~you are my bestest buddies~

Untuk pertama kali aku join Gathering Sahabat Blogger! Paling penting aku suka dengar nasihat Heliza Helmi AF5!!


Assalamualaikum and Hello Readers! :)

Semalam, 30 Januari 2011 ada Gathering Sahabat Blogger yang pertama kali di anjurkan oleh bloggers terhebat seperti BroFramestone, Amal Espraza and Naim Noor Alim di Berjaya Times Square. Memandangkan rumah aku di Sri Pinang Villa ni hanyelah mengambil masa 15 minit sahaja untuk ke sana, aku rasa sangat-sangat teruja untuk join gathering ni. It was my first time oke. Selalunya asek dengar celoteh Ery Farieha jer pasal gathering sana-sini. Tapi kali ni, dia pulak yang tak pergi. *sigh*



Pagi tu aku bangun macam biasa. Tapi sejuknya la amat! Hujan renyai-renyai tak berhenti dari semalam. Rasa macam taknak mandi pon ada. [buruk giler perangai!!] Hahaha.. :D Jam handphone dah tunjuk pukul 10. Aku semangat nak pilih baju yang nak di pakai kejap lagi. Amik handphone untuk kejutkan adik aku Siti Maryam yang tinggal kat Cheras. Dia la yang bakal teman aku hari tu. :)) Thank you adik!



Macam mana ni?? Hujan tak berhenti lagi. Kalau aku bawak kereta dah lame aku sampai kat TS tu haaa.. Tapi kereta aku tinggal kat UniMAP. Cuti seminggu je weh. Takkan nak bawak balik jugak. Membazir minyak jer... So, hari tu naik LRT dari Cempaka sampai ke Hang Tuah. Jumpa adik aku secara kebetulan kat Maluri. Hahahha... :)) Disebabkan pemalas nak jalan kaki, dari Hang Tuah tu aku naik Monorel ke Imbi. Satu stesen jer pon! Maklumlah... Masa tu jer dah jam 2.30 petang. Orang dah datang lambat! Takkan gedik-gedik nak jalan kaki.


Sampai jer kat TS, aku terus pergi ke tempat bowling. Aik? Takde pon dorang nie. Mane semua orang pergi. Lastly, aku mesej Amal, tanya gathering sekarang kat mana. Rupanya dorang dah beralih tempat ke tingkat 10 Food Court. Oke! Sampai dah lah lambat! Pastu buat muka tak malu jer masuk lepas Amal jemput sendiri. Haha.. Malu jer aku rasa! Bweekk!! :PP



Oke, masa sampai kat tempat tu, aku tengok ada ramai gilers bloggers yang duduk daam bulatan. Aku tak leh nak masuk la. Datang lambat kan? So, berdiri ajer la. Dari jauh dah nampak Yuyu Zulaikha. Ya ampun.... Kecil molek jer budak cinonet ni... Geram aku tengok! Kalau aku dukung dia ni, mesti aku larat ni. Hehehehe... :D Tapi dia memang cute gilers! Kami sebaya oke! Yang cun-cun dan comel-comel semua datang dari tahun 89! Hahahaha... :D Oppssss...!!



Oke, aku pon memang penyegan orangnya. [bweekk!!] So, cuma yang genit-genit jer la aku jumpa. Yang lain tu, memang tak sempat nak bertegur sapa. Pemalu gilers aku nih. Hmm.. Malu-malu rugilah aku! :)) Hahahha... :D So, Hannan Al-Qudsey yang comel macam orang Arab ni pon datang tegur aku. OMG! Thank you sudi tegur aku yang pemalu nie. Dia ni pangkat Akak oke! Tapi umur tak memainkan peranan lah kak Hannan! Dalam pic ni nampak aku yang lagi tua dari dia. Uwaaaa.... Do keep in touch oke Kak Hannan! :)





Yang ni Bro Framestone! Orang kuat yang menjayakan Gathering Sahabat Blogger ni! Katanya dah 2 hari berturut-turut beliau tak tidur malam sebab anjurkan program besar-besar. Hahhaa... :D Bro, kalau ada eye-beg kat mata jangan lupa gunekan Garnier Eye Roll-on! Hahaha.. :)))) Saya boleh jadi duta Garnier tak bro? :PP



