~you are my bestest buddies~

SnaPhenomena Photography in White Room Studio


Sejak berkecimpung dalam dunia fotografi, aku memang teringin sangat-sangat nak shoot dalam real studio which is shoot in front of the big lighting dan real white background. Finally, impian aku menjadi kenyataan apabila tuan punya studio sudi bawa kami SnaPhenomena Photography untuk shoot di studio mereka iaitu di Jitra, Kedah.

So, for those yang stay area Kedah yang teringin nak shoot dalam studio, tak kisahlah shoot untuk pengantin baru atau lama ke, shoot untuk hari graduasi anda ke, shoot untuk family di hari raya ke, shoot untuk ibu-ibu mengandung ke, boleh lah datang ke:

Graphic Ten Studio
Tingkat 3C, Jalan Tengku Maheran 2,
Taman Tengku Maheran,
06000, Jitra,
Kedah Darul Aman.

Tulis alamat macamlah nak buat karangan surat-menyurat masa zaman sekolah dulu kan? Hahaha =D Atau pun, anda boleh contact Syed Muhammad Nazir di Facebook beliau. Kot la kalau boleh dapat harga special untuk anda pembaca blog Ezmaliza. Hahaha =D


Petang tu sebelum bergerak ke studio, sempat lagi singgah Tasik Darul Aman untuk shoot santai di sana. Gambar ni buat aku rasa macam berlakon dalam filem saja. Sudikah Encik Hariz kahwini Izzah? Eh, ape kes kau Ezma? Hehehe =D


Props tambahan adalah barang sendiri jugak. Beg jeans yang menjadi handbag kegemaran santai aku. Bila kawan-kawan tengok, mereka kata aku gunting seluar jeans lama aku untuk buat beg ni. Hahaha =D Haihhh, takde keje aku nak gunting seluar jeans aku. Sayangggg kottt!!


Potrait di taman tidak sama dengan potrait di studio. Mungkin berbeza dari segi ketebalan pipi. Muahaha.. =D



This is turban style. Please, dont't ask me how to wear it. Just You-Tube. I dun mind if people said I am look like a Benggali-Jual-Karpet or what. Janji orang tak nampak rambut aku. Tutuplah rambut kamu walau dengan apa jua kain. Kalau dah tak mampu sangat, gunalah sehelai surat khabar. Maksudnya di sini, pakailah apa sahaja pun untuk tutup rambut wanita a.k.a aurat. Punyalah berlambak tudung dan shawls yang semakin mencanak-canak orang jual sekarang. Yang 3 helai RM10 pon ada. Tak usahlah beli yang mahal-mahal kalau belum mampu.


Greyscale scene! Menjadi tak muka yang sengaja buat-buat garang tu? Kalau menjadi, lepas ni nak buat lagi. Huhu.... =P




From left : Shida Manshor, Ain Suriana and Ezmaliza Ezrik.
Nak jugak tu mention nama sendiri. Wajibbul ghunnah!


Behind the scene. Oh, i love the lighting so much!


I am easily to working with them! They are awesome and funny! :)




Heel tu aku beli murah je. Masa tu tengah sale gila-gila. Daripada berapa hengget entah jadi RM20 sahaja.



Can you spot the different between all the pictures above? Can you get it?
Top-left : "Sekarang kita buat muka penat!!"
Top-right : "Ok, semua sila buat bunyi huruf MMMMM"
Bottom-left : "Everyone, please say OOOO!!"
Bottom-right : "Ok, dah! Kita candid je lah apa-apa gaya"


Back-from-left : Syed Muhammad Nazir, Rosnajihah Ahmad, Khirol Hazwan Affendi, Suriati Suhaimi, Ismail Makalalag.
Front-from-left : Syariniey Amran, Ain Suriana, Ezmaliza Ezrik, Shida Manshor, Ili Dalila (MUA)


They are my SnaPhenomena Photography team member. Lepas grad nanti, mesti aku akan rindukan mereka semua. Mungkin ini adalah kenangan terakhir kita bersama. Satu hari nanti, kita berkumpul semula, mesti semua orang dah ada kerjaya masing-masing.



p/s: mungkin untuk second time aku masuk studio nanti
adalah sewaktu aku berkahwin kelak.



