~you are my bestest buddies~

Ayat tipikal blogger yang menerjah ke blog aku. Alahai... Aku ke yang teruk atau mereka?

Assalamualaikum and Hello Readers :)

Sambil berdiri teguh dan lantang melaungkan syarahan aku kali ini dengan yakin aku mengatakan hampir 80% jenis penulis blog yang bakal aku perhalusi satu persatu ini pernah melintasi blog anda dan mencoret ayat-ayat di bawah di ruangan chatbox. Agak-agak paham tak apa yang aku cakap ni? Ini bahasa sastera aku. Kahkahkah!!



Rasanya dah jelas, terang lagi bersuluh aku ada tulis kat ruangan About Me yang aku belajar kat Universiti Malaysia Perlis (UniMAP). Nampak beno nipunye yang kome yang menyinggah kat blog aku ni terus serbu ruangan chatbox. Lepas ni jangan tanya lagi aku U mana eh.... Kalau taknak kene luku dengan aku, sila jangan tanya. Den dah ponekk nak menjawab nyooo.......



Haaa.... Ayat ni dah kompom-kompom sangat lah ada kat blog korang jugak! Jangan macam ni dikkkk... Suka hati kita samada nak follow blog awak atau tak... Kenapa nak kejar followers sangat ni? Apa guna followers ramai tapi setiap entry kita takde sape pon nak komen, kan? Baik follower sikit, tapi masih dapat komen dan singgahan yang banyak. Itu lagi bessssttt! Selalunya ini berlaku pada hadik-hadik blogger yang masih di bangku sekolah yang ala-ala jewwwwww, lewwwww, kitewwwww.... Hahahaha... :D Ko tulis macam ni lagi kat blog aku, aku delete jewwww!! Kahkahkah!! :D



Amboi, ko nak suruh aku bagi sedikit komen kat blog ko. Tapi ada ko datang blog aku bagi komen? Takde ponnn!! Alahaiiii... What you give, you get back laaa... Ko sendiri kedekut nak bagi komen kat entry aku, inikan pulak nak suruh orang lain datang bagi komen kat entry ko. Alaa... aku ni perempuan jenis lembut hati, tak boleh tengok orang susah. [macam ayat P Ramlee tak?] Aku pon komen la sikit dengan harapan konon-kononnya aku sengaja nak tengok dia datang balik tak kat blog aku? Huhhh! Hampeh! Harammmm jadah nak singgah balik....



Aiyooo... aku bukan kaki online 24 jam macam kau. Macam orang takde life lah asyik menghadap laptop 24 jam sehari. Aku sendiri jarang update blog aku. Takkan lah tiba-tiba aku nak ngadap blog kau directly. Ada certain-certain blogger yang rajin keep in touch dengan aku, aku dah set in my mind all their URL blog. Terus je aku singgah. Tapi dia ni sendiri pon jarang datang, janganlah terlalu mengharap kita akan datang balik. Berpuluh ribu blogger dalam dunia ni bukan semua orang kita sempat nak menyinggah. So, if you are in my shoes, you will know how I feel right now. Tapi andai benar aku sudah sombong mendongak ke langit, tegurlah aku dan peringatkanlah aku. Terima kasih :)



Kadang-kadang ada blogger yang tanya macam mana nak buat tutorial itu dan tutorial ini. Ada jugak yang bertanya macam mana nak pakai shawl segala bagai sedangkan punyalah banyak blog atau video di youtube yang ajar cara nak pakai shawl. Bukan aku kedekut nak tunjuk ajar sedikit ilmu yang aku ada. Tapi bila aku terjah balik blog dia, ada je gambar dia dengan shawl yang berbelit-belit kat blog dia. Aihhh.... agaknya orang ni nak puji tapi tak ikhlas ke apa? Haha... :D Takpelah, aku boleh terima lagi. Ada pulak yang jenis singgah tapi tak tinggalkan link blog langsung. Bila nak tolong, kau pulak yang tak menolong diri sendiri... So, tak dapek den nak nolong jang oii.. Pokok dekau lah!

