~you are my bestest buddies~

Irine Nadia Marcello & Vel Oliver's Wedding at Beseri Perlis

Assalammualaikum and Hello Readers. :)

Hari terakhir aku di Perlis, baru aku dapat merasa makan kenduri di negeri kecil lagi aman ni. Rezeki saat-saat akhir barangkali. So, let's go to Irine Nadia Marcello & Vel Oliver's wedding. It was held on 7th July 2012 at Beseri, Perlis. What a romantic wedding here. Hey, aku tersangat-sangatlah excited sebab this is my first time I met this well known blogger, Irine Nadia. =)


Muka pun menunjukkan betapa excitednya aku!


Irine Nadia and Mohd Amirul. Sama cantik, sama padan. Seriously! :)


What a beautiful pelamin. Eh, pelamin in English ape? Oh My English!! LOL!!


Acara memotong kek. it is blue color okeee!! Aku suka betul dengan tema warna wedding dia ni.
All is my faveret!



Aku datang ke wedding ni dengan Anith Shasha Chan with her friend, Mimi. Terima kasih Anith sebab tumpangkan kita untuk pergi wedding ni :) Kesian Anith! Dia nak sangat-sangat cupcake dalam kotak tu. Tapi tak dapat. At last, dapat yang bukan dalam kotak pon jadi la kan Anith. Hehehe =D


One big happy family. Hey, I saw CPM Honey Nurhaliza and Aizul Marcello over there. Segan gila nak tegur mereka. hahaha... Ape la kau Ezma... Rugi jeeee.........


Meja makan beradab. Eh, seriously, i love the color. Memang faveret aku kaler biru nie.


Aku: Hai Irine...!! Kenal tak siapa ni?
Irine: Kenalllll.... Ezmaliza.... Kak Ezmaliza kan?

Besar je suara Irine ni, tapi orangnya mak aihhh... Kiut sangat-sangat. Rasa nak pengsan Irine kenal aku. Ya right, I am one of her friends in Facebook. But I don't expect that she know me in million of her friends. Thanks Irine for this invitation. Excited tak habis lagi nie. =))


Alamak, Anith, jom berdiri dekat belakang. Heeee....

Haaa... Masa gambar ni, Anith dah duduk sebelah Irine dah. Eh, aku takkan nak duduk atas kerusi pengantin jugak? Aku masih kekalkan rekod untuk tidak duduk atas kerusi mana-mana pengantin atas pelamin sampailah aku duduk sendiri atas pelamin aku sendiri nanti. Wahhh, sampai sekarang rekod tu masih disimpan baik. Hahaha =D Ape pesen la kau ni Ezma?!


Kak Ayu Cinta and Irine Nadia. Arhh, cantik-cantik belaka.

Anith dah kene balik awal. Bye-bye Anith. Thanks a lot. See u again. Nasib baik masa ni Kak Ayu Cinta pon sampai dengan Wani. Boleh la aku tumpang dia balik kejap lagi. Heee.... =D


door gift


Present for Irine & Amirul from my BFF and me. Irine, she know you first before me.
So sad Ezma!


Me with Kak Ayu Cinta and Norshawani Yahya.


Lepas ni tak tahu bila nak jumpa kak Ayu ni. Hari terakhir aku di Perlis, nasib baik lah dapat jumpa orang yang banyak memberi aku ruang dan peluang untuk memperagakan koleksi tudungnya. Tapi, aku paling suka tengok kak Ayu dengan suaminya abang Faizal. Mereka ni kalau berborak, aku curik-curik dengar, aku sendiri yang gelak. Sangat-sangat sweet! =))

Ok, last but not least, sekalung tahniah buat adik Irine Nadia dan suami Mohd Amirul. Sepasang suami isteri yang bagai pinang di belah dua. Irine yang sangat comel dan suaminya yang kacak. Semoga kalian kekal bahagia sampai ke syurga. Barakallahumma..... Eh, aku perasan suami Irine ni ada rupa Engku Emran yang suami Erra Fazira tu. Hahaha =D Hasudah, jangan suka-suka nak menyamakan muka orang Ezma oiiii!! Oke-oke!! Bye..............

Thanks for reading this wedding entry.

