~you are my bestest buddies~

UniMAP akan datang menyerang UPM!! tungguuuuuu!!

Assalamualaikum and Hello Readers! :)

Sebelum semua warga Universiti bengang, meh aku tulis siap-siap dulu. Ini bukan entry untuk memprovokasi mana-mana pihak. hehehe... :D Saja buat gempak aje ni. Pada tarikh 15-16 Januari 2011 yang bakal berlangsung hujung minggu ni, aku dan kawan-kawan akan ke Universiti Putra Malaysia untuk sama-sama memeriahkan lagi sambutan Hari Siswi 2011 yang di anjurkan oleh pihak UPM. InsyaALLAH, pihak UniMAP akan menghantar 3 buah pasukan futsal wanita untuk bertanding di sana.


Seperti biasalah, persediaan fizikal dan mental telah di buat cukup-cukup. Haha..!! :D Ini adalah jersi untuk team kami. Kalau ada-ada sesiapa yang masih ingat atau terbaca pada entry INI , [just click, automatically open new tab] aku dan team futsal aku bermain futsal di bawah anjuran Kolej Kediaman UniMAP sahaja. Tapi kali ni, lebih besar pulak pihak anjurannya. Seram jugak! Haha.. :D



As usual, ini adalah jersi dari team kami. Aihh!! Sekali harung la dengan jersi netball jugak! Hehe... See...!! Besar gedabak deng-deng nama EZMA dengan nombor 13 kat jersi aku. Kenapa nombor 13?? Aku pernah tanya soalan ni kat korang dulu. Kali ni aku tak tanya dah. Biar aku sendiri yang jawab. Sila keluarkan handphone dan catat di reminder ya. 13 February adalah tarikh lahir aku. Ngeeee.... :D



This is my new sport shoes. Selama ni aku pinjam kasut member aje! Hehe.. Punya lah malas aku nak beli kasut sukan yang baru. Pikir punya pikir, aku patut ada satu kasut sukan. So, tak perlu beli mahal-mahal sampai beribu. Tak beratus hengget pon. Hanya puluh-puluh hengget ajer.. :D Nak meleleh jugak air mata tengok duit kertas hijau-merah beralih tangan ke pemilik kedai kasut tu..... :((( HAHAHAHA... :D Takpelah! Ade rezeki nanti kita beli the real sports shoe oke. Cukuplah dulu yang ni. Boleh la buat basah-basah. OMG! :P





Haa... Inilah gambar yang aku tepek kat entry zaman dahulu kala tu. I am with my orange jersey. Walaupun aku ni perempuan yang 'girlish-girlish' pakai shawls bunga reben-reben, pergi photoshoot ala-ala model sawah padi, pakai heels sejengkal tingginya, and whatsoever. Do I care?? Mungkin aku tidak hebat. Tapi apa salahnya kalau mencuba. Ye tak?? Tapi aku ni bukan gadis ayu pon. Aku bukan perempuan lembik-lembik yang macam you all nampak. HAHAHA... :D Tapi ciri-ciri ke'perempuan'an, insyaALLAH aku masih jaga. Itu penting ya kawan-kawan! :)




Yeahh!! Ini dia team futsal aku. Dari kiri barisan depan, Ezmaliza dan Kak Neny Kartini. Barisan belakang dari kiri, Zubaidah Aziz, Kak Pinad, Liyana Zahid, Kak Yani dan Maisarah! Aku tak hebat! Tapi mereka-mereka ni memang gempak! Kalau sepak bola, sampai tercabut kasut. Haaa... Jangan ingat yang bertudung labuh tu macam lembik. Tapi dia lah salah seorang striker kami. Terbaek wa cakap sama luuu... Our goal keeper memang comel loteee... Tapi cekap gila tangkap bola. Aku pernah sesaja mengada nak duduk kat posisi keeper, memang tak boleh! Seram gila aku tengok bola tu meluncur laju straight je kat muka aku. HAHAHA... :D Last sekali aku sendiri yang lari. Hik3!! :D


GOOD LUCK TO ALL MY FUTSAL TEAM MEMBERS!

Kita akan cuba sehabis baik. Tak menang takpe babe! Yang penting pengalaman yang bakal kita dapat lebih berharga untuk di bawa ke perlawanan futsal yang lain ok? I love you guys! :) Chaiyok-chaiyok!!!!


55 comments:

  1. kalau macam ni siswa nak buat apa?
    ngehhee!

    ReplyDelete
  2. hehehe terasa mkin teruja nie..x saba..nk rasa suasana baru..lawan ngan team dr u lain..hahaha
    pe2 pn to my -adik geboy- gud luck..main elok2,jgn smpai injurt k dear=)
    to team mmber also,gud luck..do d' best k=)

    ReplyDelete
  3. @liyana

    haha..ape la yg dye suke sgt tu...hihi.. :D

    ReplyDelete
  4. @areripe

    hahaa..siswa duk tepi pdg diam-diam..sambil jadi pompom boy! hahaha.. :D

    ReplyDelete
  5. @~nenyoreo~

    ni kite ni bukan smngt nak main futsal..smgat nak berjalan2 je keje ni..hahahahaa.... :D oke kakak berkaki emasku...kak neny chaiyok2!! :D

    ReplyDelete
  6. okay siswa upm akan menanti kehadiran siswi unimap!
    haha

    ReplyDelete
  7. goodluck to all ur football teams..

    p/s: haha, tak salah tau sis nk bergaya, photoshoot segala:) oke ape;) u sweet enough!

