~you are my bestest buddies~

~aku dapat soalan bocor!! yeay3!!

yehaaa...!! assalamualaikum! fuiyoo!! macam gempak je tajuk entry! ye la. kalau aku betul2 dapat soalan bocor untuk final exam, aku dah tak payah study la. study mane yang kuar exam aje. hehe. :P

hakikatnya, tidak sama sekali. alahai.. jangan la marah! hehe. gurau ajer. ape pon, aku cuma boleh announce yang.....................

!!!!!MY FINAL EXAM IS AROUND THE CORNER!!!!!




argghh!! hampir tiap-tiap malam kot aku asik dapat mimpi pasal final. aku mimpi yang aku pergi exam dengan otak yang kosong la. aku mimpi tiba-tiba aje esok da exam, padehal aku belum lagi habis study. aku mimpi exam dah abis tapi aku tak pergi pon jawab exam tu. DAN, yang paling tak bleyh blah tu, aku mimpi aku dah sampai uma. wakakkaka.. :D lagi la melampau! hehe. :P

sebagai blog yang aku dedikasikan untuk anak cucu aku, aku nak kasi la sikit tips untuk diri aku sendiri sebagai persediaan menghadapi peperiksaan. kunun-kununnyer anak cucu aku boleh la ikot jejak langkah aku yang sengal ni. oke, what should I do??

yang ni cik EZMALIZA wajib buat!

* sudah semestinya aku harus study balik ape yang aku lupe masa dalam kuliah. ye la, kadang-kadang aku bukan fokus pon. sejam pertama mungkin aku bleyh tahan, tapi sejam kedua otak aku dah melayang ke cafe depan tu haa.. :P *





* aku mesti jaga hubungan baik aku dengan ALLAH. dengan apa cara??! semestinya aku harus bersolat dan berdoa. doa adalah penghubung manusia dengan Pencipta. *




sedangkan kucing pon tawu berdoa, takkan manusia pon tak reti-reti kot. kalau camtu, kita lagi teruk dari kucing la kan? :)





* aku mesti jage pemakanan aku. pemakanan yang baik akan memberikan badan dan otak yang sihat. bile badan sihat, baru la boleh belajar tanpe sakit pewot. hehehe. :P aku cube gak nak mencari kismis. ye la, kismis kan makanan yang baik untuk otak. Nabi Muhammad pon sering mengamalkan makan kismis. inikan kita pulak. kalau susu, tak payah cakap. aku memang hantu susu. satu kotak besar aku boleh habiskan! hehe. :) [wah, kalau pasal makanan, panjang pulak ceritanya] *








* takkan la aku asik nak study aje. [asik study??yeke??] sesekali kita mestilah release tension. aku rasa aku nak ajak la rommate aku pergi joging petang-petang. kalau tak pon, joging malam-malam. macam syok aje. joging dapat meningkatkan daya kecergasan badan dan otak selain dapat menyihatkan tubuh badan aku sendiri. sekurang-kurangnya dapat lah aku buang lemak-lemak tepu yang beranak-pinak dalam badan ni. *







* aku harus buat study in group! kalau aku study sorang-sorang memang aku tak paham. untuk elakkan aku terus di belenggu ketidakfahaman, baik aku carik member then study sama-sama. sebab itu, aku selalu pergi library, kat sana, yang bukan member pon dapat jadi member sebab mereka pandai-pandai. aku je yang tetap tak pandai-pandai! hahahha.. :D *





* haa.. tips ni lagi penting. aku mestila kurangkan jangan langsung main FACEBOOK! adoi.. boleh ke?? alaa.. cuba aje la. nak senang lagi, packing terus laptop simpan dalam beg. tak payah bukak-bukak lagi dah. haha. :D alaaaa... kalau camtu, tak dapat la nak blogwalking ke blog u all. :( *




* aku rasa yang ni tips terakhir. iaitu aku mesti jaga hubungan baik dengan incikFAIZ. selalunya setiap kali musim exam, mesti nak bergaduh. agaknya masing-masing tension kot. tapi aku tetap harus jage perhubungan baik kami. kalau aku gaduh lagi, alamatnya aku memang tak boleh nak tumpukan perhatian la. jadi, sebagai pengajaran adik-adik kat luar sana, jangan la bercinta bagai nak rak cam kami. wakakkakaka... :D maksudnya di sini, fokus study dulu. baru boleh pikir benda lain. hehehe.. :) *




haa.. last! pesanan aku untuk kawan-kawan, selamat menghadapi final exam. exam aku start 19 April - 28 April 2010. pesanku lagi, jangan la bawak toyol atau tiru orang sebelah. sebab nanti aku jeles and aku pon rasa macam nak buat cenggitu gak! kih3....!!! :P oke, selamat maju jaya!!



selamat tinggal semua. cik EZMALIZA pergi buat sementara waktu ajer. hehe.. :) tak lama pon. kejap ajer. sob3..!! sedih! uwaaaa..... :(

BYE-BYE!!



notaPENDEK : tajuk entry hanyelah tipu semata-mata. jangan tanye aku soalan exam kuar ape.


19 comments:

  1. gud luck yer
    i pn exam next week :)

    ReplyDelete
  2. ery farieha,

    really?u lagi dekat..oke2..gudluck untuk kamu.. :)

    ReplyDelete
  3. good luck dik! study rajin2 yer! ;)

    ReplyDelete
  4. all the best exam :)

    p/s: food pyramid tu letak yg latest lah syg i... huhuhuhu chantek taww

    ReplyDelete
  5. sume yg beby post 2 adalah sgt tepat sbgai student..ape yg abg arapkn beby ley jwb exam dgn senang..abg sntiasa doakn beby..mudah2an beby sume soklan yg beby jwb akan kuar exam nnti yer sayang..do ur bez sayang..gud luck

    ReplyDelete
  6. yangggg, good luck yanggggg =D

    ReplyDelete
  7. neena anuar,

    hehe..tengs sis neena..syg dye lebey! :)

    ReplyDelete
  8. hazwani,

    hik3.. :D tengs wanie..erk?latest food pyramid?ade yg baru punye ek??ekekkee.. :P silap la ni.hahaha.. :D

    baek! akan di tuka bile lapang nt..arigato.. :P

    ReplyDelete
  9. faiz,

    alaalalaallaa...sayang! hehehe.. :P tengkiu mucuk! hehe.. :) suda semestinya kiter akan blaja betul2..kite jangan gado ek..kite da la jauh.. :( hehe.. :) sayang awak sangat2.. :P

    ReplyDelete
  10. fiezah91,

    hee..tengs dik..dye pon nt blaja elok2 taw.. :P jgn ikot tips mengong ezma ... :P

    ReplyDelete
  11. cik ecah,

    hehe..tengs cik ecah..when ur practical end?? :)

    ReplyDelete
  12. mizzura,

    tengs mizzura..have a nice day.. :)

    ReplyDelete
  13. salam perkenalan..jom tengokk2 blog sue jom..sue follow awk

    ReplyDelete
  14. mIdI & sUe,

    hehe..orait..i will terjah blog kamu..hehehe... :) tengs yaa..

    ReplyDelete
  15. goodluck :)
    mungkin kamu boleh refer soalan final past years juge ~

    ReplyDelete
  16. gud luck again for u sayang...

    ReplyDelete

Berbudi bahasalah dalam berbicara. Budi bahasa bukankah budaya kita?