~you are my bestest buddies~

~orang lain berblogging, ko pon nak jugak ke??~

salam.

dah berbulan2 aku menconteng2 kat blog ni, baru la aku terase nak habaq mai kat sume orang pasai apa aku terjah dunia blogging! huhu... :) yela.. orang lain sebuk berbelog, aku pon sebuk gak. haha.. :D takdela.. certain2 orang bukan tawu ape sebab kite blogging. so, pernah la cikABANG ni tanye. kenape terciptanye blog?? alahai.. baru nak tanye ke?? iyela.. dah aku pon mane penah bagitau pon ape tujuannye. heeeeeeee...........



oke, arini aku list down ape sebab aku berbelog??

# aku ni suke bercerita pasal diri aku. sampaikan orang tak larat nak dengar. so, aku taknak kasik telinge insan2 terpilih ni bernanah pulak, aku tulis aje la. tak kuar suare pon kan?? hahaha... :D #

# bukan sume mende kite boleh share dengan kawan2. kawan2 kite sendiri pon ade masalah dorang. inikan pulak nak dengar masalah aku. so, aku dengan selambe badak tulis aje la segale masalah yang melande dalam blog ni. senang!! orang boleh paham melalui penulisan. #

# kat blog ni jugak la tempat aku meluahkan segale rase yang ade. benci, meluat, marah, gembira, sedih, takot, kecewa, macam2 lagi sampai tak muat nak tulis kat sini. so, rakan2 bloggers salu cakap camni, "aku punye blog, aku punye suke la".. haa.. arini aku pon nak highlight konsep yang same juge. #

# kadang2 aku suke dengar pandangan orang terhadap diri sendiri. sebab itu wujudnye ruangan komen. tapi, kadang2 ruangan tu pulak jadi tempat maki hamun. hey! ni blog aku ke blog ko?? hahaha.. :D tapi lantak la. aku approve aje. :) #

# point yang ni paling penting sekali yang aku bagi kat cikABANG. blog ni aku dedikasikan untuk ANAK CUCU aku pade mase akan datang. yela.. blog ni kekal sampai bile2. cume wujudnye aku atau tidak pade mase akan datang. sekurang2nye kalo aku tak sempat nak bercerita kat anak cucu aku nanti, dorang ley la bukak blog aku. boleh la dorang tau aku penah bercinte dengan sape. ape kenangan pahit manis aku sebelum aku bergelar ibu atau nenek dorang. ape yang aku buat 24 jam selame aku jadi seorang student. alaa.. pendek kata semua2nya yang wujud dalam blog aku ni la. bukan ape, aku cume kesian kat bapak atau atuk dorang jenuh nak cite satu2 kisah lampau aku. wakakakka.. :D #

itu aje. haa, jadi wahai anak cucu aku, dengar sini nenek nak cakap, mane yang baik, anak cucu boleh ikot ye. mane yang tak baik, kalo korang nak ikot, suke hati jugak ler ye.... kah3... :D jadi, cikABANGsayang, kiter dah bagitau sebab2nye oke. jangan tanya lagi taw. kalo tanya lagi, ciap la...wakakakkaa... :D

17 comments:

  1. agreed to the part about cucu.. haha

    ReplyDelete
  2. Nanti kalau ko dah tua, ko bukak balik blog ni, pastu ko ajak cucu cicit ko baca plak ok... hehehehe

    ReplyDelete
  3. hazwani,

    hahaha... setuju kan??suke sgt nak bercerita tapi takot xsmpat nak cite kat anak cucu... hahahaha.. :D

    ReplyDelete
  4. faiz farish,

    hik3.. :D aku bkn setakat anak cucu yang da besa aje, yang kecik2 lagi tu pon aku ajar ABC kat blog aku.wakakkaa... :D

    ReplyDelete
  5. wakaka..btol2..stuju 101 peratus..miahaha :D

    ReplyDelete
  6. fiezah91,
    hahaha..setuju kan..besh2.. :P

    ReplyDelete
  7. Urm.. part blog aku sekati aku tu xberapa setuju sangat la.. sebab saya pun pernah gak fikir macam tu.. tapi otai2 blogger kata mungkin lebih baik kita terima teguran orang lain... huhu.. selamat berblogging..

    ReplyDelete
  8. misz manja,
    ouh..gud2..not bad..oke juge..ofkoz aku terima segale teguran dgn baik..tp salunye yg dtg tau nak mgutuk, xkn nk tadah pulak muke tu kan..btw..tQ fer da comment.. :)

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum ezma.

    i tag you.
    visit me tomorrow morning eh.

    ReplyDelete
  10. || nemo mimosh ||
    hehehe...bese la..org pasan mmg cmni..kih3.. :P

    ReplyDelete
  11. cik syahira,
    u tag me??auw!! oke2..hehe..ezma will visit ur page right now! :)

    ReplyDelete
  12. ngee, tujuan berblogging sungguh subjektif.. sy soka nulis benda yang random :) n sangat2 coba avoid nulis personal things..... sbb tak suka orang tahu pasal sy :P

    ReplyDelete
  13. cik ecah,
    hehe..sume org berbeza kan cik ecah..kdg2 ezma pon xsuke gak nak tulis sume2nye dalam blog..xkn la kite makan bape kalo dalam sehari pon ckp gak??gi toilet bape kali pon maw kasik tau ke??hahahaha... :D but ezma like cik ecah's blog.. :)

    ReplyDelete
  14. nanti cucu cakap nak blogwalking atuk or nenek..cam best jer bunyik..

    ReplyDelete
  15. mizzura,
    hik3,, :D klaka kan..dgn atuk2 sekali kite ajak blogwalking..hehehe.. :P

    ReplyDelete

Berbudi bahasalah dalam berbicara. Budi bahasa bukankah budaya kita?