~you are my bestest buddies~

Photoshoot : Girlishous habessss!!! I took this as my birthday present!

Assalamualaikum and Hello Readers! :)

Janji tetap janji. Entri yang lepas, aku dah janji nak update pasal photoshoot hari tu. Seminggu lebih aku biarkan blog terbengkalai macam tu jer. Busy sikit la minggu ni. Aku ada banyak sangat test and assignments lately. Ampunkan daku..... :(( Oke lah, dalam entri kali ni takdelah entri cecah lantai sangat. Kalau cecah kang, lambat pulak loading nyerr.. Yang ni jer dah lambat loading, ape tah lagi kalau aku letak semua gambar yang adoo.. Hahaha.. :D


first thing first was make up my appearance

Photoshoot kali ni adalah julung-julung kalinya aku join dengan lebih dari satu kamera. Selalunya aku pergi berphotogedik guna kamera sendiri jer. Antara photographer yang menjadi tulang belakang untuk photoshoot kali ni adalah Syed Nazir, Ismail Makalalag, Eim Jusop, Syafiq Syukri and last but bot least, the girl one, Syariniey Amran. Tempat pertama yang menjadi port kami adalah di Timah Tasoh Resort. As usual, my personal make up and fashion adviser mestilah Ili Dalila, my roommate.



Bermulalah aksi yang pada aku ianya kurang memuaskan. Cuaca agak panas hari tu. So, mata aku tak reti nak bukak bulat-bulat seperti biasa. Asyik nak berkerut aje. Anyway, long dress ni bukan aku punya. Pinjam Kak Cila Ruslan punya dress. Aissshhh.. Takde kerja aku nak beli dress labuh-labuh camni. Bukan boleh bawak pakai gi kuliah pon. Kang tak pasal-pasal mata orang dok pandang 24 jam sebab aku giler. Hahahha... :))))



Haaaa... Bukan aku seorang saja yang jadi model hari tu. Yang ni Shida Manshor. Cantik orangnya. Aku rasa tak layak nak bergandingan dengan minah ni. Comey lotey.... :)) The fact, she is the first people that I know when I'm registered as student at UniMAP. Kiranya dia ni la first roommate aku before Ili.


bachakkkkkkk ILI!!



Just look at my shawl inner. Seriously I hate it! Apsal dia jadi berlipat-lipat camtu eh? Geram betul aku masa pakai inner ni. Actually, aku memang tak suka pakai inner yang ade awning atas tu. Biar bulat muka aku, jangan berlipat-lipat jadi macam tu. GRRRR!!!



Ouh, pose ni takkan tinggal. Sesiapa masih ingat, aku pernah organize a photo contest about jumping. "Ezma, You jump, I jump Contest!" Yeeehaaaa!! Even I am wearing heels that moment, I still can jumping as well. This is my favorite act. Heeee.. :)))) I don't mind if anyone want to copy-and-paste my style. Because everyone can do it. Not only me can do! Kalau ada siapa-siapa yang amik gambar yang lebih stylo sewaktu melompat, just let me know. Teringin sangat nak tengok taw. Hehehhee... :)))



Second place is Tasik Melati. Aku pon bawak baju yang kedua. Skirt pink lagi! Pink?? Terkentut lalu terkesima. Cepat!! Sapa boleh teka trademark blog sapa ni?? :)))) Shida yang stylo mylo ni memilih ala-ala gypsy sebagai tema. Very nice oke! Don't ask me how to make it. Hehehe... :))



Antara pose yang sangat-sangat aku teringin nak buat. Posing with guitar. I am not Yunalis Zarai! I am just Ezmaliza Ezrik. Hahaha.. :)) "Ouh bulannnn.....!!!" Eh, opppsss!! Silap... Bukan!! Next song please! :))



Besar jugak cabaran nak jadi model ni. Pergghh!! Terbakar jugak muntot aku masa duduk atas tangga batu ni. Dengan panasnya tak ingat. Terkulat-kulat aku menjegilkan bijik mata supaya tak nampak berkerut muka tu. Aisshh... Susah! :P


one of the pics that I like it most!


elemen kuch-kuch hota hai pon tak tinggal jugak oke


dua kawan bergembira bersama



The last place that we visit is Marhum Kayang. What a nice view, man! Aku selalu dok lalu depan Muzium tu tapi tak tahu pulak ade tempat yang cantik kat dalam tu. Dah berjuta kali lalu ni pon baru first time jugak lah masuk situ. :))) Malu jugak wehhh!! Tak dapat lah aku nak tepek semua gambar dalam blog ni. Bukan setakat cecah lantai, kang sampai kerak bumi tak habis-habis nanti. Anyone who are my friends in my Facebook list boleh lah tengok kat latest album yerrrr... :))



