~you are my bestest buddies~

aku pun pernah pergi jugak la! bukan kau sorang jer taw!

Assalamualaikum and Hello readers!


haha.. kat shoutbox aku semua tanya kenapa aku tak update-update blog ni. adoii... baru berapa hari beb! relax la.. ceyt!! macam fofuler sangat! tuih!! aku busy sikit minggu ni. busy dengan assignment dan test yang datang bergolek-golek macam ayam golek. tambah pulak, incikFAIZ datang melawat aku di Perlis ni. lagi la tak boleh buat kerja. haha. :D


title entry aku ni pulak konon-konon macam gempak jer! biasalah... nak mengaplikasikan konsep blogger-blogger yang selalunya post tah hapa-hapa tapi tajuk dia biarlah rahsia, eh silap! biarlah gempak! haha. :D abes aku kene banned nanti! :P haha.. taklah! cool bebeh! be hots bebeh! :P


berjaya dapat tiket saat-saat akhir untuk menyaksikan Kedah Vs Kelantan. final result dua-dua tiada jaringan. :)


actually Rabu lepas aku pergi menyaksikan perlawanan bola sepak antara KEDAH dan KELANTAN di Stadium Darul Aman Alor Star. perrgghhh!! ini adalah kali kedua aku tengok bola secara live! jakun tak?? jakun kan aku nih??!! hahaha.. :D kenapa aku macam ni?? sebab aku bukan kaki bola. tapi aku berani je nak ikot orang pergi tengok football match! dulu first time kat Stadium Shah Alam perlawanan antara SELANGOR dengan KELANTAN.


yang ini pulak pic lama sewaktu Selangor Vs Kelantan dan final result pon seri jugak. satu sama! :)


aih.. dua-dua perlawanan yang aku tengok semuanya ada negeri Cik Siti Wan Kembang nih. apa cite ni? tapi aku bukan orang sana. aku orang KOLUMPO. pelik nih!! konpius nih!! apa dah jadi?? hahahaa.... :D incikFAIZ orang sana. aku pon join la sekali berjoget bila dengar rebana ubi pihak Kelantan ni dimainkan. best jugak weh! :D terasa macam kat disko. haipp!! kau pernah pergi disko ke Ezma?? sumpah tak pernah! :D :D


hakikatnya aku cuak dan seram lagi scaaarrrryyyyyyy bila pergi tengok perlawanan bola sepak ni. semenjak dua menjak ada kes orang mati sebab tengok bola?? ish! seram bulu tengkuk aku. tapi kalau pandai jaga diri dan tatasusila tatkala menonton bola, insyaALLAH kau takkan mati tengok bola. tapi kalau ajal dah sampai nak buat macam mana kan. :D :D tapi sumpah aku terasa diri aku berani gila sebab dapat pergi tengok bola kat stadium secara live. kenapa aku bangga? sebab aku ni orangnya penakot jugak kadang-kadang. opsss!! kantoi suda....HAHAHAHA... :D malu gila. uhhh!! tiba-tiba rasa macam nak tutup muka dengan bantal sekarang jugak!! :P


64 comments:

  1. aii sayang....epy x tgk bola?? heehhe bebykn nk knl abg..beby kene cube minati ape yg abg sukekn sayangg?? hhihihi tq beby due to dis entry...i like it..mwaahh sayang awk slalu..

    ReplyDelete
  2. @f@iZ

    tapi org kata kalo minat kite same, lame2 boring...hope x mcm tu la yer..btw, thanks sayang...pasni nak tgk bola kat mane lg? :))

    ReplyDelete
  3. okaylah tuuuuuuu...last tengok bola kat stadium live masa darjah 6 kot....ikut kaum2 lelaki yang kat rumah ni...tapi time tu mmg gila sokong selngor..sbb gilakan sharil arsat n rusdi suparman..hehehe..

    oh ada lagi..paling last tgk bola masa fakulti masuk final sukan ant fakulti.hahahaha...

    ReplyDelete
  4. @mizzura

    haha.. :D mizzura...ezma mmg xpernah tgk bola secara live..kalo ade kat dlm tv pon, ezma da tuka channel lain...haha...syok jugak eh men jerit2... :P

    ReplyDelete
  5. beby...eh silap...ezma...waa..tgk bola ek...suka je tgk ek..aku xsuka ikut encik boifren tgk..walaupun depan tv jek..sbb die xkan pedulik aku..huahuahua...

    ReplyDelete
  6. @Farah Junaidy

    haha...incikFAIZ xkn boleh wat cmtu kat aku...kalo x, nnti dye kene balik sorg2...hahahaa... :D

    ReplyDelete
  7. bukn kene blik sorg2 cik ezma...sbb sy sayang awk, so sy xley membelakangi awk understood??? huuhu love u alot my dearkk...arh kn da ckp perlis 2..

    ReplyDelete
  8. @f@iZ

    hahahhaha...tu bukan cakap perlis la...utara dalam bahasa inggeris..hahaha... :)))))) klaka la awak ni....

    ReplyDelete
  9. wah tgk bola jgk cik ezma ni..wakaka

    ReplyDelete
  10. hahaha sayang...klaka ler..owh ckp utara xsame eyhh sayang dgn ckp perlis...xnk arh blajark ckp utarok...

    ReplyDelete
  11. baljark ckp utarok tu apa dia??heheh pelik ja bunyik..hehe tgk bola ek..fhm ke tgk bola tu?ke dgr rebana ubi je?heheh

    ReplyDelete
  12. @budak_nakal

    haha..tu la..jgn igt ezma cume tgk blog sajer...ekekeke... :)))))

    ReplyDelete
  13. @f@iZ

    mmg la same..tapi lain sikit...abesla..nanti org utara marah sebab awk rosakkan bahasa utara...hahahaa.... :)))))))

    kite kecek klate sudah la yer..oke?? :P

    ReplyDelete
  14. @haidi takeAfoto

    haha..he is my incik faiz..kelantanese..dye cakap loghat utara la... :) btw, faham la tgk bola...xkn la dtg stadium berjoget2 dengar rebana saje...huhu...

