~you are my bestest buddies~

Bila datang kerja gila, aku mekap tebal-tebal, capai D5000 then pergi shoot!

Assalamualaikum and Hello Readers! :)

Yes! Seperti title entry di atas. Aku suka buat kerja gila. Tapi aku tak gila taw. HAHA.. :D Ini merupakan satu lagi entry yang panjang cecah lantai sebab penuh dengan gambar sahaja. Aku bosan sebenarnya. So, ajak ILI pergi shoot sama-sama. Syok ape!! :) Sooo, jom layan!




Tempat ni kat Kuala Perlis ajer. Haaa... sapa kata Perlis takde apa-apa? Walaupun bukan negeri yang besar, Perlis masih mengekalkan suasana aman damai dan kehijauan.



Nasib baik lah ada tempat nak landing kat sini. Kalau atas jalan raya, tak nak aku landing. HAHAHA.. :D Daun-daun kering dari pokok ape pon aku tak tau name dye. Tapi bila kering, nampak sangat artistik! :))





Kalau malas nak letak caption boleh tak?? Selalunya orang bukan suka baca pon kan?? Orang lebih suka tengok gambar dari membaca. Termasuklah aku kadang-kadang. Hahaha... :D



Letak la sikit caption eh. Kang kosong sangat orang condemn pulak kan? :D By the way, candid ni aku suka sangat. Habis baju aku melekat dek kerana daun-daun kering tu. Tajam sikit. Auchh!! :PP



Rantai ni merupakan rantai fevret aku taw! Sweet and simple. Murah jer oke! Aku beli kat Arau. Tersangatlah murah dan kadang-kadang aku rasa tak setimpal dengan ke'sweet'an dia. RM5 jer oke. Tak perlu beli mahal-mahal. Aku student lagi. Eh, macam pernah dengar jer ayat ni.....!



Aku bukan mangsa fesyen. T-shirt biasa pon dah boleh pergi kuliah. Aku tak kesah pakai baju yang di beli kat pasar malam. Selalunye baju kat butik-butik yang mahal, aku tengok takdelah cantik mana. Mahalnyer gila tak ingat! Hanya gah pada jenama. Orang bukan tengok pon kain perca yang di jahit kat belakang baju kau kan? :))



Haaa... Ini bukan pose untuk majalah lucah yer. Tapi aku sendiri rasa macam lucah. Tapi mane kelucahannya?? Ado kau nampak?? Takdo!! Hahahaha... :D Oke, next!!



Tak pernah lagi rasenye dapat amik picture macam ni. Sangat teruja bila tengok balik. EZMALIZA dalam keadaan terbalik? Hahaha.. Sometimes it was sooooo funny! :))



Haaa... Cube teka aku tiru gaya siapa ni?? Cepat! Siapa dapat teka, korang memang peminat dia nombor satu. Untuk pose yang ni jer dah banyak kali aku try buat. Tapi susah gilerr!! How come dia boleh lembutkan jari jemari dia. Susah kot nak luruskan. Hahahhaaha... :))) That's why people always said that, just be yourself. And this is not me! But it was HER!! Susah nak tiru!! HEHEHE.... :D



Nampak tak kereta usang kat belakang sana? Itulah harta yang aku ada wat masa ni. Ayah bagi kereta tu untuk kemudahan aku ke kelas. Dari aku kecik lagi, dah wujud kereta tu, tapi syukur Alhamdulillah kereta tu masih berada dalam keadaan yang baik sebab ayah aku seorang yang cermat dalam menjaga harta beliau. Ada aku kesah kau pakai BMW sekalipon?? Janji aku ada. Syukur dah wehhh....






