~you are my bestest buddies~

~jangan la gatal sangat wahai jantan!~

salam and hye everyone. lame giler tak update blog lepas intenet kat UniMAP ni kene sekat for a while sebab pindah server. but now everything is fine oredi. macam2 story aku nak share dgn bloggers sume. ade yang happy. ade yang geram. ade yang sakit hati. omg! tak tertulis kot. tp xpe. let me write down slowly. :)

last week, kawan aku, cik Z (bukan name sebenar) ade mengadu pasal BF, incik R (bukan name sebenar) dye buat hal. aku mmg pantang betul kalo lelaki ni buat hal dengan awek masing2 la. tak lain tak bukan dah tentu la pasal kes orang ke-3. dye mengadu gile2 sampai menangis2. sebab ape??!! BF dye wat connection senyap2 dengan ex-GF, H.A (bukan name sebenar) dye dalam FACEBOOK! adoi!! aku bengang giler ar ni kan.


aii.. aku rase macam nak lempang and sepak terajang aje mamat ni. cik Z ni dah banyak kali bgtau aku yang dye dah banyak kali remind BF dye supaye jangan ade connection langsung dengan ex-GF dye yang sekor ni. kalo pompuan lain cik Z ni tak kesah lagi. tapi bile nampak statement bawah ni dalam profile si BF ape lagi, naik angin la cik Z ni.

R is commented on H.A 's photo.

wah2..!! aku kenal sangat betina gatal merenyam ni. yang aku herannye tu, cik Z cakap R dah banyak kali ignore friend request H.A ni. tapi still contact melalui komen2 gambar. ape lagi. lepas je cik Z call mengadu2 kat aku, aku terus bukak FACEBOOK si R nih. aku bukak la page betina gatal tu. wah2..! mesranya.. siap bergelak tawa lagi dalam komen2 gambar tu. nak ikot hati geram aku ni nak aje aku printscreen setiap komen tu. tapi aku jaga la sikit maruah betina tu. fine2. takpe2. kau buat kawan aku bengkak bijik mata ye. jgn sampai aku carik ko sampai lubang cacing! arrgghh.. aku pulak yg emo. aku geram betul dengan jantan2 yang tak reti nak setia nih.


u all tau ape alasan bodoh yang si R bagi kat cik Z ni. dye kata dye tak tawu pon gambar yang dye komen tu adelah gambar H.A. sebab orang lain yang tag dye dalam photo tu. ape lagi cik Z tu mengamuk la. takkan si R ni bangang sangat. bukan ke kat notification keluar statement bile si H.A tu reply balik komen gambar ko tu. aii.. dalam inbox emel mesti la ade BODOH! eeii.. cik Z tu puas bersabar da aku tengok. aku rase dye tak patot dapat lelaki cam CIBAI tu la. bile aku korek2 balik cite dye, upenye banyak lagi seksaan cik Z tanggung selame ni. aku tak pernah tau cik Z. sorry. kenape kau tak penah cerita kat aku? :(

sorry to say la aku cakap. aku ajar cik Z ni cukup2. ko jgn bagi muke kat jantan macam ni. mintak maaf pon tak ikhlas dan langsung tak bersungguh. inikan pulak ko nak maafkan dye. aku tgk dye tak penah berubah pon. "kau tinggalkan aje la jantan ni cik Z. tak gune kau simpan. mcm ni gaye kau nak wat laki? silap2 haribulan kalo kau kawen dengan dye, dye wat hubungan sulit dengan lelaki lain cmne?? " hahaha.. jahat gile aku. yes! aku mengaku yang aku mmg jahat sebab bagi nasihat tak gune kat kawan baik sendiri. sepatutnye aku tolong dorg bersatu balik. tapi ni dah tak guna dah. sebab ape???! sebab dah berjuta2 kali si R ni buat kes dengan cik Z. aku baru tahu hal ni. dah la weh. let it go je jantan cmni. berlambak tepi jalan kot pattern camni. ko layak dapat more than that la cik Z. ape pon saba aje ye.