Kepada sesiapa yang tak tahu, inilah dia dua orang blogger daripada UniMAP! Universiti aku tu beb! Sebelah kiri Syafik Way dan sebelah kanan Faizal Fredley. Ni pangkat adik-adik kat aku. Nasib baiklah diorang ni tegur aku dulu. Hahhaha.. :D Kamu berdua buat praktikal elok-elok oke. Kak Ezma praktikal naik cuti sem depan. Tapi tak pilih tempat lagi. Hahaha... :)) Wah, main akak-akak pulak! :P



Oke! Jangan jeles please! Ni pic dengan Heliza AF5! Tersangat la comel. Mata dia bulat sangat! Sangat peramah and lucu. Masa dia sampai kat tempat gathering semalam, dia ada bagi satu dua nasihat kat para bloggers mengenai dunia blogging! Dulu Heliza pon bloggers tapi sekarang dah tak aktif. Laman web dia www.helizahelmi.com. Dalam banyak-banyak cemarah dia.. Opsss... Ceramah dia ade nasihat macam ni. "Dalam dunia blogging ni, kita janganlah sesekali menulis tentang keburukan orang lain. Cerita yang buruk-buruk tentang orang lain. Ni semua tak baik taw. Dunia artis dan bloggers ibarat simbiosis iaitu saling memerlukan antara satu sama lain." Kita semua tak sempurna oke. Bersyukurlah dengan apa yang ada pada diri kita. Jangan ingat nak naikkan trafik blog dengan mencanang cerita keburukan orang lain. Satu jari menuding ke arah orang lain, empat jari lagi menuding ke arah kita. Nasihat Heliza tu aku akan ingat dan simpan jadi pedoman. InsyaALLAH... :)



Haaa... Pic kat atas ni aku masih ingat masa Heliza tanya kat aku, " Eeeeiiii, keciknya bracesss awak! Unik!" Hahaha... Aku pon jawab, " Ni more to retainer kak Heliza. Sebab saya nak kebelakangkan gigi ni. Braces biasa tu selalunya nak kedepankan gigi." Hehehehe... Selamba aku jawab. Tapi menggeletar jugak la sebab tengok awek cantik depan mata. Wahhh!! Macam lah aku ni jantan! Hahahaha... :)))



Disebabkan susah sangat nak amik gambar kak Heliza ni. Aku pon main masuk jer kamera sape-sape untuk amik pic dengan Heliza nie. Nasib baik ada Yuyu. Kalau tak, segan jugak aku! Hahahhaa... :D Tanpa tengok kiri dan kanan, aku terjah masuk! Auuuwww Chakk!!! Hahahhaa... :D Diorang yang kat tepi-tepi ni pon bloggers tapi aku tak kenal. Ouhhh... My mistake! *sigh*



Masa nak balik aku dengan beraninya tegur Zarien ni. Olorrhhh comelnyer dia ni. Peramah rupanya. Aku yang takut nak tegur dari awal tadi. Aku beranikan diri cakap, "Kite la BLOG e.Z.m.@.L.i.z.@!" Pastu Zarien cakap, "Ouhhhh... Yang ni ke EZMALIZA???" Hahahha... :D Nasib baik dia kenal aku. Kalau tak, maunya aku malu sampai rasa nak tutup muke dengan bantal! Hahahaha... :D Thank you Zarien Comel! :))



Sebagai penghargaan, pihak Sahabat Blogger menghadiahkan Patrick kawan baik Spongebob ni kepada Heliza Helmi AF5! Cute sangat! Thank you sooo much penaja hadiah! :) Baik hati kamu! :)



Sesi photogedik beramai-ramai. Masa ni nak kene sebut "Kami dari Sahabat Blogger mengucapkan terima kasih kepada 1TubeMalaysia.com!! 1 MALAYSIA!!!! " Hahaha.. Bape kali take aku pon tak tau la. Asek tersasul sebut salah. Tapi memang kelakar giler!!! Kah3!!! :D Thank you jugak kepada 1TubeMalaysia.com sudi datang untuk merakamkan aktiviti kami di sini.