Sudah-sudah la tu... Penat dah nak posing ni. Aku bukan professional model. Juga bukan professional photographer. Seharusnya aku jadikan sampingan buat masa ni. Ini janji aku dengan mak ayah. :))



Siapa tahu ni pokok apa?? ILI kata ni pokok pain. Tapi aku google, bukan jawapannya. Aku pulak bantai kata ni pokok ru, pon bukan jugak. Salah ibu mengandungkah kalau aku tak kenal pokok?? :)))





Sedang aku dok berposing sana-sini, tiba-tiba ada 3 orang abang askar ni lalu kat kawasan ni. Aku dengan ILI dah siap berdoa gila-gila bila nampak diorang ni dari jauh. Seram kot. Takut tibe-tibe kene tembak ke hapa ke...Hahaha.. :D Tengok senapang dia jer dah buat aku rasa gerun. Kenapalah diorang lalu kat tempat-tempat macam ni kan? Ye lahh... Mereka jaga kawasan sempadan. Perlis kan dekat dengan Thailand. Aku lak photoshoot kat tepi laut. Kalau ada yang seludup masuk dadah ke, PATI ke melalui perairan kita, diorang tembak jerrr!! Zassss!! [agaknyelah, aku pon taktau betul ke tak.entah-entah dorang otw nak balik rumah!]



See!! Look at the sunset! Sooooo nice and wondergirl wonderful. Aku suka tengok sunset. Nak tengok sunrise tak berkesempatan. Ape taknya. Kalau bangun tidur pon, matahari dah terpacak atas kepala. Hahaha... :D



Ya ALLAH. Terima kasih sebab pinjamkan matahari dan bulan ni pada kami. Keindahannya tiada tandingan. KuasaMU sungguh aku kagum. KAU ciptakan matahari dan bulan bersilih ganti siang dan malam. KAU maha Adil, ya ALLAH... :) Syukur.....



Andai aku dapat capai langit nan merah, akan ku kongsi bersama dia yang tersayang. Wah! Bermadah youu!! Auww!! See! Buat kerja giler sampai senja dah ni.



Oke-oke! Saya nak balik la ni. Hahhahaa.... :D Dah senja sangat-sangat dah ni. Perempuan tak elok duduk kat luar bila dah senja ni. Motifnya apa eh?? Siapa tahu?? :))



Kamilah photographer dan kami juga lah model. Mekap dan baju semua sponsor sendiri punya badan. Tiada istilah penat dan bosan bila kerja gila ni menjadi hobi kami. Seronok dan kepuasan yang aku dapat. Sesiapa nak ajak aku pergi photoshoot sama-sama, just call me ok. Aku sendiri sedang cari model untuk aku asah bakat aku sendiri dalam bidang yang jauh menyimpang dari Communication Engineering ni..... Hmmmmmmmmm............ :))


119 comments:

  1. lawa sunset.. erm, lame tak gi pantai usya sunset.. good shoot.. keep it up

    ReplyDelete
  2. lawa sunset.. erm, lame tak gi pantai usya sunset.. good shoot.. keep it up

    ReplyDelete
  3. fuyooo. cun seh pics. hehe.

    mmg susah nak uat gaya blogger terhebak tuh. haha

    ReplyDelete
  4. peeewwwiiiiitt!!
    hehehehe nk sign bleh..cute lah awk nie=)

    ReplyDelete
  5. peeewwwiiiiitt!!
    hehehehe nk sign bleh..cute lah awk nie=)

    ReplyDelete
  6. auwww wondergurl.....hihiii comellnyer sayang niee.. emmm ley la jd model utk majalah muslimah.. well xmoh maen kat sempadan ag taw.. bhya..bnyk org jahat kat c2...seb baek askar diraja melayu ada..hehee...tgk m16 diorg pn da gerun.. pecah kepala..hihii... weell abg sayang sgt2 kat beby..sesuai dgn selogan semakin hari semakin sayang..

    ReplyDelete
  7. sis, puas nyaa berphotoshoot;) nk join nk joinP:)
    comell sgtt!

    ReplyDelete
  8. siyes lepas tgk gambar2 ni..makin mmbuak2 rase nak tapau dslr..

    ReplyDelete
  9. Jom Join kOnteSt nih ! ! ! !

    http://lampoh09.blogspot.com/2011/01/aku-buat-jom-join-kontest.html

    ReplyDelete
  10. sume pic shumel-shumel dear..
    credit to photographer also...