Thanks a lot to the SnaPhenomena Photography Club yang menjayakan projek tergempar ni. What can I say, anda semua memang sporting and soooo funny! Hilang penat aku apabila bekerjasama dengan mereka. This is one of the best moments that I won't forget it. InsyaALLAH ada projek lagi, aku tak serik untuk join sekali. To all my readers, is there any comments with the photo? You are the best judges right? Mungkin ada di kalangan kamu adalah photographer professional?? Atau pun memang model professional. Give your opinion. Thank you sooo much all! Love you guys!



80 comments:

  1. wallaweh..
    gojes+chantek..

    anyway saye ade satu pose lompat yang saye suke..
    orang lain tak tau la suke ke tak..
    hehe

    ReplyDelete
  2. tahu sapa punya trademark kentut tue..

    ReplyDelete
  3. aku bangge dapat kawan dengan model..ahaha...

    ReplyDelete
  4. waaa...awk comel la..sume pic nie cntik sgt..=))

    ReplyDelete
  5. waaa...awk comel la..sume pic nie cntik sgt..=))

    ReplyDelete
  6. waaa...awk comel la..sume pic nie cntik sgt..=))

    ReplyDelete
  7. waaa...awk comel la..sume pic nie cntik sgt..=))

    ReplyDelete
  8. pasni nak join photoshoot leh? heheee

    ReplyDelete
  9. nice shoot dear :) kamu comey maa..

    ReplyDelete
  10. that shida looks familiar. ex ttj ke? btw nice photoshoot :)

    ReplyDelete
  11. @APi

    hehe..mane2??nak tgkkk..post kat fb kite taw.. :)))

    ReplyDelete
  12. @forever love

    hehehe..tau ke??cube teka sape...hehehe... :))

    ReplyDelete
  13. @Mra Mastura

    thank u dear..ezma insan biasa jer.. :)

    ReplyDelete
  14. @JIJI YU

    amboi jiji..ayat dye xleh tahan..haha

    ReplyDelete
  15. @Nobita Sensei

    hahahaa..nobita ni mesti xbace entri ni sampai abes kan???? :))

    ReplyDelete
  16. @~::KUYA HARIS::~

    bukan sng tu dear..ezma penat jugak nak blaja..haha.. :D

    ReplyDelete
  17. @~nenyoreo~

    komen paling pendek dari kak neny.. :))

    ReplyDelete
  18. @Nurfatin Liyana

    hehe..boleh2..jom la..kalo nak, ajak ezma taw... :)

    ReplyDelete
  19. @Ery Farieha

    keje ery ni nak jeles ke taw..yg aku jeles dgn dye xnk igt lak.. :))

    ReplyDelete
  20. @ween

    ttj stands for teknik tuanku jaafar ke??maybe la kot..ezma pon xpasti dear.hehe..

    ReplyDelete
  21. @tomato

    dearrr!! thank u yang..ezma biasa2 je nieee...

    ReplyDelete
  22. @~eZmALiZa~

    haha..ujang kan.?die je yg suke kentut sana sini

    ReplyDelete
  23. akak suke picture 2nd last....so sweet....cantekk sgt2.. =)

    ReplyDelete
  24. waaah.cntiknye2 gmbr die.jeles.huhu http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

    ReplyDelete
  25. @forever love

    hehehe..ouh,ujang salu kentut merata2 ye??hahaha.. :D

    ReplyDelete
  26. @ni3za

    hehe..ezma pon suke jugak..ngeee... :D anyway, thank u sis... :))

    ReplyDelete
  27. @IFA Athirah

    hehe..xmo2 jeles2..sume ni photographer yg cantikkan..hehe.. :))

    ReplyDelete
  28. @sYafIk-wAy

    hehe..AKAK pon suke pics tu..btw, kamu ade pose lompat lain yg boleh lawan ke?? :PP

    ReplyDelete
  29. tu diaa model dah. shomel2.banyak jugak tempat menarik djt perlis ek.
    :D

    ReplyDelete
  30. semua gambar cantik2 sungguh..
    paling suka yg melompat tu :)

    ReplyDelete
  31. perghhh!!!..gempak abeh la~~..hehe..btw..gamba2 u cun sume ok..huhu..nice yg lompat 2..stylo..hehe