Kiri kanan aku semuanya fashionista terhebat! Hye aweks! Kalau bace entry ni bagitahu eh kat komen! Hehehehe... :D Kite tak kenal la mane satu... Hehehhee.. :D Semuanya comel-comel belaka! :)



Ramai giler yang join gathering ni. Ni baru pic yang ni. Ada lagi muka-muka yang tak sempat nak masuk dalam gambar. Senarai bloggers yang hadir boleh tengok kat blog Zack Entry! Rajin gile Zack Entry listkan blog satu-satu! Terbaek la bro!!! :))



Last! Aku rasa happy sangat-sangat semalam. Walaupun ramai bloggers yang aku belum kenal, tapi insyaALLAH, aku akan kenal diorang sikit masa lagi. Memang silap la aku jadi seorang yang sangat pemalu semalam. Diam and senyum jer. Hahaha.. :D Dan satu kerugian besar sebab tak sempat nak jumpa dengan Bro Ben Ashaari! Beliau pulang awal ke kampung kata bloggers lain. *sigh* Tak pelah... Ade rezeki kita jumpe lagi yer kawan-kawan! InsyaALLAH!!


p/s : sape-sape nak pic,
aku beri keizinan untuk ambil di
BLOG e.Z.m.@.L.i.z.@
di Facebook! :)



104 comments:

  1. heliza sgt comel.. mcm elena gillbert.. heheh..

    ReplyDelete
  2. haha
    best tol gath smlm
    patotla
    dtg lmbt rupanya



    Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

    ReplyDelete
  3. wow..bestnye ezma ley join..
    u look "comel" too dear:)

    ReplyDelete
  4. yerp. i memang peramah.... org je takut nak tegur... hahaha nice meet u. kalo dpt borak lame2 lg best kan.. jumpe lagi nanti ye :)

    ReplyDelete
  5. gila la.ezma. kalau ada gathering lagi ajakla aku. tp kalau ada heliza lagi la.hahaha.teringin gila aku nk jumpa die weyh. huuuu..walaupon aku bkn blogger yg pames.sob sob..

    ReplyDelete
  6. sama je ko ngan heliza.
    mata sama2 bulat
    dua2 pakai reben lak tu
    hehehehehe

    ReplyDelete
  7. waa.. best2! sayang tak dpt joint hari tu.. tapi tak sangka lak dpt jumpa Heliza in advane hari tu! hehehe... apa pun.. Ezmaaa cuteee bangattt dehhh!! :)

    ReplyDelete
  8. aii sgt jeles ok..hahaha
    1st..hahaha aii nk tnya nie..u g gathering nie mandi x=))
    2nd..ingt g klas je lambat..nie g gathering pn lambat gak..hahaha comel=)
    3rd..yelah yg dtg dr tahun 89 smua mmg cun2 n comel2..hahaha tngok jelah ezma cmne kn..ckit pnya cun n comel..
    tp yg dtg dr tahun 87 lg best..sempoi,cool,happy go lucky..just kurang comel je..hahaha=))
    4th..hehehe suka tngok..ezma mmg comel..tngok happy je g gathering tue ea..
    pe2 pn jga diri k..syg ezma=))

    ReplyDelete
  9. ler, yang ini ke tuanpunya blog..awat tak bertegur..huhu..sebab tu tak ada gambar saya kan..=.=

    ReplyDelete
  10. haha , ade gak pic kitorg berdua . hehe , tangs2 . eh , mne gmbr bersama AKAK ezmaliza nye ? haha

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. @Aizam

    alamak! sape pulak elena gillbert ni aizam?? :))

    heliza mmg comel gile kan? :))

    ReplyDelete
  13. @Admiral Hafiz

    yup!!mmg best!! tak rugi pergi kan??
    hehe..nak terjah blog kamu pulak! :)

    ReplyDelete
  14. @$YAzana raszilan

    eh, dye ade blog jugak??hehehe...thank u cyg! ezma malu la mcm nie...hahaha... :D

