~you are my bestest buddies~

PANAS!! Kenapa masih wujud ANONYMOUS dalam dunia blogging?!

Assalamualaikum and Hello Readers! :)

Dua minggu aku tak update blog! Bukan malas ke hape ke... I am kind a busy with my industrial training at Telekom Malaysia Berhad. So, walaupun aku tak update blog, masih ada jugak yang sudi berkunjung ke blog picisan lagi sengal ini. Well, aku cuma mampu ucapkan terima kasih daun keladi, walaupun aku tak update sila la datang lagi. Ngeh3!! Tapi ada jugak la yang datang sebagai ANONYMOUS. Sebenarnya aku dah malas nak cerita pasal Kacang Hantu Blog ni. Buang masa dan tenaga aje. Sebelum aku kupas sedalam-dalamnya entry ini, apa kata kamu klik entry INI dahulu. [klik sahaja, automatik ke open new tab] So, dah baca? Mari kita kupas satu-persatu "Kenapa wujudnya ANONYMOUS dalam dunia blogging ni???"


Hati manusia mana yang tidak terkejut dan sedih apabila blog kita mendapat kunjungan ANONYMOUS. Begitu jugak aku. Dulu blog aku selalu dapat kunjungan ANONYMOUS ni. Masa mula-mula memang sedih. Dalam hati tertanya-tanya, apa yang aku dah buat sampai ANONYMOUS ini boleh datang menyerang. Sejak dari itu, aku belajar sedikit ilmu IP Adress ni. Beruntung juga aku mengambil jurusan Communication Engineering. Ada jugak aku belajar sedikit demi sedikit. Selalunya kunjungan ANONYMOUS ke blog kita adalah mereka di sekeliling kita sahaja. Percayalah! Mana mungkin orang yang kita tak kenal nak datang serbu tiba-tiba kan? Boleh jadi mereka ini adalah kawan kita sendiri yang kita tidak sedar akan tindakan mereka. Sebab itu la dalam dunia ni, kita jangan mudah percaya pada kawan-kawan sendiri. Sebab itulah orang selalu cakap, Pandai-pandai pilih kawan. Jika mereka mempunyai hasad dengki yang tinggi, dengan memegang title ANONYMOUS inilah sebagai jalan terbaik untuk mereka menyampaikan rasa dengki supaya kita akan lebih sedih.


Pada kebiasaannya ANONYMOUS mana yang menulis dengan kata-kata yang sopan santun? Kebanyakkan melemparkan kata-kata yang berunsurkan caci maki dan keji. Inilah cara mereka yang tidak berani untuk tampil ke hadapan dalam menyampaikan sesuatu. Jika benar kamu tidak suka seseorang itu, katakanlah dengan jujur dan menggunakan identiti sendiri. Tetapi mana ada manusia yang berani berbuat sedemikian. Kita kene saling beringat, dalam dunia ini ALLAH menjanjikan pahala dan dosa serta syurga dan neraka untuk makhlukNya berfikir secara rasional atas setiap tindakan kita. Kenapa harus busuk hati dengan orang lain? ALLAH jadikan kamu cukup dengan keistimewaan kamu tersendiri. Masih tidak cukupkah? Aku juga ALLAH yang cipta dan aku juga masih belum sempurna. Tetapi, ANONYMOUS tetap datang jugak menyerang. Ehem-ehem! Adakah aku sudah sempurna di mata ANONYMOUS ni? HAHAHA!! [wajib CAPS LOCK sebagai tanda gelak guling-guling]


