~you are my bestest buddies~

♥ ♥ Roses are Forever at Floria Putrajaya 2011 ♥ ♥

Assalamualaikum and Hello Readers.

Walaupun dah ramai yang post tentang Pesta Floria di Putrajaya ni minggu lepas, aku tetap nak tulis jugak tentangnya. Pesta Floria ini berlangsung dari 9 Julai hingga 17 Julai di Presint 2, Putrajaya. Aku berkesempatan untuk turut berkarnival pada 16 Julai baru-baru ni. Kalau ada yang dah pergi, pasti mereka lebih tahu pengalaman manis ke sini.


bersama bunga kekwa yang menguning

Lebih-lebih lagi, kalau ada sang LELAKI yang pergi ke sini aku memang tabik spring! Tak kesah la kalau korang hanya pergi bersama keluarga, menemani teman wanita atau kawan-kawan, serta sekadar membuat photoshoot di taman bunga. Apa pon, bukan mudah lelaki hendak datang ke tempat-tempat yang kebiasannya wanita sahaja yang berminat. Tahniah LELAKI!


pokok buluh yang menjadi hiasan

Tema Pesta Floria kali ini adalah "Roses are Forever". Ada berjuta-juta kuntum bunga terdapat di sana. Pelbagai warna dan jenis yang membuat hati rasa nak petik-petik sahaja bunga di taman. Memang sesuai untuk bergambar di sana walaupun siang harinya teramatlah panas dek mentari. Wajib bawak air sendiri daripada membazir beli sana-sani.


puluhan ribu bunga-bungaan yang menjadi tarikan pengunjung dalam dan luar negara


permaidani dari bunga-bunga ros.alahai, sapalah sanggup nak pijak ni?


hasil seni kreatif dari para pelajar sekolah dan universiti


antara orked yang sempat di curik gambarnya


berkira-kira nak belikan untuk mak ke tak. nak letak kat mane? rumah aku bukan atas tanah.


pasukan pancagaram! ehh..bukan..pasukan pancaragam pon ada yeee...!!


sebab tak bawak air, aku beli ice-blended.


cuaca amat panas menyebabkan aku terpaksa menjadi puteri lilin


look at the sunset.sooo, nice sunset at putrajaya.


lepas solat maghrib di Masjid ini, aku keluar ambil gambar masjid pulak.
shoot malam ni memang aku lemah sikit la. =(



let's see the bridge. just like Penang Bridge like? sangat cantik!


dan malam harinya, ada pertunjukkan bunga api.

Daripada kita berfoya-foya di shopping complex, apa salahnya kalau kita berjalan-jalan mencuci mata untuk melihat ciptaan ALLAH. Ucapkanlah Subhannallah dengan setiap ciptaanNya. Sungguh agung dan cantik dan tak mampu di tandingi oleh sesiapa pon.

Dan apa yang paling menariknya di sini, aku yakin pasti semua pengunjung yang datang berkereta akan sesat dan berkata seperti, "Ya ALLAH, mana aku letak kereta aku tadi?" atau "Alamak, kereta aku dah kene curikkkk!!" atau pun, "Aku rasa alien dari planet Marikh dah songlap kereta aku la!". Yes, inilah ayat yang keluar dari mulut aku sebab tak tempat parking kereta sendiri. Macam nak patah kaki mencari satu-satu kereta. Dekat sejam baru jumpa. Letak kat tempat lain, cari kat tempat. Memang lah tak jumpaaaaa.....




p/s: aku suka melihat ciptaan ALLAH.
aku suka abadikannya di dalam kenangan.
bagaimana caranya? it is photography!



65 comments:

  1. cntek..tp syg xsmpt pegi..huu

    ReplyDelete
  2. hamboihhhh tau lah dia g ngan pakwe tak ajak kite . sobsob ><

    romantiknyeee ;p

    ReplyDelete
  3. kalau aku bergambar ngn bunga mcm ni kiut x? haha

    ReplyDelete
  4. Cantiklah !! kalau dapat pergi, kan best.. akak pun comel lah,. dah macam bunga tu dah.. :)

    ReplyDelete
  5. sonoknya akak dapat pegi. hehe.

    bunga taik ayam ada jugak ta?

    ReplyDelete
  6. sukee baju awak..cntikk..:)

    ReplyDelete
  7. yess,.photography yg mnyatukn kita,.tp sayang,CN xde dslr,.huk3,..

    ReplyDelete
  8. huwaaa..beshnya dpt g floria...nak p tp jauh sgt...

    ReplyDelete
  9. cantiknya semua pic tuuh!Subhanaalah,indahnya ciptaan Allah ^_^

    ReplyDelete
  10. singgah ptg..jom singgah blog saya =)

    awak cantik!

    ReplyDelete
  11. Cantik !!!
    Prettyy
    Suke Tgok..
    Byk Byk Bunga..Yg KALER BIRU itu menawan :)

    ReplyDelete
  12. SubhanAllah cntiknyee ezma, ciptaan Allah gk tuu ehheheh

    ReplyDelete
  13. wahwha...cantiknye ezma...;) beznye dpt pgi sane..cma x pgi pun....sbb ade BERSIH...tkut nk kuar kl...:(

    ReplyDelete
  14. tak berkesempatan pergi tempat ni.. jauh... n hubby... tak taula dia nak ke bawa klu ade kt JB pun huhuhu

    ReplyDelete
  15. ya ampun. i love to see colourful flowerrrrssss! :)
    very nice to be viewed kan. kenapa tak snap gmbr byk2? hhe.