    ReplyDelete
  15. @khaizarien

    tu la zarien.ezma nak tegur dari awal..tapi segan punye pasal..ezma diam jer dulu..da nak balik baru tegur..hahaha... :D

    ReplyDelete
  16. @The Sharkox

    haha..yup! TH pon adooo...rugi sharkox xdtg.. :))

    ReplyDelete
  17. @Nurhaliza Suhaimi

    cik haliza....xperlu jadi femes utk dtg gathering tu syg oii..hik3.. :D aku pon manede femes..dtg jer..memeriahkan majlis.. :)

    oke, pasni aku ajak ko oke?? :P

    ReplyDelete
  18. @Ery Farieha

    hahhaaha..eryyyy!! nape ko taknak dtg..aku geram btol taw! hahaa...tapi heliza lg comel wehhh... :D

    ReplyDelete
  19. @NeenaAnuar

    hehehe..adeii..rugi la ezma xdpt jumpe kak neena..kalo jumpe, mesti lg best! adehhh....xpe..lps ni kalo ade lg gath, ezma ajak kak neena oke? :)

    ReplyDelete
  20. @~nenyoreo~

    hahahaha...oke..nak jwb satu2..

    1st, mandi lorr...kenapa??mcm muke xmandi ke??? :)))))

    2nd, haha..tau xpe..mmg da nasib badan suke dtg lmbt..hahahaaha... :D xsgke kak neny pon tau kan?? :D

    3rd, hehehe..tahun 87 sume gempak2!! hebat2!! tu i admit oke! :))))

    4th, hehehe..thank u kak neny..comel2 pon adik kak neny gak! syg kak neny jugak! :))

    ReplyDelete
  21. @ZACK ENTRY

    hahaa...iyer...saye la orangnyer! :)))

    saye kan pemaluuuu... :PPPPP

    ReplyDelete
  22. @sYafIk-wAy

    hahaha..gambar tu simpan wat kenangan..sbb bile tgk balik, AKAK ezma ade wat slek muke..so, muke sy sgt buwok! :))))))

    ReplyDelete
  23. @Ezma FaSham

    kak ezma fasham! hehehe..tak semestinya mcm tu kak..sume org ade blog boleh pergi taw..hehehe...kak ezma fasham pon boleh pergi taw! :))

    ReplyDelete
  24. alamak!! ruginye x amik gambar ngan ezma.. kekekek..

    saya tidak merancang untuk terlibat dlm gath smlm.. tetapi terperangkap.. hahhah..

    ReplyDelete
  25. wahh ezma pg gath.. next time kalo ada gath lagi gtaw i yea.. teringin gak nk pg.. hehe!! btw heliza mmg comel kan :)

    ReplyDelete
  26. pergh. ingatkan the scarflets je yg berpeluang jumpa dgn heliza ni. sgt rajin dia join komuniti blogger. thumbs up heliza! dah la artis, comel, friendly pulak. haih :D

    ReplyDelete
  27. nape bro nampak kurus ek?? :p
    u comelll..heliza pun comell :)
    ruginya xdapat join.huhuuhh

    ReplyDelete
  28. hai awak..datang guling2 sini..sori x tegur sangat semalam...memang ada nampak awak dekat gathering...apapun keep in touch :)


    Jom guling-guling disini pula:

    Azrul Hisham -My Real Life

    ReplyDelete
  29. @yusenze

    hahaha..xpela...ezmaliza bukan artis! hehe..amik gambar reramai pon da cukop da.. :)

    ReplyDelete
  30. @Amirrah Zawani

    orait dear..boleh ajer..nanti kite pegi gath same2 oke..ezma invite mirra... :)

    ReplyDelete
  31. @ween

    itulah kelebihan heliza! sgt comel and friendly! i loikeeee!! hehehe.. :D

    ReplyDelete
  32. @Nurulbadiah Lai

    kak nurul....alaaaaa...kak nurul pon dah di invite tapi kak nurul tak respon pon kat RSVP...teringin nak jumpe kak nurul... :)

    ReplyDelete
  33. @SweetyMui2

    thank u dear...hehehe...bro ke??laa..dye kata dye dah 2 hari tak cukop tdo..hik3.. :P