So, takpelah. Bukan semua manusia itu sempurna, kan? Blogger pon manusia kan... Tapi kalau orang lain pon bagitahu banyak kali, takkan tak faham-faham lagi kot kan? Sudah-sudah la tu merepek kat ruangan chatbox tu. Bukan kat blog aku saja, don't do at others also. Thank you for reading.




p/s : kadang-kadang tu ada je yang datang singgah
untuk tulis 'Hai', 'BW' dan sekadar smile :)






119 comments:

  1. spe lak cakap ko sombong..ahaha..ko layan aku leklok je..like je mane stetus aku..aku plak rase cam sombong ngn ko..ehehe

    ReplyDelete
  2. saya dah baca, so kena la tinggal jejak ckit en...tu je nak gtahu..
    ahaksz..
    tak taw nak komen ap, saya pun ada gak dapat coment camtu, tambah2 kat shout out box...~ngeeee

    ReplyDelete
  3. eh awak da mkn ke blom , wakakakaa , gurau2 . nak wat camne blog ni popular kire deme tu nk amik pluang tackle ezmaliza la mnanyekan soalan2 yang memberansangkn jiwe dan rage , ahaksss :D

    ReplyDelete
  4. sebab tu la saya dah tak pakai kotak melalak kat blog..bosan tgk ayat-ayat tipikal macam tewwww..siap promot mlm die lak lagi..grrr :D

    ReplyDelete
  5. auwwww auwww dear=)
    wanie pn kadang2 nak naik angin gak bile kat shoutbox duk suh paksa followww...

    macam dah ketagih sangat nak ramai fllwer kan.. fllwer ramai tak penting mane pn kan dear.. asal blog ramai org bukak..

    hoooo~~ menci tol manusia camtu =]

    dear, awat tak tempek satu gambau pn..nak nengop gambaw terbaru;)
    heeee~

    ReplyDelete
  6. nasib baik sy x tergolong:)

    ReplyDelete
  7. hehehhe.. sangat setuju dengan apa Bellah tulis tu... setuju sangat2.. sapa yang dok kata i dah follow u, follow la balik ye... errrrrrrr.. nyampah u..hihii..

    jom baca ni BILA JIWA KITA KOSONG??

    ReplyDelete
  8. yeaah sokong semua yg dikupas diatas ekeke double like ok!!hehe yg tak tinggal link tu satu hal adess

    ReplyDelete
  9. emm macam2 ayat ada tulis kat kotak jerit akak tapi kadang2 ada masa akak pegi tengok jugak blog depa,,..

    Salam kenal yea !! dari KBU..

    ReplyDelete
  10. yg dtg mintk numb tipon pun ada jugak. HAHAA, gelak jek tgk keletah blogger lain.
    ;)

    ReplyDelete
  11. ooo..belajar di Universiti Malaysia Perlis rupanya..

    ReplyDelete
  12. haaaaaaaaaaaaaaaa betui lah tuh.. kih kih kih

    ReplyDelete
  13. ahahha... soklan yang palin atas skali 2 yang selalu saya kenakn sayang?? hik2.. jgn lor tnya soklan yang bodoh... sudah terang lagi bersuluh...wakakka.....

    ReplyDelete
  14. ezma awak memang terbaik tergelak2 sy bce entry awak lg2 yg kitewwwwwww..

    ReplyDelete
  15. adat la tue dear.. myb dyorang baru lg dalam dunia blogging !:))

    ReplyDelete
  16. atlast... akak jumpe awak

    Assalamualaikum
    sebenarnye da lame cari awak.. tp akak tak igt link blog awak.. namepn xtau
    (sori lari topik hehe)

    ReplyDelete
  17. please follow me back.hahahaha..
    *mata ke atas, tangan ke dada*

    ReplyDelete
  18. tuh la pasal .
    -i follow u da, follow i balik tau-
    ngeh !

    ReplyDelete
  19. hai, follow blog lawa ni.. follow balik blog kite ok...

    hahaha... slamat hari ibu hari ke 3 ezma

    ReplyDelete
  20. Hye ezma.. Hehe thanks drop by blog sy yg tak semenggah tu, nt kita tlg smpaikan ur regards to her ye. ^^

    ReplyDelete
  21. tu nama die memaksa hahahah. bia jee yunk..pkse2 org ade haty suh follow blek..haprak kn hahaha :)

    ReplyDelete
  22. maybe org tuh xreti bace unimap kan
    tau bace uitm perlis je
    hahaha
    ^_^

    ReplyDelete
  23. tang follow n BW tu sokong....

    kadang2 dorg datang just tulis

    *singgah sini
    *jalan2

    ReplyDelete
  24. @JIJI YU

    heh...itu sebab kite mmg kaki LIKE kat fb..hahaha... :D usah dipertikaikan yg itu.. :D

