~you are my bestest buddies~

Happy Graduation Day, Ezmaliza!

Assalamualaikum and Hello everyone :)

with scroll and flowers

Thanks to Allah. Syukur Alhamdulillah kerana memberi peluang pada aku dan kawan-kawan untuk menghabiskan pengajianku di Universiti Malaysia Perlis dengan jayanya. Pelbagai dugaan dan cabaran mendatang di sepanjang 4 tahun aku mengaji di Perlis ni. Hanya Allah sahaja yang tahu. Kini Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Perhubungan dalam genggaman. :)


with my scroll only


with my Emak

Sad story. My Ayah tak dapat hadir atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan. Sedih jugak gambar Ayah tak dapat diabadikan di sini. It's okay Ayah. You also in my heart. Tanpa mereka berdua, maka tidak kesampaian aku nak bergraduasi hari ini. Penat lelah, usaha gigih mereka yang membuatkan aku memakai jubah biru itu. Terima kasih Emak & Ayah. I love you so muchhhh!! :)


candid-them!


Incik Faiz beta

Buat Ahmad Faiz Mustaqim juga aku ingin ucakan ribuan terima kasih. Dia juga salah satu insan yang buat aku kuat semangat. Dia jugaklah insan yang buat aku senyum, ketawa, menangis, marah, maki hamun dan macam-macam lagi laaa! Tapi dia tetap setia melayan kerenah aku walau banyak kali kene marah. Heyyy awak, sebagai balasannya, saya sudi jadi isteri awak nanti. Hehehe :D 




orang kata muka dia sama dengan aku. adekah ini abang kembar 
saya yang terpisah di sebelah katil spital dulu??


pic paling cun aku rasa!


i love you, Emak!


cantik gak kalau ni gambo nikah? peghasan! 


me with Ili Dalila

Inilah satu-satunya sahabat baik aku sepanjang di UniMAP. Kami lalui susah senang bersama. Dia jugaklah kawan tempat aku nak luahkan segala masalah, suka duka bersama. Semua kerja gila mesti datang dari idea gila dia manakala aku pula si gila yang merencanakannya. Ohh, terlalu banyak benda gila yang pernah kitorang buat sama-sama. Ini semua kenangan..... Ohhh now, she is businesswoman. Boleh bukak blog dia di SINI untuk lihat jualannya. Plus, dia pandai make-up. Kalau rasa-rasa teringin nak panggil dia untuk jadikan MUA dengan harga paling jimat boleh contact dia. Seriously, u will be cun!


open table!

Mana lagi tempat makan best di negeri Perlis Darul Sunnah ni? Salah satunya adalah di Kuala Perlis. Dengan bertemankan angin sepoi-sepoi bahasa di waktu malam. Weh, apesal angin sepoi-sepoi bahasa ek? Ape kaitan bahasa dengan angin? Wutevaaa.....  Thank you Incik Faiz kerana membelanja kami sekeluarga makan besar malam itu. 




p/s: aku rasa aku nak grad dengan gelaran Master pulak lepas ni.




22 comments:

  1. Tahniah kak..terasa tempias kgembiraan akak. :-) suatu hari nati sy nk bjaya mcm akak jgk. ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaALLAH..kita doakan yg terbaik buat awak...belajar rajin2 taw :D

      Delete
  2. ezam tahniah dah grade, selamat menempuh alam pekerjaan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. syukur Alhamdulillah..kita dah keje dah pon awak...hehe :D terima kasihhhh :D

      Delete
  3. bestnyeee tgk akak grad! ehehhehe..
    tahniah sys!
    <3 u..
    xsabar rasanya nak grad like u..insyaAllah..
    smbung la MA plak sys.. ehhehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas ni giliran nuru pulak... :D kak ezma dah xlarat nak belajar la sygg...hahaha :D nak kawen pulak..ekeke

      Delete
  4. tahniah! lawa jubah...eh lawa lagila awk

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha :D jubah kite besauuu sgttt :D heehhe

      Delete
  5. khatam tengok gambo..hahahah =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. penat aku tulis panjang2...ko cume tgk gambo je? sigh!

      Delete
  6. tahniah kak ezma. tunggu dpt gelaran isteri lah lepas ni..hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..gelaran isteri lambat lagiii...anyway, thank u mira... :d

      Delete

Berbudi bahasalah dalam berbicara. Budi bahasa bukankah budaya kita?