~you are my bestest buddies~

Di saat usiaku meningkat ke angka 22 tahun! Happy birthday, Ezmaliza!


Assalamualaikum and Hello Readers! :)



Gulp! Gambar di atas ini sungguh menyelerakan bukan? Aku yang dah telan habis sebijik kek ni pon, rasa kecur air liur menengoknya. Inilah kek hari lahirku semalam. Terpampang besar ayat ni "Happy Birthday BELLA. Sweet 22!" Kenapa BELLA? Bukan EZMALIZA?? Sebab masa aku lahir dulu, tahun 1989 ni famous gila dengan lagu Isabella dari kumpulan Search tuuuu. Kalau tak kerana nak mengekalkan tradisi nama adik beradik aku yang semuanya bermula dengan huruf "E" ni, dah lama mak aku letak Isabella nama aku. Hahhaha... :D


muka aku yang sememeh baru bangun tidur.sempat lagi aku capai kain batik buat tudung. nak masuk dalam blog la katakan.

Malam tu aku tertidur awal. Sumpah aku lupa esok adalah birthday aku. Seminggu sebelum tu, aku ingat jer. Tapi siang harinya aku sibuk dengan photoshoot dengan team SnaPhenomena Photographer di sekitar Perlis ni. Akibat penat yang melampau, aku langsung tak ingat untuk berjaga-jaga kot-kot ada kawan-kawan aku nak baling telur ke, tepung ke, air 'wangi' ke.. Sumpah lupa sampai tertidur. Alahai Ezma........!! :)))


tiup ezma! jangan tak tiup!!

Saat aku nyenyak tidur dalam gelap, tepat jam 12 tengah malam, datang seorang kakak menuntut barang yang aku pinjam untuk photoshoot siang hari tu. Menggelabah aku bangun bukak bijik mata yang melekat macam magnet tu. Alahai dia ni tak boleh tunggu esok ke?? Tibe-tibe......!!

Happy birthday to youuuu..............
Happy birthday to youuuuuuuuuuu.............
Happy birthday to Ezmaaaaaa...............
Happy birthday to youuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu..............

Makkkkkkk!! Nak nangisssss..... Chek terharuuuu........!!!!! T____T



Rasa seronok sangat sebab ada jugak orang nak celebrate birthday aku yang sudah tua ni. Kawan-kawan yang tolong belikan kek, segala chickadees yang ado! Kak Neny, Ili, Kak Erna, Kak Munir, Kak Desilina, Farah, Bedah, Fiza, and last but not least adik Leeyana! Thank you sooo much guys! Dengan wishes yang sangat berlambak kat facebook tu, aku sangat-sangat menghargainya. Bukan senang seseorang individu tu nak bukak profile setiap birthday yang ada. Dah tu nak kene wish pulak. Aku amat menghargainya. Gambar di atas antara hadiah realiti yang aku dapat birthday card dari Nadia. And handmade souvenir from Ili my roomate. Sarung external hard disk yang dia buat sendiri. Oke, sapa-sapa nak tempah boleh contact aku. Hahhaha... :D Sooo, creative!


Oke, sebelum aku pergi ke conclusion paragraph, aku bagi hint sikit gambar-gambar untuk entry akan datang. Layankan dulu gambar photoshoot aku hari tu. Photographer yang sedia ada ni memang terbaik dari ladang. InsyaALLAH, aku yakin mereka boleh pergi jauh. Tunggu untuk next entry yang panjang cecah lantai yeee... :)))







Tahun 2011 ni aku berusia 22 tahun. Syukur alhamdulillah, aku masih dikurniakan kehidupan yang sempurna oleh ALLAH swt. Masih di berikan peluang untuk menghirup udara yang di pinjamNya. Masih diberikan masa untuk aku beribadah dan bertaubat kepadaNya. Masih diberikan peluang untuk aku menginsafi segala dosa dan kesilapan masa lalu.

Buat EMAK dan AYAH, ini ada sedikit bingkisan buat dua insan paling bermakna dalam hidupku.

EMAK dan AYAH,
tanpamu, aku tidak akan melihat matahari dan bulan,
tanpamu, aku tidak kenal A, B, C.. Aliff, Baa, Taa... One, Two, Three.. Do, Re, Mi..
tanpamu, aku tidak mengenal alam fana yang penuh pancaroba,
tanpamu, aku tidak akan sampai ke sekolah, asrama dan universiti,
tanpamu, aku mungkin tak mampu hendak menulis di sini,
walaupun aku sedar hakikatnya aku tidak akan mampu untuk bayar segalanya,
tapi EMAK dan AYAH, percayalah........
aku akan bahagiakan kalian dengan segala kebahagiaan di dunia dan akhirat,
dalam setiap solatku, belum pernah aku lupa untuk mendoakan kesejahteraan EMAK dan AYAH.

Terima kasih duhai BONDA dan AYAHANDA tercinta kerana melahirkan aku ke dunia.



p/s: entah macamane boleh meleleh air mata aku tatkala menulis entry ni.
basah kot keyboard ni. kalau la EMAK dan AYAH baca ni..... indahnya.. :((

35 comments:

  1. Happy birthday dear
    dah 22 dah pun'
    besau panjang dah kamoo
    hehehe
    sonok ka bila dapat suprise birthday cake :)

    cepat upload picca next entry!
    hehehe

    ReplyDelete
  2. panggil bella la pasni bole?
    hee..^^

    ReplyDelete
  3. eh cm rase nama aii di sebut2 lah..hahahah..
    ptutlah tersedak td...
    hehe pe2 pn..happy besday..happy2 slalu k dear..jgn sedey2...
    syg ezma....