Kadang-kadang, ehhh...Bukan kadang-kadang! Tetapi kebanyakkannya, ANONYMOUS ni memang mudah panas bontot bila nampak orang lain lebih sikit dari dia. Bukan lebih banyak sangat pun. Sikit aje lebihnya. Tapi dia tak puas hati. Dia nak jugak dapat kelebihan yang orang lain ada tu pada dia jugak! Eeeeiii... Tak tahu malu! Hahaha.. :D Sebenarnya dia sendiri teringin nak jadi macam kita. Percayalahhh... Orang macam ni adalah orang yang tak reti nak bersyukur. Dah elok ALLAH beri hati yang bersih suci lagi murni, dia pergi rendam hati dia dalam air longkang! Hahaha... :D Heyy! Tak baik taw dengki-dengki dengan orang lain. Nanti ALLAH sikit pon taknak beri rezeki pada anda. Eh, memang ALLAH taknak beri la tu kot kalau dah ternyata hati dia memang busuk! Ohh... poor you! Kahkahkah!! Mesti terbakar kan ANONYMOUS nie.. Berderau tak darah? Ekekekeke... :P


Kalau setakat blog aku ni, takdelah teringin sangat aku nak buat police report. Macam lah ANONYMOUS ni buat jiwa aku jatuh merundum sangat-sangat kan? Sikit pon tak beri kudis pada aku. Makin buat aku bersemangat untuk menambahkan sakit hati dia adelah. Pernah dengar tak ada seorang blogger tanpa identiti telah ditangkap kerana menulis yang buruk tentang Sultan Johor suatu ketika dahulu. Haaa... Itulah kejayaan pihak polis dan pihak Cyber Security Malaysia menangkap mereka yang pengecut yang lahir tanpa identiti ni. Haa... Kalau betul anak Melayu, meh ler tampil ke depan. Apehal lu takut sangat ni haa?? I don't bite. I just want to meet you, coward! Hahahaha...!!! :D Say it face-to-face laaa.. Janganlah pengecut sangat! Ouhhh lupe! Kau kan huduh, sebab tu malu nak jumpa. Berapi tak? :P


Semua mak ayah bertanggungjawab menghantar anak-anak mereka untuk mempelajari ilmu agama. Di sekolah mana-mana pun ada mengajar tentang pendidikan sivik. Hoii, kau tak belajar sivik ke dulu? Ohh, tak pergi sekolah memang lah tak belajar kan? Alahai, makin berapi pulak ANONYMOUS ni nanti. Meh kita coolkan dia. Hoiii, kau tak ingat kat dosa dan neraka ke? Eleh, setakat jadi ANONYMOUS kat mana-mana blog dosa kecil je kan. Ehh, kau tak ingat ke dosa yang besar yang dah ko buat semalam? Dah berapa bakul dah tu dosa tu? Ekekeke... :D Aku ni pon ada jugak dosa. Tapi seram weh tambahkan dosa yang sedia ada ni. Kang senget pulak bahu kiri nanti. Hahaha :D


Last but not least, as usual lahhh... Kata KIPAS-SUSAH-MATI kannn... Maknanya memang betul-betul peminat nombor 1 la wehhh! Semua pergerakan kita dia akan catat dalam kepala hotak dia. Semua benda yang kita buat, kita pergi mana, semua ANONYMOUS ni tahu. Ehhh, macam artis fofulerrr pulak kannnn.... Hahahha... :D Eleehhhh, ANONYMOUS ni lah yang buat blogger-blogger jadi populer sebenarnya. Thanks a lot la ANONYMOUS! Anda terbaik! Sila datang lagi bagi memeriahkan lagi blog aku yang usang dan jarang berupdate nie. Ekekekke... :D Tapi sebelum tidur jangan lupa solat Taubat dulu taw. Bukan apa, takut mati terjojol bijik mata masa tidur nanti. Innalillah..!! Kalau kau rasa aku cantik, mulut aku laaaaaaaggggggiiiiiii cantik! Hahahhaa... :D



p/s : Yeay! Aku dah remove chatbox aku.
Lepas ni meroyan abislah ANON nak tulis kat blog aku.
Padan muka kau! Hahaha.. :D

61 comments:

  1. haha...sangat suka entry ini!!!!!

