~you are my bestest buddies~

~kalau ko kene kutuk, buat camni aje~


hye everyone. how are you today? I am fine. tQ. haha. :D basic english mase aku kat sekolah rendah dulu2. huhu. :P

aritu aku ade blogwalking ke blog2 orang lain. aku terjumpe la satu entry bout kutuk mengutuk dalam blog ni. mungkin fahaman u all kutuk mengutuk di sini adalah blogger mengutuk someone dalam blog dye sendiri. tu lantak la. blog dye, dye punye suke. yang aku maksudkan kat sini adelah mengutuk dalam ruangan komen atau chatbox.

ko di 'banned' selame2nya.


alaa.. bukan aku tak pernah kene. selalu je. tapi orang2 camni bengong. dye tak tau ke kite boleh banned IP address mangkuk ni! yang dye duk ngutuk ni, dye kata la macam2. pengecut la, gedik la, poyo la, macam2 lagi la bahasa yang secantik manis tu kuar dari mulut dye. yang aku herannye tu, kalo la ko kata blogger cam kawan aku tu pengecut, ko tu lagi pengecut kot. sebab ko cume bajet berani tulis kat chatbox aje. link pon ko tak tinggalkan. kalo ade pon, link tah hape2 ntah yang ko tinggalkan.

wahai kawan2 blogger aku yang penah kene kutuk camni, meh sini. aku ade satu informasi yang mungkin u all dah tau. tapi aku cume nak ingatkan balik je. orang yang mengutuk kite ni sebenarnye dye dengki dengan ko. dye jeles abes la atas macam2 sebab. first thing dah tentu la dye jeles sebab ape yang ALLAH berikan pada ko selama ni dye tak pernah dapat. ko nak aku kasik satu contoh tak? contohnye camni, orang yang ngutuk ko tu ntah gemok gedempol then dye jeles dgn ko sebab ko kurus slim melim cam model gitu. pastu, dye makin la jeles bile tgk kulit ko yang halus mulus tak sama cam kulit si pengutuk tegar ni berjerawat batu abes. sampai takde ruang dah kat muke dye nak tumbuh jerawat. haa.. ni dah macam aku la pulak mengutuk orang kan. cop2.. tak okeh! aku dah mentioned awal2 tadi, ini hanyelah contoh.

tak pon kan, aku ley bg contoh lain pulak. dye jeles la dengan ko sebab ko cantik tertarik ko memang da bomb! sume kumpulan manusia yang berlainan jantina dengan ko suke pandang ko sedangkan kumpulan manusia tu takde selera pulak nak pandang si pengutuk ni. so, ko dun worry la ye kawan2 blogger. relax je. betol weh ape aku cakap ni. paling tidak pon mesti u all akan setuju sikit dengan info aku ni, walopon ade yang sikit2 tak betol ke. mesti ade sikit punye la. ye tak?? :)

haa.. ni satu lg informasi bergune utk u all yang penah kene kutuk cam aku ni gak. si pengutuk tegar ni suka bukak blog ko kan? kalo tak suka blog apesal aku namekan dye pengutuk tegar? haa.. that means dye memang suke la bkk blog ko tu. ko tau sebab ape? sebab dye nak tau la lebih lanjut kisah hidup ko arini. dye suke amik tau sal ko buat ape, ko bangun kul bape, ko makan ape arini, bape kali ko terberak dalam satu hari, dengan mamat/minah mane pulak ko bercintan cintun. haa.. ko tak rase ko macam artis fofuler gitu. ko lum lagi jadi artis, dah kene kutuk2 cam artis sekarang ni. femes youuu... gempak! so, u all ptot rase bangga la sebab si pengutuk tegar ni suka la nak amik tau hal seharian u all. so, chill bebeh. relax n dun worry.

ni bukan artis kot.tp kene interview cam artis hot gitu.tak ke bangge sume org nak amik tau hal ko.besh ape.


so, just wat dunno je la dengan manusia camni. JEALOUS adelah kunci utama kenape wujudnya pengutuk dalam dunia blogger ni. jadi, seharusnya u all bangga oke. walopon u all takde ape2 aset utk dibanggakan, u all cume perlu bangga sebab blog u all ade pengunjung setia yang suke sangat amik tau hal u all. sooo, lepak je keyh. cool.. doa je banyak2 supaye pengutuk u all tu sihat walafiat and di panjangkan umur. kang kalo sakit, blog u all lak takde pengunjung setia camtu. hahahaa... :D that's all.



p/s: entry ni juge adelah informasi bergune utk aku juge rupenya.

10 comments:

  1. owh.. naj jadi org pertama komen la nih..
    yeye!

    ade ke org yg kutuk kat shoutbox?
    naseb baik naj x pnah kene lagi..
    kalau kne kutuk..
    mmg nak mandrem org tu biar juling!

    ReplyDelete
  2. suka entry ni!!
    ps:sy pernah kena org serang kat blog.hahaha. sy anggap dorg jles ngn sy jer.kan kan :)

    ReplyDelete
  3. i liiiiiiiiiiiikee...

    huhuhuhu.... orang selalu terjah blog ita... pastu content dalam n3 jadik bahan...

    ReplyDelete
  4. Ezmaaa!! You're rockin' baybeh!!

    Akak totally agreed 1000% with regards to your entry nie.. akak penah kene.. si pengecut dok comment kat shout box!

    Ezmaa.. nak mintak permission sikit.. leh tak nak share your entry nie kat blog akak? :D

    ReplyDelete
  5. gewd entry..
    sgt bguna!
    hehehe

    ReplyDelete
  6. yes yes yes.. suka n3 ni..miahaha..org mcm tu mmg jeles jek lebih.. hoho..

    ReplyDelete
  7. kiter pun kene kutuk, tp dekat blog org tu sendiri.. tp kite malas nak layan.. in fact kite x de pun nak tulis saiko2 psl personal life kite.. benci la orang yg ske kutuk org ni :(

    ReplyDelete
  8. naj hebat,
    yes, kte mandrem pengutuk tegar 2 same ok hebat?:)

    aisha,
    saba yer biasla pengutuk tegar mmg mcm 2, ezma pn saba jgk nie :)

    ita cutevirus,
    biasala pengutuk tegar suka terjah blog org yg famous :)

    neena,
    ok kak neena boleh copy jer n3 nie. kasi penangan maut si pengutuk tegar..:)

    liez,
    tq liez :)

    fiezah 91,
    biasala org yg jelez mmg slalu bt mcm 2,so kte buat donno jer yerk..:)

    cik ecah,
    saba yer cik ecah, cik ecah pn bt donno jer dgn org yg DENGKI dgn cik ecah ble org yg menfitnah cik ecah, cik ecah akan dapt free pahala..:)

    ReplyDelete

Berbudi bahasalah dalam berbicara. Budi bahasa bukankah budaya kita?