    ReplyDelete
  11. bestnyer photoshoot niee...
    mesti nie kat border thailand kan? :D

    ReplyDelete
  12. @izwan7

    thank you izwan..matahari ciptaan Tuhan mmg cantik kan? :)

    ReplyDelete
  13. @syAzAnA

    hehe..syazana tahu eh sape??hik3.. :D gud2.. :D

    ReplyDelete
  14. @~nenyoreo~

    boleh2..nak sign kat mane??hik3... :D dahi bole kan?? :))))))

    ReplyDelete
  15. @faiz sayang ezma

    thank u sayang! mmg bahaya pon sempadan thai tu..eeii..takot! :D

    ReplyDelete
  16. @FIFIEY LYCHEE MARATION

    nanti ezma ajak fifi photoshoot same2 oke??hehehe..ezma segan nak shoot dgn org comel cam kamu.. :D

    ReplyDelete
  17. @JIJI YU

    boleh2!! dah dapat nanti leh blaja same2..hehehe... :D da beli nanti habaq mai kat cek naa... :D

    ReplyDelete
  18. @KaLeD diDi

    hmmm..ezma malas nak join contest..nanti asek kalah ajer... hmmm.... :((

    ReplyDelete
  19. @y u y u Z u l a i k h a

    cik yuyu mate boolaaattt da datang komen da..hehehe... :D

    ReplyDelete
  20. @Ms and Mr Red Ribbon

    hehe..betul la..mcm mane tau??penah dtg sini eh?? :)

    thank u yer... :)

    ReplyDelete
  21. dia lawa takpa la buat camtu.
    kalau mai tak hensem, mai kena gelak ja.
    haha!

    ReplyDelete
  22. nanti nak beli gak kamera dslr nih.. huhu

    ReplyDelete
  23. wahh.. kuala perlis..
    dekat ngan rumah aku..
    ~17 km.. heheh...:D

    ReplyDelete
  24. owhhh nanti cuti raye cina, abg bawak beby g photoshoot kat bukit tinggi lakk ok?? bebykn suke amik gmbr hehehe... boleyla amik pic bnyk2 kat sana kn??

    ReplyDelete
  25. wah .
    comelnya ..
    suka nelly tengok . .

    ReplyDelete
  26. Baju polka dot love tu memang lawa... Ezma, mai la wat photshoot kat UUM... :)

    ReplyDelete
  27. pinjam tripod bole x?nak tgkap gmbr landscape...

    ReplyDelete
  28. sweeet sgt3!!! nanti nak pegi kuala perlis jugak la. ehhe

    ReplyDelete
  29. nice pic! sume u candite sendiri guna tripod? tabekkk ^^

    ReplyDelete
  30. cute giler pic ni..nice la..huhu..ni yg rase x sbr nk li camera nie..ehe..but mmg smart..suke giler niesz tgk pic2 nie..

    ReplyDelete
  31. @areripe

    ape pulak..sume org boleh buat la...hahaha... :D

    xkire laki or pompuan.... :D

    ReplyDelete
  32. @mrnamie

    haaa..beli..!! jgn xbeli..hahaha... :D

    ReplyDelete
  33. @Al Meister Ex a.k.a MASTERX

    siryes ke??dekat je la upenyer..kalo cmtu bole pergi mini gath AbgTerror! :D

    ReplyDelete
  34. @Mr. Swift

    melting like chocolate ke??haha.. :D jangan2!! :D

    ReplyDelete
  35. @faiz sayang ezma

    haha..oke darling..nanti kite gi shoot kat sane..ok?? :D

    ReplyDelete
  36. @nelly

    thank you nelly..nelly lg comel.. :D

    ReplyDelete
  37. @The Sharkox

    insyaALLAH..UUM tu dekat je kan?haha..kalo dtg, sharkox bentang red karpet oke..hik3..
    :D

    ReplyDelete
  38. weewiittt...
    chantek kowt
    posing cam model dah neyh
    nak join gak
    len kali ajak la awai2 ckit
    haha

    ReplyDelete
  39. @makalalag ismail@polixion

    haha..bole jer kalo nak..nanti mintak la..i dun mind.. :) thanks yaa...