    ReplyDelete
  25. @fRaMe LenSeS

    haha..mmg dah bersabar dari dulu lg ni nadh..tu yg tahan jeee tu..hahaha :D

    ReplyDelete
  26. @micah aje

    thank u micah sudi komen entry ni.saya rase dihargai :)

    ReplyDelete
  27. @syamsid dhuha

    haha...btol2 memberansangkan jiwa dan raga ke masalahnye? hahha :D

    ReplyDelete
  28. @myfitri [dot] com

    pada saya kalo xde shoutbox mcm xmeriah...haha :D

    ReplyDelete
  29. @laskar pelangi

    hmm..tu la yunk..ore comey mcm wanie xpela followers tetap nak datang jugak :)

    haha..entry kali ni xde gambar..biar kosong jer..hahaha :D

    ReplyDelete
  30. @shark

    yerr...shark anak yg baik kannnn.... :)

    ReplyDelete
  31. @Muslimah Optimis

    hehe..isu ni kite penah cakap mase gi buat vlog aritu kan?hehe...kak aimaa nieeeeee...bella-bella pulak dyeeee............ :D

    ReplyDelete
  32. @efa

    mesti penah jadi kat efa kan? hahaha... :D kdg2 nak wat cene kan... terima je laaaa.... :D

    ReplyDelete
  33. @halila Ibrahim

    hye halila... Salam KBU :)

    kunjung mengunjung mmg amalan mulia kak... :) terima kasih sudi melawat :)

    ReplyDelete
  34. @Inchik Eman

    ahaha...tu namenye gataiii...hahaha :D

    ReplyDelete
  35. @Nobita Sensei

    haha...sudah gaharu cendana pula, sudah tahu bertanya pula...

    hye seniorita! :))

    ReplyDelete
  36. @Enchaoz

    haha..cik ecah nieee....suke yeee... :)

    ReplyDelete
  37. @faiz sayang ezma
    tu la...i hate people ask me a stupid question! :))

    ReplyDelete
  38. @PenMataTajam

    terima kasih banyak2 atas penghargaan yg diberi..sy rase dihargai :)

    ReplyDelete
  39. @lynda

    hmm...btol jugak kannn...haa...sebab tu wujud entry ni..utk beritahu kat blogger2 baru :)

    ReplyDelete
  40. @::FAIZ FARISH::

    haha..apo leh buekkk....sabo yo lahhh :D

    ReplyDelete
  41. @Yan

    ouh, xpe kak yan..ade apa kak yan cari blog ezma ? ade apa2 yg xkene ke kak?? :)

    ReplyDelete
  42. @[z@ck]

    haha..dah lama follow blog ang la zack :)

    ReplyDelete
  43. @unieMARKS :)

    haha..kalo ade lg wat cmni, kite luku kepala diaaa!! hahaha

    ReplyDelete
  44. @The Sharkox

    huhhh!! taktik lama la sharkox! hahahaha :D

    hari ibu nak sambut hari2 ke??? oke gak tu kan? wish hari2... :D

    ReplyDelete
  45. @lionteen

    haha..kene lah tahan sikit kannnn :))

    ReplyDelete
  46. @nuruαshiα ♥

    kalo btol blog dye best xpe gakkk...boleh la kite terima kannnn :))))

    ReplyDelete
  47. @HaNa HoNeY

    haha...tu mesti student pure uitm kannnn :))) hahaha...xkn dye buta urup xtau bace...cedih tawww....

    ReplyDelete
  48. @kaizen

    betul laaa...malas nak layan org cmni...kdg2 kite mls nk dtg blk...hahaha

    ReplyDelete
  49. ini dari saya pulak, bukan semua benda dalam dunia blogging nie kite boleh nak sekelip mata... nak follower ramai xpa....tapi entry kene bagus laa...kan?

    nak komen banyak xpe, tapi kene rajin komen kat orang lain jugak la kannnn.... :)

    ReplyDelete
  50. no.2 n 3 tu slalu beb! yg no.3 tu kalau aku nak komen pon kalau cite pasai 'laki' nya semedang,cemane ke gaye nye aku nak komeeen ea? adeh~

    ReplyDelete
  51. selalu jugak kena macam ni.ekekekeee.ada juga yang singgah,then bebanyak kali jugak laa suroh folow.bila tak sempat nak folow,terus dia unfolow.haha.nampak bebenor tak ikhlas kan kan XD

    ReplyDelete
  52. wauuu..grg gak ek..hehe...xknl mne pon..rse xsmbonk pon..hoho...ngeee... (^_^)

    ReplyDelete
  53. haa setuju sangat.. mmg pernah alami situasi mcm tu.. adehlah..