Terima kasih sudi belek-belek gambar sampai habis.

47 comments:

  1. stylo la bag akak ezma. mana beli hah ? berkenan dh ni. heeeeeeeee. nyway, sume lawo2. ciptaan tuhan :) <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. syukur alhamdulillah :) beg tu kite beli murah gile taw! =D

      Delete
  2. mak aiii!shanteknyaaaaaaa dia ;)
    nak sign pelissss..hik3 ;)
    tang muka garang tu, macam xmenjadi la dear. macam xgarang pun.ehehe =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa...tak jadi eh? nampak tak garang eh? hahaha

      Delete
  3. Replies
    1. haha...tak letak sbb nanti org lain yg makan hati...hahaha =D

      Delete
  4. EZMA CANTIKK..EZMA CANTIK..omeyyyyyyyyy geyammm cubit pp tuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. arghhh...jgn cubit pipi kitaaaaaaa............hahahaha

      Delete
  5. comelsnyewwww sis, ;D
    boleh x sis buat tutorial cmne sis pkai pashmina tu. nampak kemas sgt :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermmm....kak ezma tak tahu nak ajar cene syg...tp ni sebenarnye serabai nie..sbb kak ezma lupe nak iron shawls..hahaahha

      Delete
  6. kita lagi suka yg photoshoot outdoor tu. nampak lagi berseri-seri. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..kite pon sukeeeee........ :)

      Delete
  7. wa...syok dpt shoot kat white room^^

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. syukur alhamdulillah...thank u :)

      Delete
  9. Replies
    1. thanks so much dear :) syukurrr.........

      Delete
  10. hai, first tym kat sini (n_n) selamat berkenalan, btw sukenye awk berposing~~hihihi sy xreti pose, tangkap reti lah, haha :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..amik gambar lagi best dari pose taw! :)))

      Delete
  11. comel .. n sangat2 perfect.. baik dari segi gambar kepada puan2 and tuan2 yang bergambar.. hahaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha =D comel je komen nieee... =D

      Delete
  12. kak ezma ! muke da abis garang le tuw ~ hek3 .. super duper cun ! da lah kalerpull ... hik3 ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. masuk studio kene colorful sikit syggg =D

      Delete
  13. dh jadi model ler dia...
    mmg terbaek gambr2 tue..

    ReplyDelete
  14. baru perasan, warna kuning sgt cantek for studio photoshoot.

    ezmaliza nampak manis sekali^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnye kite pon baru perasan jugak...satu lagi kaler purple :))

      Delete
  15. Replies
    1. thanks dear. credit to all photogs :)

      Delete
  16. cantik ! cantik ! cantik ! ezmaliza sgt cantik ok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak cantik boleh suruh kak zoey tlg mekapkan..hehehe

      Delete
  17. Wahhh.... dia nie ke model uniMAP. ? Haritu g uniMaP x jumpe pon.. Hahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. mane nak jumpe kalo dia tu pegi gua kelam...hahaha

      Delete
  18. New follower already here. your blog is awesome. I love all outfit and pictures above, especially the one with yellow shirt and blue skirt.. Simple yet chic :)

    I am inviting you to visit my blog, and follow me too if you don't mind..
    xoxo

    ReplyDelete
    Replies
    1. i dah dtg blog u..nanti i follow ye :D

      Delete
  19. wahh.. mcm artis laa.. nice pic.. singgah blog teman ye.. http://penagelap.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, kalo artis hebat lagi gambar2 dorg :)

      Delete
  20. eh ada org ckp x muka awak mcm neelofa?serius mcm neelofa! tapi awak lagi manis...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...ade awakkk!! memang adeee...cube bukak link nie...hahahaa

      http://ezmaliza.blogspot.com/2012/03/mereka-dikatakan-kembar-kepada-saya.html

      Delete
  21. Replies
    1. syukur alhamdulillah..credit to photogs too :)

      Delete
  22. perghh. serius. memang comel. hehe :) study unimap ek?

    ReplyDelete
  23. teringinnya nk amik gambar mcm nie

    ReplyDelete

Berbudi bahasalah dalam berbicara. Budi bahasa bukankah budaya kita?