    ReplyDelete
  40. @NOOR FATIN

    hehe..nanti dtg kole perlis jgn lupe habaq mai kat cek naa... :D

    ReplyDelete
  41. @ween

    hehe..takdelah dear..ade org amikkan lorr..tapi ade jugak picca yg kene amik gune tripod...hehe... :D

    ReplyDelete
  42. ezma, tanpa cursor ke link itu pun dah tau tu gaya fatin liyana kan..memang pandai tu dah jd trademark dia (nampak sgt aku pengikut dia).

    Back to ezma, bestlah photoshoot ni. Pandai korang pilih tempat. Paling klasik bila belakang ada gambar kereta bapa ezma & gambar tentera. Tapi gambar dengan daun kering tu pun nice jugak. Good job u n Ili. Napalah zaman student dulu takde fenomena dslr..aish..

    ReplyDelete
  43. Best la ezma ade geng nk layan shooting2 nih.. hehe :) sy teringin gak nk dpr tgkp gmbr posing cun2 mcm dlm magazine sume tu.. just for private collection.. perempuan kn suke cntik2 ni.. ;) tp takde kamera n takde kwn yg sudi tlg n lagipon.... segan la..!! haha :P

    ape pon keep ur your good work. biarla menyimpang dr bidang awk pun, itulah gunenye ade hobi kan.. boleh la rileks kan minda bile dh letih2 :)

    ReplyDelete
  44. @~eZmALiZa~ bentang red carpet tu idak le... belanja sirap bandung mungkin mampu..haha

    ReplyDelete
  45. fulamak! lawa lah...terer dah main kmera! boley la aja kite ni kan~~ hehehe

    ReplyDelete
  46. @mizzura

    hehehe..thanks sooo much kak mizzura...ezma mmg tak pndai nak tiru gaya FL..tapi dye mmg hebat la! cun abes!!

    :))

    nway, kak mizzura, tempat ni biasa je kalo kak mizzura tgk..kat Kuala Perlis.. :)

    ReplyDelete
  47. @miSz tUna

    hehe..thank u mizz tuna.. :) alaa...ape kate kamu dtg sini..meh sni ezma amik picca kamu byk2..nak x??xsusa pon dear....

    kawan2 ezma sume gile2 mcm ezma gak..sume same kepala tu yg best! :))

    ReplyDelete
  48. @The Sharkox

    sirap bandung pon sirap bandung la..bsyukur daripada xde kan??hehehe... thank u eh.. :D

    ReplyDelete
  49. @suichi

    xmo2..kite yg nak blaja kamera dgn kamu...like ur picca too.. :D

    ReplyDelete
  50. @HaNa HoNeY

    hehehe.oke2..pasni kalo ezma nak gi photoshoot ezma annouce besar2an ok??hik3... :D

    thank u for dropping by.. :D

    ReplyDelete
  51. Cantik! Comel derr..
    Tapi baju ko lah..
    Hahaha..
    Paling aku tak puas hati bila ade 3 org askar tu..
    Haish, mau jugak dia menyempat ek..
    Berapa upah tu?
    Hahaha..

    ReplyDelete
  52. cantiknye gambar! model pun comel! ^_^

    nak jadi model...hehehe..

    ReplyDelete
  53. ezma, u guna camera ape ea ? very nice lah.

    ReplyDelete
  54. cantik2 gambar ezma..
    uish siap berposing dgn askar tu.. hehe!!


    p/s: comel baju love2 :D

    ReplyDelete
  55. @d_tieah

    aish..manede upah2..diorg lalu je kat situ..hahha... :D

    thank u..

    ReplyDelete
  56. follow & BW..

    mehla jenguk belog ai..

    salam kenal! (^_^)

    p/s:suka pic terbalik tu,cantik!