    ReplyDelete
  54. heheh takde pape... cume dah beberapa kali tingat nak jenguk blog awak ni.. festime sampai dulu ms awak wat entri psl birthday braces awak tu..
    akak rase dah follow blog ni.. tapi tak penah nampak update psl akak tak igt name blog awak..
    nak tau tak? siang td akak baca semua entri awak tahun ni... sampaila terjumpe balik entri bday braces hehehe... mujurla ade 20 je entri... klu 200 jenuh gak..

    ReplyDelete
  55. tu diaa
    retis la ko ni
    hihihihihik

    ReplyDelete
  56. biasa la tu ezma..ramai kot blogger yg spesis cenggini..wat dunno je..ehehe...;p

    ReplyDelete
  57. mmg xkn tgk pon blog dorg....

    ReplyDelete
  58. betul cakap ezma...erk..kita pernah tanya ezma sombong ker...sorry kalau pernah..kot2 lah adakan..huhu... anyway mmg semakin lama semakin susah nak berblogging..sibuk memanjang huhuhu..

    |Majlis kahwin tepi kolam renang(poolside)|

    ReplyDelete
  59. Alah membeli menang memakai... hehhe ini takde kena mengena.




    Dalam kes camni sentiasa amalkan situasi menang menang je kot.. Sendiri mau ingat jela.




    happy blogging. ;)

    ReplyDelete
  60. @h A n Y S

    tu oke lg taw..kdg2 tu dia suruh komen pasal meaw nak bersalin kat mane laa..itu laa..inilahhh... kat kite xde pulak dye komen.. hmmm.... :(

    ReplyDelete
  61. @~::KUYA HARIS::~

    haa...kalo cmtu punye manusia pon wujud dlm dunia blogging ni xtaw la nak kata apa kannn....xikhlas namenyeeee...hmmmm.....

    ReplyDelete
  62. @...Aku tEtAp Aku.....

    tp ade org kalo kite xlyn dia,dia kata kite sombong tawwww....

    ReplyDelete
  63. @Amirrah Zawani

    mmg ade taw yg mcm tu mirra..ezma nak wat cene kan..diam je laaaa....

    ReplyDelete
  64. @Yan

    oMg! kak yan..terharunyee...ezma rase dihargai...ape pon ezma nak ucapkan terima kasih sudi jenguk blog ezma yg usang lg bersawang nie...


    ape pon, ezma mmg jrg update blog kak..sbb tu sikit jeee...ekekeke... :P thank u soo much kak yan :)

    ReplyDelete
  65. @Ery Farieha

    hehhh....ini mcm pon ada rupe artis ke babe?? hahaha..gile la ko niehhhh!! hahhahhaa :D

    ReplyDelete
  66. @♥CIK SHA♥

    haha..selalunye ezma dtg jugak taw kat blog dorg..sbb kecian la penat2 dtg kat blog kiteee....

    ReplyDelete
  67. @kaizen

    kalau sekadar tulis "hai" mmg kite xde dtg blk laa...hahaha :D

    ReplyDelete
  68. @mizzura

    ehem3...org tu dah nak kawen mmg busy memanjang..ekekkee... :D kak mizzura, kalo wat weddign dekat2 jgn lupe invite ezma tawwwww.... :))

    ReplyDelete
  69. alaa dik.. akak baca2 je entri tu.. lgpun byk gambar yg santek2 kan..

    yg kelakarnye sblm ni.. nk search blog awak... akak gugle 'anniversary braces'.. tp jumpe blog fatin liyana kot.. rupe2nye entri awak 'birthday braces' tula pasal tak jumpe2.. hehe

    ReplyDelete
  70. @YOUsoF

    win-win situation? oke jugak..tp kalo asek mereka je win macamane? hahaha:D thanks a lot yaa..

    ReplyDelete
  71. @Yan

    ouh, sebenarnye saya turn off search engine..sbb tu xde org jumpe blog sy kalo kat google or somewhere else.. hehehe :)))) ape pon, sy terharu akak bace blog saya yg lame2.. :))

    ReplyDelete
  72. testing...testing....hahhaha.. =)

    ReplyDelete
  73. ye betul tu setuju...hmm macam macam ragam juga blogger ni sebenarnya...harap dorang sedar kepentingan berblog ni adalah menghasilkan sesuatu yg berkualiti..bkn nak dapat banyak follower. haihh...