    ReplyDelete
  8. muahaha..nanti leh lawan team aku la plak ek..segan ni nak lwan wakil uni ni..ahaha

    ReplyDelete
  9. muahaha..nanti leh lawan team aku la plak ek..segan ni nak lwan wakil uni ni..ahaha

    ReplyDelete
  10. wey UPM dekat je ngan rumah aku
    tapi kau mesti bz kan? wuwuwu~

    ko ni nampak lemah lembut tp ganas jugak main futsal
    aku bab2 sukan memang tarik diri la
    hahaha

    ReplyDelete
  11. comelnyer adik akak nie dlm baju oren tuu.. good luck dear! ;)

    ReplyDelete
  12. wa..smart la baju tu..nice2..

    ReplyDelete
  13. kalau rasa kuat, meh lawan budak futsel wanita uum la....

    ReplyDelete
  14. haha klo akk berkaki emas..so ezma pn sama lah..sbb kasut kita sama..sama jenis..sama warne..sama kedai..haa saiz pn sama..42 kn..hahahaha
    nie yg terbaek=)

    ReplyDelete
  15. @amier azrul

    hahhaa...ni yg den sogan niehh..hahaha... :D

    ReplyDelete
  16. @y u y u Z u l a i k h a

    hahaha..yuyu nak dtg sokong ke??bole2..jumpe kat sane k..bole ezma wat reunion sekaligus! :D

    ReplyDelete
  17. @FIFIEY LYCHEE MARATION

    hehhee...fifi yg comel... :D sis ucapkan thank u untuk kamu yaa... :D
    segan pulak.. :)

    ReplyDelete
  18. @JIJI YU

    hahaha...bole ke nak lawan...hik3.. :D bole saje kalo mahu..ngeeee... :D

    ReplyDelete
  19. @Ery Farieha

    hahaha..errryyyy!! meh la dtg jumpe aku..bukan mini gath pon xpela...susa btol nak jumpe ko yg pemes ni laaa... :D

    ReplyDelete
  20. @NeenaAnuar

    hik3... :D thanks kak neena aka kajol yg sgt cantik! wow..puji lebey2 lak..ngeeee.... :D

    ReplyDelete
  21. @niesz

    hehehe...thanks my dear... :) appreciate it much! :D

    ReplyDelete
  22. @The Sharkox

    alaaa..UUM ade anta team futsal ke??ni yg gerun nie..hehehe... :D

    ReplyDelete
  23. @~nenyoreo~

    hahahaha..tu namenye meniru kakak geboy!! yeahhhh!!! :D

    hahahaha...esok kite amik gamba kasut pulak k? :D

    ReplyDelete
  24. mak ai... ganas nau warna baju tu... nak jadi mcm orang yang keje PLUS tu eh?? heee... BTW, A VERY GUD LUCK TO YOU!!

    ReplyDelete
  25. @~nenyoreo~

    i like it toooooooo....hahhahaha.... :D

    ReplyDelete
  26. @cacing

    ooo..mcm tu eh kaler baju org keje plus..baru tawuuuu...nway, thanks so much! :D

    ReplyDelete
  27. Kalau cik Yana tak habis lagi belajar kt UPM, dah gi skodeng dah.
    Hahaha~

    ReplyDelete
  28. wah..kaki futsal gk eh..?jom lawan..!hehe

    ReplyDelete
  29. @Cik Yana

    ouh..rugi suda...hehehe...xpela cik yana..ezma xdela hebat mane untuk di saksikan..hehe.. :D

    ReplyDelete
  30. @amiYo

    hahaha...ni lawan dengan pompuan je la...hahaha... :D

    ReplyDelete
  31. beby gud luck sayang...insyaallah sab2 nnti abg ade kat sana k..insyaAllah

    ReplyDelete
  32. Wah, terbaek..
    Gud luck ek..
    Insya Allah boleh je menang..
    Score byk2 tau..

    ReplyDelete
  33. @d_tieah

    hehehe..thanks dear..u always support me..thanks yaaa.... :D

    ReplyDelete
  34. godd luck ezma...huhuhu...main sungguh2 noe...

    ReplyDelete
  35. wahhhhh..gud luck ezma..saye pun pernah main futsal dulu msa study kt u..best kan?

    ReplyDelete
  36. cik ezmaaaa
    gud luck dear!!

    go go go!
    bg chill ckit
    hehe :D

    ReplyDelete
  37. suku akhir team beby kalah...hebat la 2 sayang...kalah dgn team UniMaP sendiri..xpe2..at least ley blik Keeyll jmpe mak n ayah...emm dgn abG?? skjap jer mase brlalu...:(

    ReplyDelete
  38. @cik CT

    thanks so much dear..hehe..penat ezma main..xpe2..nantikan entry seterusnye.. :D

    ReplyDelete
  39. @♥CIK SHA♥

    hehehe..best2!! :D tapi ezma xde la hebat mane cik sha..hehehe... :D

    ReplyDelete
  40. @Syariniey Amran

    hehe..thanks dear..esok luse ezma wat entry pasal game tu k.. :)

    ReplyDelete
  41. kakak dh x men..nk ,main gak hehe

    btw gudluck dear

    ReplyDelete
  42. menang ke tak ezma menfutsal?hehehe

    kasut kronos seyh~

    ReplyDelete
  43. waaah~~good luck yek~~ mesti power nih main putsal kan..hehe

    ReplyDelete

Berbudi bahasalah dalam berbicara. Budi bahasa bukankah budaya kita?