    ReplyDelete
  34. @Azrul Hisham

    huhu..sy je la tak nampak org..haha..nway, amik pic reramai pon best ape. :) thanks for dropping by.. :)

    ReplyDelete
  35. thanks for yea =) really appreciate.x kesahlah lmbat janji dtg gak.thanks a lot ! next time kite try wat lagi =)

    ReplyDelete
  36. meriah sgt;) ramai yg join this first SB gathering kan? tahniah. nampak piccas tu pppun dh tahu, u all really enjoy the event:)

    ReplyDelete
  37. waa~sgt jeles sbb tataw ade gather tu . huhu :'( neway smua cantek2 & comel2 ! wee~ :D

    ReplyDelete
  38. Sedihnye xdpt pergi..wuwuwu T__T ..lain kali kne buat lagi ni..mcm best je tgk *hee *

    ReplyDelete
  39. bestnya..haha..nasib baik jauh :)

    ReplyDelete
  40. jeles..hehehe....
    wah..ezma,dgn heliza ade persamaan la..sbb ade ribbon kat shawl..hehehe

    ezma..jum jmpe....heheh, perlis penang ..hehe
    ezma da cm artis da

    ReplyDelete
  41. @mian

    yup! thank u sebab tak marah...hahaha... :D insyaALLAH akan di join! :))

    ReplyDelete
  42. @FIFIEY LYCHEE MARATION

    xpe..lps ni turn fifi pulak join gath nie oke..nanti leh amik gambar dgn ezma.. :))

    ReplyDelete
  43. @tomatokering :)

    haaa..btol2..dorg sume mmg cantik2 and comey2... :))))

    ReplyDelete
  44. @myravea

    xpela cyg..pasni kite gi sesama k??best taw gath nie.. :))

    ReplyDelete
  45. @Ullyana zaidy

    boleh2..dekat sgt dah tu kan??ezma kat unimap jer..hehehe..nanti balik cuti CNY, kite roger2 oke?? :))))

    ReplyDelete
  46. @Syafiq Rosli

    lorr...same je la mcm kat kamera org lain pon....hehehe..thank u ya... :))

    ReplyDelete
  47. laa..ramai y taun 89 ke yang g..ish..rugi2..LPLH da nangis guling2 xdapat join...haha..

    ReplyDelete
  48. "Yang cun-cun dan comel-comel semua datang dari tahun 89"

    yang kacak2 pula dari tahun 87.haha

    kite tidak berkesempatan berborak la. maybe lain kali yer. samat kenal2;p

    ReplyDelete
  49. mana owner blog ni cumil, bulat, rasa nk ngorat je :P

    ReplyDelete
  50. amboi..syoknye! ramai betul eh yg join..heliza pun ade..^_^

    ReplyDelete
  51. @bukan photographer

    hahahha... :)) xdela sume tahun 89 yg join..tapi salunye yg tahun 89 ni la aktif2 utk join mende2 cmnie.. :))

    ReplyDelete
  52. @nazirulhazwan~

    hahaha...iyer la..yg tahun 87 sume kacak2...hahaha... :D

    insyaALLAH...tggu kenduri kawen sy la yer..

    ReplyDelete
  53. @Ujang9897

    hahha..insyaALLAH ade kat BLOG e.Z.m.@.L.i.z.@..

    mgkin kamu xsuke interframe kot..ngee.. :D

    ReplyDelete
  54. @suffer8zine

    ehh..jgn ngorat.nanti mak kite marah. :P

    ReplyDelete
  55. @♥CIK SHA♥

    yup..!! siryes best taw ni cik sha.. :)) nanti leh kite gi same2..insyaALLAH.. :))

    ReplyDelete
  56. perghhhh..gambar ngan nama aku tak ada kat sini..sedih seyh..huhu

    ReplyDelete
  57. @faiz

    alalala..mcm la name ezmaliza ade kat entri dye...hahaha.. :D

    ReplyDelete
  58. ajakla heliza lagi.siyes aku admire die weyh..ajak taw ajak taw. roger2 aku. hehehk

    ReplyDelete
  59. ohh.. sangat bestt lah.. huaaa.
    rugi x gi :'(

    ReplyDelete
  60. 89 gak eh..
    cool..

    salam kenal ea..
    baru jumpe internet neyh..^^

    ReplyDelete
  61. Wah..another entry about gath eh? ahaha..:-D tpi sedih..setiap entry bole bilang ngn jari gmbar SKY haha..itu la mls sgt nk bwk kamera hehe =_+..