    ReplyDelete
  74. hahaha... i like the way u satire. :D

    ReplyDelete
  75. aku baca post ni je ek...ehhe..xpe kan?.

    ReplyDelete
  76. "i folo you u folo me back ya" mmg tak folo la smpai kesudah bia dapat msg cmtu huhu

    ReplyDelete
  77. @ayie

    menjadi pon testing ko! haahha :D

    ReplyDelete
  78. @z a z a

    haha..kite xsuke semuanyeee...hahaha :D

    ReplyDelete
  79. @Ain Atika Zailani

    tapi selalunye mmg itu la yg terjadikan? hmm...lebih2 lg blogger baru... :PP

    ReplyDelete
  80. @Farah Junaidy

    skrg ni aku pon layan je la...lepas nie xnak akuuuu....

    ReplyDelete
  81. @feeza_rashid

    ouh, thank u dear..i take this as a compliment..i appreciate that! :)

    ReplyDelete
  82. @mira

    haha..same la kiteee!! lepas nie mmg xpndang la....hahaha :D

    ReplyDelete
  83. pling tak suka..sya dah follow..follow lah sy blik..xbest kan..

    ReplyDelete
  84. penyakit normal lah tu kak ezma.
    sifat dan sikap org, tak leh halang rite? lol;D
    biarkan sj. yes, agreed with win-win situation!
    as long as we r happy blogging, go ahead writing and blogging:)
    goodluck!

    ReplyDelete
  85. penyakit normal lah tu kak ezma.
    sifat dan sikap org, tak leh halang rite? lol;D
    biarkan sj. yes, agreed with win-win situation!
    as long as we r happy blogging, go ahead writing and blogging:)
    goodluck!

    ReplyDelete
  86. ohh unimap.
    haha

    mcm2 la diorg kan
    kekeke

    ReplyDelete
  87. aku delete jewwww.. haha.. budak2 skg ni memang perosak bahasa

    ReplyDelete
  88. setuju sangat2. kadang2 ada blog tu kita tak tahu nak komen ape sebab entri entah ape2.. ^_^

    ReplyDelete
  89. nak komen kat sini aci tak?
    eh, dah komen la... hahaha..
    sentap kot diorang bila baca entri ni.
    tak kenal, tapi tetiba cop sombong. :)

    ReplyDelete
  90. hahaha...

    kan dah kena sejibik.....

    tu la kan macam2 kerenah blogger ni...

    ReplyDelete
  91. aah kn..btol gak kata2mu itu..hehe

    ReplyDelete
  92. kite berusaha untuk tidak sombong .. kekekek :P

    ReplyDelete
  93. huweeee dowang jelous tgok akk famous da :)

    ReplyDelete
  94. @Syafiq Rosli

    haha..lepas ni no more la nak follow me , i will follow you..hahaha :D

    ReplyDelete
  95. @FIFIEY LYCHEE MARATION

    yuppp..kak ezma pon setuju dengan pendapat fifiey jugak...as long as i happy i just keep on moving :) hehhe :D

    ReplyDelete
  96. @mushroom

    penat la nak delete satu2 kannn?? hehhe

    ReplyDelete
  97. @HALIM

    bile jumpe entry yg tah ape2 tu, kite xkomen pon..malehhh..hahaha

    ReplyDelete
  98. @Muhd Fadil

    mesti ade punye yg sentappp....hahaha :D

    ReplyDelete
  99. @GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr

    tu la cik GKSB...mcm2 perangai org...kite ni tahan aje laaaa....

    ReplyDelete
  100. @saya bukan tomato

    awak mmg tak sombong pon laaaa..hahaha :D

    ReplyDelete
  101. @MIRA :)

    haha..femes la sgt dikkk..femes di kalangan anon saje...ekekke :D

    ReplyDelete
  102. hi! aku paling pantang org dtg blog aku.. ckp "hi! i da follow blog u, follow i balik" amboi suka suki nak suruh org follow. kita follow bukan ikot dan je. ikot yg aku suka cara penulisan depa ah kan hehehe..

    ReplyDelete
  103. @CikPuan Fara

    kalo blog best, kite follow jugak..cume kdg2 dorg ni memaksa sikit...

    ReplyDelete

Berbudi bahasalah dalam berbicara. Budi bahasa bukankah budaya kita?