    ReplyDelete
  4. pehh pehhh pehhhh!



    model tu ^^



    sayang~, happy birthday taooo!

    ReplyDelete
  5. babe..
    wish u hepi besday..
    umo dh 22..
    still bwh umur tue:p

    ReplyDelete
  6. happy belated bday . may Allah bless u :)

    ReplyDelete
  7. selamat ulangtahun kelahiran buat ezma..semoga dirahmati Allah sentiasa..^_^

    ReplyDelete
  8. ezma punye birthday sama hari keputeraan nabi lah..anw..happy birthday to u..tak tahan tu pakai kain batik..hehhehhee..awat tak capai shawl..anw...enjoy your birthday!

    ReplyDelete
  9. wawhh. kamu senior dr sy laa ni? ehhehe.. tp nk panggil ezma jee laa sbb beze setahun jee hehe..

    EPY BORNDAY dear ezma :) semoga kamu dpt ape yg kamu wish :) hope ur dreams will come true & epy owezz dear :) <3

    ReplyDelete
  10. wohohoh....ezmaliza..leh tak ko wat entry pasal nak ambek gambar..care2..ajor aku gune dlsr

    ReplyDelete
  11. Happy Birthday Ezma.. Sweet 22..
    semoga mendapat apa yg dihajati.. :)
    tanpa emak ayah, siapalah kita kan..

    ReplyDelete
  12. Gambar-gambar comelll lah..btw, happy belated birthday :)

    ReplyDelete
  13. kak ezma.. walaupun dh wish di fb nak wish lagi..
    happy birthday to u, happy birthday to u, happy birthday happy brithday happy birthday to u, kak ezmaa..
    muahhhhhhhh:*
    wish u got HIS blessings!!!
    may ur dreams come true dear....
    happy 22nd belated birthday!

    ReplyDelete
  14. hepi bufday dear ^^
    wow ezma da jd model skrg..beshnye =DD

    ReplyDelete
  15. On your actual Birthday dear...
    I hope you are having fun.
    I also hope this year will be a fantastic year for you. Full of good stories, love and all other great things in life.
    love u so much..:)

    sis nurul

    ReplyDelete
  16. tahniah dh masuk 22....panjang lagi perjalanan tuuu....

    moga heppy sll

    ReplyDelete
  17. Usia ko sama lah dengan aku..
    Tapi aku bulan april nanti..
    Hahaha..
    Kain batik pun jadilah kan..
    Ngee.. :)


    Entry Terbaru : Ketahui Gred Untuk Url Blog Anda

    ReplyDelete
  18. sanah helwah ezma!

    wah..photoshoot macam nak buat cover album..hihi

    ReplyDelete
  19. dh besa dh bdk ni ha... heheh. tahniah.

    ReplyDelete
  20. eh, EZMA!!!!!HAPPPPPY BIRTHDAY!!!HAHAHA...Semoga murah rezeki dan termakbul segala doa k.hehe...:D

    ReplyDelete
  21. terlambat lak baca entry ni.
    tp aku wish dah!

    hihihih all the best for u dear!

    ReplyDelete
  22. dah tua nampaknya! :) hapy birthday ezma, moga pnjg umur dan murah rezeki :)

    ReplyDelete
  23. wawawawaaaaaa! beznyewwwww nampak kek tu..buat wanie dah terliur abesss nie;))
    epy belated bufday dear=)
    tak sabar nak tunggu entry cecah lantai tu....;)

    ReplyDelete
  24. happy belated besday...

    cam kenal je cadar tu..hahaha

    ReplyDelete
  25. waa~hepy beday ye ezma ! ;D

    cantekk :)

    ReplyDelete
  26. alhamdulillah...syukur ezma ke hadrat ALLAH swt atas kurnianya yg masih pjg usia utk ezma reply di sini..

    terima kasih kepada anda yg wish bday ezma..xdpt ezma nak reply satu2..jgnlah ckp ezma sombong yer..ampun, laptop ezma buat hal baru2 ni..sedih sgt..dugaan melanda di kala ini...

    ezma doakan kalian sentese sehat sentiasa di samping keluarga tesayang..insyaALLAH, ezma akan update entry seterusnya nanti..buat masa ni kecewa sikit sbb laptop problem..alahai.............. ampun yaaa..thanks for the best wishes..i love u all.. :)

    ReplyDelete
  27. sorry akak terlambat wish kat sini... anyway.. happy belated birthday my darling.. hope you enjoy ur day that day... semoga berbahagia selalu.. dimurahkan rezeki and happy and maintain gorjes always okkk... muah.. muahh...

    btw dear.. sila amik TAG dari sini yer... ;)

    http://neenaanuar.blogspot.com/2011/02/cool-wif-sunglass.html

    ReplyDelete

Berbudi bahasalah dalam berbicara. Budi bahasa bukankah budaya kita?