    ReplyDelete
  57. @Anonymous

    huhu.rasenye saye dah tulis la kat title entry saye gune kamera ape..

    nikon D5000.. :)

    ReplyDelete
  58. @Amirrah Zawani

    hehe..tu la ezma terjumpe dorg lalu lalang kat kwsn tu..alang2 tu ezma amik la pic skali..hehe..thank u mirra... :)

    ReplyDelete
  59. @:: noremy anak rahmat ::

    hye dear...oke..blog akan diterjah!! tenet slow skit lorr...hmmmm...

    thank u awak..incikFaiz saye pon suke pic tu.. :D

    ReplyDelete
  60. wewit!!!! =))
    comey sesangat ;))
    suke nengop picha2 ezma auwwww=)

    ReplyDelete
  61. @laskar rainbow

    hehehe...thank u cik wanie sayang! i like ur picca too! :D

    ReplyDelete
  62. dah leh jadi model dah cik ezma nie;) suke ye trgolek2 atas rumput2..;)

    ReplyDelete
  63. waaa..bestnya berphotoshoot... cntik r pict..! shoot pict kter bleh...heeee...

    ReplyDelete
  64. ishh xbosan abg tgk pic beby nie sayang... da puluh2 kali tgk pic niee.. suke sgt2...hhehehe...

    ReplyDelete
  65. @laskar rainbow

    hehehe...ezma xboleh la nak jadi model btol2..tak pandai mane..biasa2 tu boleh la dear... :D

    ReplyDelete
  66. @Farhah Zaidah

    hehe..thank u dear...boleh jer..meh la dtg sini..ezma amikkan... :)

    ReplyDelete
  67. @faiz sayang ezma

    thank u sayang! u are always be my good supporter! :)

    ReplyDelete
  68. sangat lawa~~~!!!

    nanti shoot gambar sya eh? hehe
    kita ngah cari rantai love tuh
    ada jual kat arau ye??

    ReplyDelete
  69. wau comel! :) i like the second picture. sweet..

    ReplyDelete
  70. @Syariniey Amran

    hehe..ahh ezma cari kat Cmart Arau..hehee..dekat je n murah sgt2... :D

    alaaa...sya la amik pic ezma...pic sya sume cantik2!! :D

    ReplyDelete
  71. @Kyuubi

    huhu..i like it too..thank u yer... :)

    ReplyDelete
  72. macam photoshoot majalah URTV pun ade nih..hehe.

    ReplyDelete
  73. @Nobita Sensei

    amboi2 nobita...URTV noh??tu mcm mjalah hiburan yg tak boleh bawak gi skolah.. :D

    ReplyDelete
  74. yeaahhh welcome sayangku... im always support u beby... beby nnti nk tgk citer khurafat dgn abg ok?? katanya nk pecah panggung citer 2...hehee

    ReplyDelete
  75. wahhh...comelnya....cantik lah awakk !!!!!

    ReplyDelete
  76. self portrait ke nih?sharp je sume;)

    ReplyDelete
  77. @faiz sayang ezma


    oke sayang! insyaALLAH..kite gi same2 k... :)

    ReplyDelete
  78. @Ain Atika

    hehe..i am just ordinary person..thank u cyg! :)

    ReplyDelete
  79. @manueng

    eh, xla..ade org amikkan pic nie..xleh kalo wat sendiri.. :)

    ReplyDelete
  80. oho...patut la sume sharp...sbb susah gak nak wat self portrait...huhu

    ReplyDelete
  81. bila tgk abang askar tu..tetiba je rasa rindu nak pegang & menembak guna senjata M16.. best tu..

    ReplyDelete
  82. maybe kamu takkan perasan komen ni sbb komen kat sini byk sngt ah..

    tp kamu sngt cantik

    ReplyDelete
  83. cantik2 gambar.. boleh buat bekalan masuk contest ni h eheh

    anyway, nak mintak tolong vote kan untuk akak untuk Friso Contest

    Ok.. ini instruction dia..