    ReplyDelete
  32. @Nurhaliza Suhaimi

    hahaa..perlis mmg byk tempat menarik taw lizz..kalo kat kl tu da byk sgt org amik gmba..bosan aku..hehehe... :))

    ReplyDelete
  33. @Amirrah Zawani

    hehe..thank mirra gojess!! most peeps like that pics rite??hehe.. :D

    ReplyDelete
  34. @ARJUNA.Inc

    thank u soo much yaw! much appreciate it.. hehe.. :))

    ReplyDelete
  35. wuahhh!!canteknye wak!!!!....bestnyeee!!!nak beli DSLR lah!!!

    ReplyDelete
  36. pose maut cik ezma ngn cik shida kita mmg superb ah! :DD

    ReplyDelete
  37. hai awak :) saye da join awak :) http://tayarpancit.blogspot.com/2011/02/mesti-tengok-seriussumpah-lawak.html

    ReplyDelete
  38. eeeiiiiiii best gile.. ecah like album neh kt fb!! (^_^)

    ReplyDelete
  39. chntek.. i ske y ala2 hindustan tuyhh.. hahaha :D
    juz,pas nie u kne blaja mekap lagik kowt :P

    ReplyDelete
  40. wahhhhhhhhhhhhhhhh lawaaaaaaaaaaa nya model2 itu... cun la ezma.. bila leh bergandingan dgn hunny lak? hehehehe

    ReplyDelete
  41. OMG my dear... you're soo pretty and da camera simply loves youuu okkk! sukee sgt akak tengok awk pose! cun2 semua gambar2 tuu..

    btw I ade tAG utk awk.. cepat2 joint ok.. by tonite before 12 midnite taw! ;)

    http://neenaanuar.blogspot.com/2011/02/contest-muncung-paling-cun-habis.html

    ReplyDelete
  42. @krole

    hehe..DSLR ni ade baik buruknye taw..pndai2 pilih, try tanye member2 yg pro dlm hal2 nie..kite xpndai sgt ..hehehe.. :P

    ReplyDelete
  43. @Syariniey Amran

    amboi along the photographer...hahaha.. :D suke dye ye..ni pics along kat sini pon adeee... :P

    ReplyDelete
  44. @Encik Psychopath

    yer...dye mmg cantik kan incik..hehe.. :)

    ReplyDelete
  45. @TAYAR PANCIT

    nama kamu lucu..tapi thank u sooo much yaaa....bile internet ezma laju, ezma terjah blog kamu yaaa... :)

    ReplyDelete
  46. @Enchaoz

    cik ecahhhh...thank u honey...ezma hargai tu semua... :)

    ReplyDelete
  47. @Nur Qurratuaini Mosha

    thank u yaaa...btw, mekap dlm ni teruk eh??anyway, thank u for the comments yaaa... :)

    ReplyDelete
  48. @Hannan Al-Qudsey

    kak hannaaannnnnnn....!! jom2!! kalo nak shoot same2, meh la...hehehehe... :)))

    thank u kak hannan..hehee... :))

    ReplyDelete
  49. @NeenaAnuar

    kak neenaaaaa....!! aduhaii..thank u sooooo much kak neena the vogue da vassss!!! muahhh!! alamak....unimap block blog kak neena...i dunno why... :((((((((((( cannot open ur bloggg...uwaaaaa.......... :(

    ReplyDelete
  50. cool + cantekkkkkk!!!
    so sweet picca dear:)

    ReplyDelete
  51. xtruk..cme bahagian mata tu kne polish cket... :)

    ReplyDelete
  52. chantekkkkkkk!!
    nak pinjam topi leyh~hehe
    when i look at ur picture i got idea how to dressup during my dinner next week..theme :: selebrity santai..
    thanks a lot..:)

    ReplyDelete
  53. kak ezmaaa... lawa lahh outfits... nak photoshoot jugak. wuwuwuwu,,
    btw,m suka pose yg melompat tu.. haha..and all the pictures are nice...

    ReplyDelete
  54. @n@jwamz

    thanks so much dear....thank u to the photographer :)

    ReplyDelete
  55. @FIFIEY LYCHEE MARATION

    fifiey....!! dah la lame xdtg blog kak ezma...tibe2 je dye dtg komen...ekekkee... :P miss u darling :)

    ReplyDelete

Berbudi bahasalah dalam berbicara. Budi bahasa bukankah budaya kita?