~you are my bestest buddies~

~shortlist for Ezma, you jump! I jump! contest~

Salam semua rakan2 blogger.

syukur Alhamdulillah. ezma selamat sampai semula ke UniMAP ni. keadaan nenek agak tenat masa ezma sampai kat hospital aritu. but everything is oke. tak nak la cerita lebey2. takot sedey pulak. huhu.. ezma nak sambung cerita pasal contest. agak pening dan juling bijik mata ezma, incikFAIZ dan kawan ezma yang arif tentang dunia photography nih.

and now ezma dah shortlist kan 20 orang peserta contest yang berjaya mencuri mata juri2. sememangnya sukar bagi pihak juri untuk memilih dan menganalisis gambar2 sebab kesemuanya memberikan gambar lompatan yang cukup hebat dan menarik. ape pon, ezma boleh buat kesimpulan bahawa hamper kesemua gambar peserta di ambil di kawasan pantai dan laut. memang semua orang suke mandi laut ye? hehe.. :P

okey la.. ezma cuma nak beri sedikit kriteria atas sebab2 kenapa 20 gambar yang bakal di tepek sebentar lagi menjadi pilihan juri. pihak juri cakap, mereka ingin lompatan yang berbeza dan unik dari orang lain. orang lain yang di maksudkan adalah orang yang dalam banner contest itu lerr… haha.. eh, tu bukan cikEZMA ke? opss.. :P yela.. btol la.. pihak juri inginkan lompatan yang lain dari ezma buat. means ezma lompat biasa aje. mereka mahukan yang lebey lagi. tapi ade jugak yang hebat cume ezma tak dapat pilih sebab ada yang guna konsep penipuan di sini iaitu teknik crop and paste seperti dalam software adobe photoshop. ezma dapat detect mereka sedangkan dalam T&C ezma dah mention awal2. tapi tak mengape. mungkin mereka tak sempat nak baca T&C yang ezma dah list kan mule2 dahulu. :)

atas sebab itu, 20 gambar ini di ‘shortlist’ kan daripada 65 peserta. pemenang masih belum di pilih lagi. cuma baru di analisis sahaja. jadi, kepada peserta lain yang namanya tidak tersiar di sini, jgn kecik hati ye. kalau la ezma ni kaya raya, ezma beri semua perserta contest ezma hadiah saguhati taw. tapi apekan daye, ezma juge seorang student yang tidak bekerja. :P jgn la lepas ni marah ezma ye. hehe.. :) ape pon ezma gembira sebab ezma dapat kenal dgn semua followers ezma yang baru.

insyaAllah esok malam, ezma akan announce pemenangnye. sekali lagi mata akan dijulingkan sampai senget. haha. :D anda semua memang hebat2. harap sabar menunggu ye. :)


perhatian : nombor pada hujung gambar merujuk kepada nombor peserta seperti di sidebar. and susunan di dalam gambar tidak menunjukkan urutan pemenang ye. sebab ezma belum lagi pilih ye. :)


16 comments:

  1. Ezma dan juri juri professional *eceh*!! thank you shorlisted kan gmba sy dlm ni! (: terharu sgt!! (:(:
    ble tgk top20 ni. hoho
    gigil lutut. leh ke mng? agaga.
    sume hbt! tp sy harus +ve utk berjaye. yieehaa~ tq Ezma! slmt menjulingkn mate. heeee (:

    ReplyDelete
  2. ezma!
    sue nak comment bley? heee
    sue suke yg no 35 sbb mereka nmpk sgt sopan masa melompat tu hahahha
    dgn no 56. wah very the unique! boleh undi tak heheh

    ReplyDelete
  3. alahai tk msk dlm shorlisted mayb kena gmbr sendiri yg melompat kot...tahniah pd smua...suka gmbr yg 3beranak melompat kt pantai tu

    ReplyDelete
  4. yeay!
    no.10 termasuk dlm list.
    :)

    ReplyDelete
  5. nk tergelak je tgk gmba2 dowg nie. hehe :P

    ReplyDelete
  6. wah.. termasuk dlm senarai.. tp rasanya x menang kot. sbb gmba lain sume lagi lawa. gmba sy gelap je. hoho

    ReplyDelete
  7. hua..tak terpilih..mungkin kerana lompatan agak biasa dikalangan mata juri..oh saya ada edit untuk menutup putat saya..harap bukan sebab itu kena reject ye..huhu..

    yg lain chaiyok..!

    ReplyDelete
  8. hohoho... ter-short-listed jugak akak yer... tak sangka lak rasanyer..

    Thanks dik!! tak sabar nak tau sapa pemenang nyer coz nampak banyak sungguh lompatan2 yg menarik yg cuba ditampilkan.. so all the best to all contestant!!

    Kalau memang satu bonos.. kalau tak menang takper.. coz yg paling penting akak enjoyy joint contest nie.. :D

    ReplyDelete
  9. yey no48 termasuk.
    go awynn!!!

    ReplyDelete
  10. wah! dah short listed.. gudd zobb all the judges. huhuhuhu. mine also ade lah.. lalalala~ saingan sgt sengit nih. btw, aku suke gile picha num 56. sangat berpotensi!~
    well done~

    ReplyDelete
  11. semua lompatan hebat!syabas kepada yg terpilih :)

    dear..vote me!number 25!

    here;

    http://meandmylife1376.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. yeay..gambo sy termsk dlm top20..
    sume2 gambo pun nmpk cntik n menarik..
    mmg susah nk pilih niiii..

    ReplyDelete
  13. erkkk.. gamabar yg di pertaruhkan saya masuk top 20 gak ke?huhu.. cm xda harapan nak menang jek..semua hebat2.. hoho.. apa pon all the best utk semua contestant.. :D

    ReplyDelete
  14. wawahh
    ku masuk senarai ni
    hehe
    thx ya

    ReplyDelete
  15. huhu..terima kasih atas sume komen..cume mintak maaf ye..tiade unsur voting di sini..pemenang bakal di umumkan jap aje lagi.. :)

    ReplyDelete

Berbudi bahasalah dalam berbicara. Budi bahasa bukankah budaya kita?