha :D btw, kite same la..ezma suke gak pic tu..gile semmmaartt la..hahaha :D thanks yunk...

    ReplyDelete
  37. @Ery Farieha

    hahaha..errryyyy!! thanks babe! haa..dress dah same..boleh la kite shoot same2..ekekeke.. :P

    ReplyDelete
  38. @CikHaniBhulat

    eh, xdela ezma anggap itu bodek dear..anyway, thank u for the compliment dear.. appreciate it damn much :) hehehe.. syukurrrr....

    ReplyDelete
  39. ezmaaaa!!!cantik okayy!!cantik gile these picssss!!!!!!!nanti ko kawin mesti lagi gempaqkan!!!hehehee..congrats!syg kau!

    http://sachiasukaii.blogspot.com/2011/04/joyeux-anniversaire-anna-nordin.html

    ReplyDelete
  40. nais..

    photo cantik2 suma...
    bila nk jd talent papa khai lak.....

    huahuahua.....
    pas nih bg papa khai tembak dia lak kot....

    ReplyDelete
  41. @Mila Ahmad

    hehe..hanye lah contact lens murah..ekekekkee... :P

    ReplyDelete
  42. @Sachi Asukai

    thanks babe! love u.. :) and i miss u..hehehe... :P syukurrrr....

    ReplyDelete
  43. @@mel

    ouh papa khai..hahha :D insyaALLAH..boleh2..bile2 mase di mane jua anda berada lah papa khai..kalo kat KL tu, sy freee jer...papa phai, nt PM sy nombor phone papa khai.. :)

    ReplyDelete
  44. ternmpk2 perkataan MAC..heee....ku menunggU..menUnggU make up MAC..(sile nyanyi versi lagu ella k)..heheh

    ReplyDelete
  45. @ayie

    nak dapat mekap free??tggu aku kaye k..hahahhaha :D

    ReplyDelete
  46. hehehe...ekceli i suka gambar u kat railway n tgh lompat ewif gitar...sgt cntik n style!!!

    ReplyDelete
  47. @nadzli azlan

    haha...sampai semua sekali??haha..thanks dik.. :)

    ReplyDelete
  48. @CikHaniBhulat

    yeahh!! thanks dear..ezma pon suke gak... hehehe.. :D

    ReplyDelete
  49. kakak suke pic yang 2nd tu..cntik sgtt

    ReplyDelete
  50. @Nurulbadiah Lai

    ouh, kak nurul...terima kasih kak...ezma suke jugak...much appreciated :) hehehe... :)

    ReplyDelete
  51. @Farah Shamsudin

    terima kasih farah :) thumbs up to photographers :) hehehe..

    ReplyDelete
  52. @nelly

    thank u sooo much nelly..hehee :) much appreciated :)

    ReplyDelete
  53. wahhh..cantiknya gambar..

    minat betul pada modelling yaa.. =)

    ReplyDelete
  54. wahhh..cantiknya gambar..

    minat betul pada modelling yaa.. =)

    ReplyDelete
  55. good luck ezma untuk final exam..


    dalam dok busy pun sempat lagi p photoshoot na..^_^

    ReplyDelete
  56. @Sophie Al-yahya

    thanks sophie.. :) ade la minat sikit2..hehehe... :P

    ReplyDelete
  57. @♥CIK SHA♥

    hehe...thank u kak shaa...ezma mmg busy sikit lately..exams skrg nie...hehe...suke2 je ni kak..ekekeke... :P

    ReplyDelete
  58. gamba dekat jalan keretapi tu sangat sangat sangat smart!

    ReplyDelete
  59. @YobSumo

    ouh, me too..thanks a lot yaa...much appreciating :)

    ReplyDelete
  60. wow... sangat awesome dan cantik...
    sukanya OE tengok gambar2 nie...
    (n_n)

    ReplyDelete
  61. suka tengok gambar2 neh...

    nice...;-)

    orangnya pun lawa...;-)

    ReplyDelete
  62. ezma..wah3 dh jadi supermodel la skrg..cun habes.makin cantik dan ayu la kamu..apa rahsianya?eceh.hahaha.cun2.suka gmbar "aktiviti melompat" tu.penuh seni.hehe.btw,semua pun cantik sgt!

    ReplyDelete
  63. @s.u.h.a

    credit to the photographers..hehe.thanks yaa.. :)

    ReplyDelete
  64. @HonEyBuNNy

    syukur alhamdulillah..terima kasih dear :)

    ReplyDelete
  65. @Belleza~

    hehe..ezma kan mmg suke melompat..ekekeke... :P terima kasih dear... :)

    ReplyDelete

Berbudi bahasalah dalam berbicara. Budi bahasa bukankah budaya kita?