    ReplyDelete
  2. tak semua anon jahat
    ada yg jd anon sbb terkna entry hangit

    tajuk lain, isi lain
    sbb tu diorg bengang

    Entry Terkini: Tonton

    Siaran TV & ASTRO Secara Online dan PERCUMA di Facebook TV : Raacuun

    ReplyDelete
  3. LEPAS NI LAGI PANAS BONTOT LA SI ANON YG DOK BACA ENTRY NI

    HAHAHAHA

    GELAK JAHAT

    ReplyDelete
  4. hahahhaa...padan muka dia....lepas nie mau2 dia ganggu kat comment la...tp kat comment kurang2 ezma leh tapis kan.....akak pun geram bila tgok dia dok tulis itu ini kat shoutbox ezma...sabar ye dik

    ReplyDelete
  5. sokong !...they are coward..kalo berani tunjuk la diri tu spe and kalo berani just outspoken without hiding kan..nyway,nice entry :)

    ReplyDelete
  6. amboih..entry hotttt noo..sabaq ja lah..manusia macam2 ragam kan.,.,~

    ReplyDelete
  7. mybe mungkin yg jenis anon ni penakot kot. haha. tak mhoo identiti diketahui. mungkin jugak pemalu. ngeh2 :')

    ReplyDelete
  8. Menyampah kan kadang2 baca komen dari cik Anon??? Huhuhu.. Kadang tu ade gak cik Anon yang bagi komen cam bese.. Huhuhu.. Tapi kalau tengok, bila ade entry panas baru lah cik Anon ni muncul.. Rasanya dia dalam kalangan blogger yang kita kenal tapi sebab tak nak identiti dikenali,, dia guna naka cik Anon.. Memanglah kadang2 kita tak sependapat dgn rakan blog tapi biarlah kita komen je guna nama sendiri.. Tegur dengan cara berhemah lagi ok kot.. Betul tak?

    Entry Menarik 1 : Wanita Melayu Akhir Zaman = Wanita Melayu Seksa
    Entry Menarik 2 : Ketagihan Facebook??? Ada Ubatnya..

    ReplyDelete
  9. laaa..nape remove shoutbox?? tp xpe hehehe..betul tu ezma..nuru sokong ngn entry ni..yg plaing penting dorang tu dengki tgk org lain berjaya kn...sabar jee laa dear <3

    ReplyDelete
  10. ezma, gantikan ayat

    "you drop by a comment for me??
    omg! tengs dude.
    u are welcome again!
    (^___^)v"

    dengan "Sebarang komen yang membuatkan anda dipenjara bukan tanggungjawab saya. Sebarang komen dari anonymous tidak akan dilayan.Harap maklum"

    ReplyDelete
  11. anon hanya lah seekor tikus yg sesat. hahahaha

    sabo je la dear :)

    NEW ENTRY : SAYA DAH HABES EXAM!

    ReplyDelete
  12. emmm tapi cik anon pon penting jgak....

    http://mhs-kaizen.blogspot.com/2011/04/cik-anon-juga-penting-tahu.html

    ReplyDelete
  13. jenis manusia dengki dengan hidup org len..camtu ah dear.

    dear, xyah sadis2 lau ada ayat dari hantu tu buat dear sadis yup =)

    senyum selalu!

    rindu nakk baca entry yg penuh dengan gambar2(:

    ReplyDelete
  14. heheh..aku suke la ngn deorang ni..aku rase deorang ni cam pemangkis semangat laks

    ReplyDelete
  15. jahat giler org mcm 2... patotnya org mcm 2 ley tembak dgn senapang gajah..baru dye tahu dunia nie kecik o besr

    ReplyDelete
  16. betul! diorg memang xde keja.stalker la tu..hihi.. :D

    ReplyDelete
  17. good entry! thums up.
    ada betol juga. kdg2 dpn kita, member bermuka2. belakang. tup2.
    kutuk...

    hihi, lama xjumpa kak ezma. dlu skola agama rndah sama. hihi. member ezam.