aku doakan ko tabah. jgn mudah putus ase. kalo si R ni spoilkan hidup ko, aku sendiri carik jantan ni sampai dapat. dah elok2 dapat GF yang setia nak mati, ko pegi permainkan dye pulak. hey..!! mmg carik nahas ar lu mat!



p/s : sorry la.aku mmg emo gile bile tau kawan2 aku kene kes camni. kalo kene kat batang hidung sendiri pon aku sure akan wat mende yang same kot. so u all jgn buat kes camni. takot dapat kawan yg jenis backup cam aku mmg nahas la. hahahaha... :D

16 comments:

  1. u mmg baek laa!
    lelaki ny mmg xcukup dgn yg 1..
    maesti nak cari skandal..

    lps nny klau bf i wat hal,
    i rep0rt kart u jewk..
    ktew same2 hentam..
    hehehhee..

    ReplyDelete
  2. haha..liez..i oke je..nt i kasi ajar dye kalo dye buat hal oke..
    :)

    ReplyDelete
  3. r-mean,
    haa..tu la..ksian dye.. :(

    ReplyDelete
  4. Jangan emo emo lagi. :) Chill.

    ReplyDelete
  5. hiyeak!! salahkan betinna itu!!!!! sorry to say i hate jenis yang nak contact2 with ex's ni, sebab 'exgf' ni, kalau dorang tau respect kita sbg current gf tak pe, tapi haram lah nak ada exgf yg macam tu.. lagi shit bila si 'ex' tu jenis yg "kepada satu dunia, saya tengah sakit dan nak mampus ni.." (meaning jenis yg tagih simpati orang konon2 tgh sakit) blewkk ludah+muntah kat muka betinna perangai macam ni..

    ReplyDelete
  6. kdg2 geram gak ngn mereka. haihh.. ape la nak jadi ngn manusia zmn skang. hehe... x nk meimbulkan pergaduhan sexist. so, nk stop sini. hehe

    ReplyDelete
  7. rda hot,
    huhu..mmg xnk emo lg da pon..ececeh..tq sis... :)

    ReplyDelete
  8. cik ecah,
    saba ye.kite discuss more dlm fb nt oke dear?

    ReplyDelete
  9. anoz,
    haha..bukan nk menimbulkan pergaduhan.
    tp sekadar geram dgn kaum sndri.mcm muke xtaw malu
    je sume.adoi.. :(

    ReplyDelete
  10. salam ukhwah..
    peh,sume ladies kat sini salahkn guys tuh..hahha..perempuan...
    gua tak de nk ckp pe,cume nk mympuk skit jer,hope korang carik la laki yg setia dan 'baik' mcm yg dkehendaki oleh admin blog nie...jgn kecewa plak bile benda yg same kne btg hidung,better suruh jer mak bapak yg carik calon...hehe...
    adiooss...~!

    ReplyDelete
  11. err... komen tuh maknenye tak setia ke? melampau gile pompuan jeles.. hadui! komen kat fesbuk je kot.

    n who's Cik Z to tell him he cant do anything?.. dan kenape kene ikut ckap girlfren? GF bukan Tuhan..

    its not like he goes and fuck his ex..


    aku nih yg menyirap tengok orang2 tak abis2 jeles membuta.. WTF? just shows nafsu tuh lagi kuat dari iman...

    ReplyDelete
  12. zamfadliez,
    btol jugak tu ek..kalo suh mak ayah yg carikkan calon pon oke jugak ek..haha..dpt restu mak ayah lebih berkat..huhu..btol x?sy setuju..

    Anonymous,
    huhu..xdela..bf cik Z sendiri dah bg mcm2 rules..so y not cik z bertindak kpd mnde yg same juge..dlm kes ni cik z dah penat merana aku rase..ksian sgt da tgk dye..penat terima mcm2..that's y this entry more nak kenekan lelaki aje..sorry guys! nway, thanx Anonymous coz wrote down ur comment here.. (^_^)v

    ReplyDelete
  13. memanglah tak semua laki-laki busuk..namun ladies tetapla harus waspada..lalala..lala..lala..

    ReplyDelete
  14. it all depends on diri sendiri.. =_=

    ReplyDelete

Berbudi bahasalah dalam berbicara. Budi bahasa bukankah budaya kita?