    KENALI CIRI PENGIKUT DAJJAL, ADAKAH KITA???

    ReplyDelete
  62. oh kenapa muka saya tiada d situ hehe
    xD

    ReplyDelete
  63. Ben Ashaari pun salah seorang orang kuat gathering kali ini

    ReplyDelete
  64. bestnye dpt join gath . haiyakkkk . bilalah dpt join bnd2 mcm ni T__T





    p/s ; heliza sangat comel !

    ReplyDelete
  65. oh bro hensem kan? hehehe http://bilatergigithalia.com/2011/02/02/blog-tips-pentingkah-domain-hosting-kelebihannya/

    ReplyDelete
  66. @Nurhaliza Suhaimi

    huhu..next gath xtaw la sape cik kak oii..insyaALLAH..nanti aku ajak lisa surihani oke?? :D

    ReplyDelete
  67. @SyedGraphiX

    xpe2..insyaALLAH, ade lg, nanti pegi oke?? :D

    ReplyDelete
  68. @APi

    yup!! huhu..cooooollllllll....... :)))

    ReplyDelete
  69. @ainakhani

    haaa.......tu la pasal..ezma dtg lmbt sikit.. :(

    ReplyDelete
  70. @Azmira Yusoff

    best sgt! :) nanti kamu pergi la...best taw! :D

    ReplyDelete
  71. @Mr. TN_SkY

    huhu..tu la sape suh xbwk cam...kan dah xde picca sndiri.. :D

    ReplyDelete
  72. @Bro Framestone

    tu la...ezma xsempat jumpe dye..ish3...rugi2.. :(

    ReplyDelete
  73. @gadissemasa

    insyaALLAH, ade lagi gath, kamu pergi oke? :D

    ReplyDelete
  74. @EmanCloud

    which one?? ahaha..sadis x soklan tu? :D

    ReplyDelete
  75. walawei..best gile..ramainyeee..tak pernah lagi pegi gathering blogger..huhu

    ReplyDelete
  76. @myfitri [dot] com

    huhu...insyaALLAH, ade rezeki kamu boleh pergi nanti.. :D

    ReplyDelete
  77. Sama cantik derr ko dgn heliza..
    Serius ni..
    Tapi shawl je lah..
    Hahaha..
    Takdelah, main2 je..


    Latest entry : Istimewa di Hari Ulangtahun ke-23 Deen Hotfm

    ReplyDelete
  78. @d_tieah

    haha..aku mmg xdela cantik mane..tapi heliza mmg cntik woooo... :D

    ReplyDelete
  79. hidung ezma ng heliza same weh!! ahahaha

    ReplyDelete
  80. @Enchaoz

    hik3....cik ecahhhh...hidung ezma kemek lorr...idung heliza lagi comel...boleh pulak dye tgk hidung org yer??? :PP

    ReplyDelete
  81. @faiz sayang ezma

    hahahaha...tomei ker??hehehe...malu la kiterrrr.... :DDDD

    ReplyDelete
  82. mmg tomei2 nk wat mcm mn?? cairr lelaki2 nsemm lennn..huhhhhu..bnyk cabaran tol kn sayang???
    yg penting kejujuran dlm hubungn penting...kn sayang??hik2

    ReplyDelete
  83. salam..hye azma...ei..sgat jeles la..bile la kte dpt join gathering mcm nie kn..huhuhu...

    ReplyDelete
  84. @hana_tomei

    hehe...insyaALLAH ade rezeki kite jumpe same2 k :)

    ReplyDelete
  85. yg penting i ada okeh....hahha...mcm baru jer rasa,,

    ReplyDelete

Berbudi bahasalah dalam berbicara. Budi bahasa bukankah budaya kita?