    1. Go to http://apps.facebook.com/flaunt-it/
    2. Click ALLOW
    3. Click VOTE NOW
    4. Go to FLAUNT YOUR MOMENT
    5. go to

    http://apps.facebook.com/flaunt-it/moment_view.php?

    id=10195&menu=gallery
    6. Click VOTE..

    or kalau nak tengok gambar sekali. boleh tengok dekat

    http://malaysiagiveaway.blogspot.com/2011/01/i-appreciate-your-vote-for-friso.html

    Kalau if you dont mind, boleh vote every 24 hours..

    Once again.. Thanks yer
    Kak Mira
    www.emmira.blogspot.com

    ReplyDelete
  84. @manueng
    yer..saye bukan buat self potrait.. :) belum mampu lg..nape leh ckp cmtu??mcm self potrait ke?? :)

    ReplyDelete
  85. @Cik Moon

    wah! ezma sendiri pon xpenah lg pgg senapang mcm tu..perghhh!!! hebat2..!! :D

    ReplyDelete
  86. @hamzah ian

    aishh..ape lak tak perasan..semua comment under approval..and semuanye saya akan reply.. :)

    terima kasih hamzah ian.. :)

    ReplyDelete
  87. @Em's Family

    wahh...pjgnye komen..oke2..nanti ezma tlg vote yer... :)

    thank u for inviting... :)

    ReplyDelete
  88. mek yg cantik...nak coment bju ker tudung ker sumer pon mmg kena jer ngn ko...tp..yg paling cantik adalah ....gambar terbalik tuh!! sumpah suker!! cantik sgt!..ntah...nmpak muke ko cam innocent jer...hihi...lg 1 pic ko yg ke16 kalu tak silap lah....suker!! nak curi tp takleh..so plz bg la..huhu....

    ReplyDelete
  89. @Syarifah Nurhanis

    aku nak bagi cene??ko on9 pon tak...ko tau x aku rindu ko sgt2!! skrg baru ko nak terjah blog aku kan?? :((

    rindu.....

    ReplyDelete
  90. mane la tau kot2 wat self portrait...cuba tgk minah ni...dia byk wat self portrait...mmg mantap la...miss aniela

    http://www.flickr.com/photos/ndybisz/

    ReplyDelete
  91. @kamarukom

    haha..thank u..just a simple person.. :)

    ReplyDelete
  92. @manueng

    ouh..dah tgk dah! mmg sgt2 nice la kan?? tapi mcm edit jer..mustahil ade eagle besar mcm tu..but thumbsup for her la.. :)

    ReplyDelete
  93. yg tu mmg sure la...dia ni terer amek gamba self portrait n editing utk wat dia nye alter ego...kalo tgk kat flickr dia tu...gamba dia masa mula2 men camera (3-4tahun lepas kalo xsilap), bese2 je...skang dah power...siap jd judge utk Digital Camera Magazine's Photographer of The Year nye contest...dr men camera suke2 sampai org iktiraf utk jd judge...macho btul...huhu

    ReplyDelete
  94. cantiknye sume gambar... nk dslr sejibik!! :P

    ReplyDelete
  95. xlarat dah nak reply..sorry yer kawan2..

    btw, saya bukan model..saya insan biasa yg masih study...

    thank u yer... yg baik dtg dari ALLAH..yg buruk datang dari sy sendiri.. :)

    ReplyDelete
  96. Sumpah menarik tertarik kak ezmaa !

    comel gila laaahhh .. sy suke rantai anda .. comel nyeee .... :)


    sume pic cantek gilak !

    ReplyDelete
  97. syafik way,

    haha..kalo rindu, sila la dtg perlis.. ;)

    azi jasmine,
    thank u azi..ezma insan biasa.. :)

    azmira yusoff,
    hik3..thank u dear..i just a simple person..hehe.. :)

    ReplyDelete
  98. nak jadi model jugak!!excited mode!!

    ReplyDelete

Berbudi bahasalah dalam berbicara. Budi bahasa bukankah budaya kita?