    ReplyDelete
  18. Sayang!great entry kali nihh...berapi kottt!!!!hahahahha=))btw, tak dpt lah aku dtg bagi msg lagi kat chatbox..mesti kena komen kat entry ko!hiks..rindu ko wehh!!!<3

    ReplyDelete
  19. huhuhu besh lah enrty ney,HAHA seronok bace.:)

    ReplyDelete
  20. @fifianggun

    thank u fifianggun atas sokongan anda :) jasamu dihargai :) hehehe....

    ReplyDelete
  21. @Admiral Hafiz

    yerpp, yg kite maksudkan di sini adelah anon yg dtg blog kitee...anon yg baik, kite layan baik aje laaa :)

    ReplyDelete
  22. @GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr

    bukan setakat panas je cik GKSB, tapi makin berapi lalu hangusss...hahaha :D

    ReplyDelete
  23. @aDisH.sHidA

    tu laa...lepas ni makin berapi la dia kan kak shida?? hahaha..kak shida la saksi dalam kes ni sebenarnya :) i knew it :)

    ReplyDelete
  24. @☂ LIYA LIYOO ◕‿◕

    thank u liya atas sokongan..ezma hargai sgt2 :)

    ReplyDelete
  25. @CikTomyam

    ragam manusia yg tak pernah berubahhhh :)

    ReplyDelete
  26. @~::KUYA HARIS::~

    huhhh..kalo dia pergi sekolah agama, mesti dia tahu jenis2 malu..hahaha... :D ni namenye malu tak bertempat..hahaha :D

    thanks kuya :)

    ReplyDelete
  27. @d_tieah

    good point babe! aku suke! ape pon, dah namanya anon..ape leh buat..hahaha :D

    ReplyDelete
  28. @nuruashia ♥

    haha..kite remove sbb kite malas nak layankan sampahh..itu sajee... :)

    ReplyDelete
  29. @G

    hahaha..dah tukar! terima kasih atas cadangan bernas anda :)

    ReplyDelete
  30. @♥yaya budak suka embun♥

    bukan tikus yg sesat.tapi tikus sesat. sesat segala2nya.hahaha :D

    ReplyDelete
  31. @laskar pelangi

    ohhh...ezma pon perasan yg entry ezma kali ni asek berkisar ttg blog sndiri saje..ekeke :D insyaALLAH ezma akan update ttg diri sendiri pulakkk...lepas ni makin berapi la anon yg cakap muke ezma bajet lawa niee..hahaha :D

    hey anon, see! my friends sndiri nak tgk muka aku.ko yg dengki..hahahaa :D

    ReplyDelete
  32. @JIJI YU

    hahaha..btol la...mmg sgt2 btolll...mmg jadi pemangkin semangat ponnn.... skrg ni kite tgh bersemanagat la nieee...tak sabar nak tepek muke sndiri byk2 kat bloggg..hahaha :D

    ReplyDelete
  33. @faiz

    bukan kuasa kite nak tembak dia dgn senapang gajah..semua ni ALLAH punye keje..

    ReplyDelete
  34. @cheqwa

    bukan stalker saje, tapi KIPAS-SUSAH-MATI laa..hhehehe :D

    ReplyDelete
  35. @JayBon

    thanks for remind me yaaa... :) much appreciate it :)

    ReplyDelete
  36. @Sachi Asukai

    xpela...lepas ni ko wrote on my wall aje k..aku hargai sgt2 ape yg ko buat nie tqa :)

    ReplyDelete
  37. @MIRA :)

    entry ini untuk kamu juge! :) be tough oke? :)

    ReplyDelete
  38. setakat ni nasib baik la takda lagi lah anon yg serang my blog.. selalu baca kat blog org lain je.. abaikan je anon ni kan.. :)

    ReplyDelete
  39. vsit here frm Egypt~

    http://coretanfadlisabri.blogspot.com/

    ReplyDelete
  40. Nice kupasan :)

    MJ pun risau dgn kwujudan Anon nie, sbb kekadang boleh melemahkan semangat kita..