    ReplyDelete
  16. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  17. cari kayu, cari kayu.. tukar versi.. cari kereta, cari kereta.. hak3.. pe pun, nice sgt! canteeekkkk... ^^

    ReplyDelete
  18. kakak bulat comel.hehe seronok nye :)

    ReplyDelete
  19. Hye, tumpang promote this blogshop, http://hijab-intrend.blogspot.com/ or you can find us at fb, hujab-intrend blogshop.

    Kami ada menjual shawls yg superb cantik! The latest one is custom made shawls yg kami reka sendiri. (: Jom terjah? Takkan menyesal punya! btw, thanks yaw!

    ReplyDelete
  20. sayang..rajin betol dye update blog kn?? well sy sgt gembira g flora dgn awak. sy suka g teman awk kat mn2 je sayang.. peduli org nk kata, jnji sy bhgia dgn awk.

    ReplyDelete
  21. nk ice blended gak... hehehe

    ReplyDelete
  22. ice blended brpa? sila jgn lupa letak car park lg k ;)

    ReplyDelete
  23. cantiknya bunga bunga, cantiknya pemandangan!:'))

    indah sgt!

    ReplyDelete
  24. @Cik Tqah

    insyaALLAH tahun depan rasenye mesti ade lagi..jgn lupe pergi tawwww... :)

    ReplyDelete
  25. @tomato

    ehhh, mane tau nie?? hahaha =D incik boyfie yg bawak..kite mane tau jalan..hahaha =D

    ReplyDelete
  26. @nora amila ghazali

    haaa..kalo nora ade mesti nora akan amik gambar banyak2...hehehe =D

    ReplyDelete
  27. @Faizal Fredley

    kah3!! kiut ke masalahnye nie? boleh laaa...hahaha

    ReplyDelete
  28. @Nur Najwa

    hahaha...kite pon dah mcm bunge yee?? hahaha =D

    ReplyDelete
  29. @cik_nini

    mestilah sonokkk...ade banyakkk bunge bestt..asenye bunge taik ayam pon ada...hahaa =D

    ReplyDelete
  30. @Eyka

    laaa...org suh tgk bunge, dia tgk baju kite pulak...anyway, thanks a lot yaa... =D

    ReplyDelete
  31. @**::CIKNUURUL::**

    eh, sape kata kalo org yg xde dslr xleh amik gambar? pakai kamera hp pon boleh lorrrr....org yg pakai dslr ni pon kdg2 bajet jeeee lebih...

    ReplyDelete
  32. @joegrimjow

    apekah hidung bunga? mcm pernah dgr la..haha =D

    ReplyDelete
  33. @Kumiko Ryou | Farah Amira

    insyaALLAH, next year kalo ade lg pegi tawww... =D

    ReplyDelete
  34. @cheqwa

    alhamdulillah..masih ade insan yg menghargai ciptaanNya.. =)

    ReplyDelete
  35. @IEQAH

    bunge yg mane kaler biru tuuu?? hehehe =D

    ReplyDelete
  36. @nuruashia ♥

    eytt..budak tecik niee..ezma suh tgk bunga2 laaa... =D

    ReplyDelete
  37. @The Sharkox

    ehh..mestilahh..payung mahal tuuu..org bagi tawww...hahaha =D

    ReplyDelete
  38. @Nazatul shima

    ohh..hari mule2 mmg takot nak kua sbb bersih..tp ni ezma kua dah hujung2 dahh..hehehe =D

    ReplyDelete
  39. @Yan

    insyaALLAH tahun depan mesti ade lg..so, nanti sis pergilaa...taw2??=D

    ReplyDelete
  40. @Rtp Farra Arisha

    ada banyak la dear arisha...have a look at my fb profile..kat blog nie xleh letak byk2..haha =D nanti berat nak loading :)

    ReplyDelete
  41. @m!Rm0_cha!yOk

    hahaha =D cari kereta yaaa?? geget jugak adik ni kangggg =D

    ReplyDelete
  42. @MIRA :)

    adik bulat comel...mestilah seronok..hehehe =D

    ReplyDelete
  43. @faiz

    thank u sayang! awak peneman sejati saya... semoga perhubungan saya dan awak diberkatiNya..insyaALLAH =D

    ReplyDelete
  44. @hidayahjamal

    hahaha =D mahal dik..xnk beli lg kat sini.. =D insyaALLAH xlupe dah lepas nie..hehehe =D

    ReplyDelete
  45. @FIFIEY LYCHEE MARATION

    mmg sgt indah dear...kalo ade fifiey kat situ pasti lg indah... :)

    ReplyDelete
  46. meaw tengok bunga hidup lam opis je,huhu..... kebetulan opis tu baru opening,so member2 bos pakat anta bunga ^__^

    ReplyDelete
  47. @meaw

    tu lg best! boleh petik bunga kat situ kan?ezma maneleh petik..haha =D

    ReplyDelete
  48. Gambar-gambar yang menarik...

    ReplyDelete
  49. ezma...mOdel bunga2 cinta..=)..hehe

    ReplyDelete
  50. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  51. @re'a

    amboi rea...suke dia dapat komen kat sini yeee??? :)) thank u rea..alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  52. bayar?? bayar ice blnded?? blnjer laaa

    ReplyDelete

Berbudi bahasalah dalam berbicara. Budi bahasa bukankah budaya kita?