43 comments:

  1. so cute la theme dia.. the color itself. i wasn't always very fond of blue, tpi biru ni comel. kbai. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...memang cun gile kan warna dia... aku pon suke ati... :) dah la warna feveret aku nie.. hehehehe

      Delete
  2. i think... i've been there. err.. i mean kawasan perumahan tu. very familiar sgt. rasanya pernah ada wedding kawan kat situ jgk kot. hee..

    anyway! tahniah. dapat merasa makan kendurik di perlis. sedap tak lauk2 kat sana? a[a beza dengan tempat laen? takde gambar ek? alaa.. hihi ^^

    wedding orang dah byk kali pegi. bila orang nak boleh pegi wedding awak lak? =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaaa...yeke? dekat2 eh? kenapa tak datang? heee... so far makanan oke je... cuma adat lain sikit...hahaha :D sedap ajeee...

      insyaALLAH wedding saya belum Allah tetapkannn :) sampai jodoh dariNya, saya pon akan berkahwin :)

      Delete
  3. wah! pergi jugak rupanya awak ke sana.. mesti bestkan?? hehe.. pasangan pengantin sama cantik sama padan. semoga mereka berbahgia hinggalah ke anak ccu.. amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. mereka bagaikan pinang di belah dua... tersangat2 la cantik dua2 pengantin :)

      Delete
  4. kamu dan irene sama2 glamor ok! and both of you gorjes too! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... kak neena suke melawak... tapi irine memang gojes and comel :)

      Delete
  5. jealoussssss dpt p. irine sgt comel. grm

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..irine mmg comel sgtttt :)

      Delete
  6. Replies
    1. kannn... majlis mereka sgt awesome :)

      Delete
  7. bestnyeee dpt pegi. jeles2. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. alorhhh...takmoh la jeless...hehehe =D

      Delete
  8. untunglaaaaa...ieqah sukaa irinee..ritueee tak dapat p yg kat melaka..huwaaaa..cantikkk sumee

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann...kite pon suke jugak dekat irine.... :) kite tak dapat pegi kat melaka..so kite pegi yg perlis.. hehehehe

      Delete
  9. ezma..luve u..waaa curik2 dengaq ek..lepas ni irine x dengaq dahla cakap utaqa..
    nanti kak ayu dgn abg faizal p kl kita jumpa na..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... ampun maaf kak ayu... kite curik2 dgr..hahahaha =D

      kalau dtg KL, kite jumpe tawww.... :)

      Delete
  10. untunglah belajar kat perlis kennn, dapat jumpa irine ..

    irine nampak matang dr kita? :O

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..skrg dah tak jadi student unimap dahhh :)) hehehe...

      kannn...irine looks mature than me..hehehe :D tapi dia sgt comel

      Delete
  11. Replies
    1. hahahaa...takyah nak jeles SGTE laaa....hahahaha

      Delete
  12. salam, tuan empunya blog pon comel ^_^..owh cupcake cikgu yg nice..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cupcake cikgu? heee... tapi kat sini irine comel lagi :)

      Delete
  13. sayang bile turn kite lakk?? :) teringin la nk nikah... yaAllah permudahkanlah segala urusan kami...

    ReplyDelete
  14. hai ezma...lawala la baju songket tu kannn...cantikk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak mizzuraaa... tema songket..masih mengekalkan tradisi lama.. :)

      Delete
  15. bestnye dpt invitation dr irine :)

    ReplyDelete
  16. Replies
    1. alhamdulillah... nanti kenduri kite takde sape pulak nak dtg...jemputannn :)

      Delete
  17. Alahai kiut giler muka irine ni:-) umur dia brp oo kawen muda la ni kan..ezma ni bila plak nak naik pelamin:-P

    ReplyDelete
    Replies
    1. umur dia baru 20tahun.. mmg best la dapat kahwin awal...rase seronok aje :) my turn? insyaALLAH...tunggu Allah beri jodoh terbaik untuk kita :)

      Delete
  18. salam perkenalan :)

    Sama cantik, sama padan pasangan pengantin ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam perkenalan juga... yaa..mereka bagai pinang dibelah dua... :)

      Delete
  19. lambat ezma balik ye , ohh ye lah dah last kan ? hehehe /

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah...balik lewat sikit hari tu.. ade training IBM utk kitorg... :)

      Delete
  20. aarrrgghhh irine cantik lah.sama naik ngn kak ezma! kaler kuning tu menaikkan seri muka akak.aiceeehhh akak,belanja eskrem.kekekekeke :D eh tapi serius,akak lawo aah ^_^

    ReplyDelete
  21. sedih tgk entry ni huaaaa ! ezma,lain kli msti jumpa tau...tringin jumpa ezma sgt2 huhu..suami dia mmg iras2 suami erra lah haha

    ReplyDelete

Berbudi bahasalah dalam berbicara. Budi bahasa bukankah budaya kita?