    Jom Vote "Ada hadiah buat korang…"

    ReplyDelete
  41. @Amirrah Zawani

    beruntung la mirra :) mmg ezma tak layan pon...watpe nak layan sampah kan? hahaha :D

    ReplyDelete
  42. @Myra Jay

    tidak dinafikan dear...ape pon, cube ikot cara ezma..no need to feel down :) we must be tough! :)

    ReplyDelete
  43. anonymous tak semuanya jahat..ade gak yg bg komen membina..tapi majoritinya mulut takde insurans..

    kalo xde kekuatan nak bace komen diorg, terus delete mase moderation tu..

    ade blogger buh ayat ni kat blog diorg sblm komen box..ce try mane tau ade perubahan..hehe :D

    **Disclaimer: Sapa-sapa yang komen sebagai anonymous dengan ini mengaku diri sendiri sebagai seorang yang BANGANG.
    (Sila klik butang 'Post Comment' untuk mengaku) hahahahahahaha**

    ReplyDelete
  44. ezmaaaaa~~ezmaaaaa~~ alorh.. takda shoutbox.camna nak jerit2 nih.hehe XD

    ReplyDelete
  45. @myfitri [dot] com

    mmg terbaik laaa!! tergelak2 kot bace komen niee...ehhh, boleh di aplikasikan laaa....hebat idea niee..insyaALLAH, esok kite tukar! :)

    ReplyDelete
  46. @~::KUYA HARIS::~

    alaa...kuya kan ade fesbuk ezma...kite jerit2 kat situ pon bolehh... :D

    ReplyDelete
  47. marah btuil ezma kali ni...
    yg pnting jgn dilayan jer..

    ReplyDelete
  48. alaa dh xde chatbox :( sedih tp xpe lah.. leh main komen2 lak haha

    ReplyDelete
  49. ahaha..benci2.. chatbox dh xdak.. xdpt nk tggl kn bekas2 Q kt cnie.. hahaha :D

    ReplyDelete
  50. @shark

    haha...manede marah2 laa..kite gelak2 je buat entry ni tawww... :D

    ReplyDelete
  51. @Enchaoz

    xpela..main komen2 lg besttttt :D

    ReplyDelete
  52. masih wujud lagi ke ezma c anon tu...sian ko...eh2..banyak pulak yer masa c anon tu mengotorkan blog ko..adeiyaii..blog aku sndiri pun tak terjaga...cmana ntah nak jaga blog org lain..

    ReplyDelete
  53. haha mungkin dia kawan ezma yg xde blog or google account x?

    ReplyDelete
  54. bukan nak ajar ilmu jahat tetapi sekadar nak bagi idea. Install Advance IP Scanner, pastu awak bace skit nota network OSPF, IRGP ngan EIGRP. Pastu awak kecik kan range die dan spam broadcast ping pakai Advance IP Scanner. Bile dah jumpe cik anon tu awak telnet je masuk gune IP die. Rate rate OS malaysia ni gune windows. Windows default setting die port ## sentiasa tebuka (xleh bagi tau nanti script kiddies blajar) untuk main internet. Kalau die letak password kat account pandai pandai la awak bypass(tipu la blajar network xtau backdoor). Atas sebab yang x diketahui, firewall xleh tapis signal tu sebab die gune port yang same ngan port internet, kecuali BitDefender. tapi jarang orang pakai antivirus gitu sebab berat.

    p/s:Tapi kalau digit ip yang last sekali tu sentiase berubah-rubah kene cepat skit sebab nampak sangat die pakai wireless access point. cukup berape2 minit die expirated. Pastu kalau lag skit mase awak masuk dalam komputer die tu biase la.

    ReplyDelete
  55. pernh dggu gak dgn cik anon neh~ huhu~ sabow jela~:'(

    ReplyDelete

Berbudi bahasalah dalam berbicara. Budi bahasa bukankah budaya kita?