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. encik faiz : erm yela..awak je sayang cik ezmaliza awak tu..encik boifren saya tak sayang saya la lau cmtu...

    ReplyDelete
  17. @Farah Junaidy

    haih!!gado pulak hampa dua nih! sekeh kang...cik farah! pegi tdo! esok ko nak dating kan?? hahaa... :D skrg ni turn ko lak pulak...selamat berdating yer... :)

    ReplyDelete
  18. @Solihin Zubir

    haha...betul2!! masa kat stadium aritu dye sebut camtu jugak! "pulun kedah pulun! haha... :D

    alamak, bukan! gomo kelate gomo! :)))))))

    ReplyDelete
  19. aku rasa aku tak pernah tengok bola kat stadium lagi

    ReplyDelete
  20. @touya

    haha..tgk bola kat tv pon oke ape.. :) tapi tgk kat stadium mmg syok jugak taw! :)

    ReplyDelete
  21. @L@g3nd@ buD@k N@k@L

    haha..mistilah! ingat kite kaki jalan ke blog je ke?? haha.. :D taklah..bukan extreme sgt pon..suam-suam kuku je minat bola ni.. :))))))

    ReplyDelete
  22. hahaa..bukn nk gelak ape... pulun kedah pulun da kalah malam td... da ilang badi 1993...ahhakss

    ReplyDelete
  23. @~eZmALiZa~

    yang paling syok ialah bila gol lompat atas kerusi..haha..nasib time tu kecik lagi..

    ReplyDelete
  24. tgk bola kat stadium tu.. best ye..
    ALL IN ONE

    ReplyDelete
  25. mujo klate mene smale..
    idup klate
    gomo klate gomo..
    :)
    jupo kt finale

    ReplyDelete
  26. @L@g3nd@ buD@k N@k@L

    Hahaha aku sebenarnya memang tak minat tengok Bola pun

    ReplyDelete
  27. wah..semangat ek...layan bola..hidup kelatey!! heheh akak org terengganu..so secara autonyer kalo dah orang terengganu mesti sokong kelantan..hahaha

    ReplyDelete
  28. @f@iZ

    hahahhaa... :))) insyaALLAH..kalo kite nak bagi kelantan menang, doa la banyak2.. hehe... :) tapi permainan yang bersih lagi best kan sayang? :P

    ReplyDelete
  29. @mizzura

    gol lompat atas kerusi??hahaha...kirenye mizzura lagi la hebat...ezma kalo gol wat bodo jer..tapi senyum sampai telinga... :)))))))))

    ReplyDelete
  30. @nur

    haha..mmg syok woo!! real..semua mata tertumpu pada bola yang satu tu..klaka jer...nur penah pegi stadium tgk bola secara live?? :P

    ReplyDelete
  31. @nazrul AZIZ

    haha...naz! :) lupe lak ko ore klantan.. :)) mestila ko sokong sane jugak kan?? hik3.. :P jumpe kat final bukit jalil la yer.. :)

    ReplyDelete
  32. @touya

    haha... :D jarang jumpe laki xminat tgk bola...dan jarang jugak tangok pompuan yg minat bola.. :)))

    takpe2..mungkin minat kamu ke arah lain... :)

    ReplyDelete
  33. @~Miss_eiyDa ~

    haha..yes2!! mmg normal sangat tu kalo ore ganu sokong klate.. :)) hahaha... :D tapi ezma lak bukan klate or ganu...dua2 bukan...tapi sokong je klantan..hahahaa.... :))) xtau nk sokong mane.... :P

    ReplyDelete
  34. uwawa,..tpi dah kalah kedah,.cedih,.

    ReplyDelete
  35. @Mar

    hehehe.. :)) alaaa...xpela..bukan mar yg main pon kan..kalo mar yang main, mesti kedah menang...hik3... :P

    ReplyDelete
  36. cik nemo tak minat tengok bola. hehe!

    ReplyDelete
  37. @cik Nemo

    hahaa...ezma pon sebenarnya xdelah gemar sangat nak tgk bola..tapi sejak akhir ni minat pulak... :P

    ReplyDelete
  38. fuhyooo

    aku x pernah lg merasa gi stadium tgk bola

    hohoho~

    ReplyDelete
  39. @Ery Farieha

    hahaha...ko pegi la ery...syok woo...seram bulu roma taw..tu yg lagi syok tuh...hahahhaa... :D

    ReplyDelete
  40. bez giler ar.. aku sndiri pn xpenah g tgk..

    ReplyDelete
  41. 30 ari bulan stdium b.jalil....hehehehe..jom beby kali ni lg besh djngka lbey 60 ribu penyokong smpai...hihihihi

    ReplyDelete
  42. @Aizam

    ko yg laki pon xpegi?? haha..berani kan aku..?? :P pegi la weh..syok..!! :)))))

    ReplyDelete
  43. @f@iZ

    haha..insyaALLAH..kalo kite dapat cuti, igt nak pegi jugak la.. :) hehe..thanks sayang coz remind me.. :) lots of love lah.. :)

    ReplyDelete
  44. Ces...sempat pergi DarulAman....aku tak sempat nak pi haritu, teket abis..last sekali p darul aman masa Kedah lawan ganu, kedah menang 3 0...yeay..pulun kedah pulun...

    dengan ini aku mengisytiharkan menyokong kelantan, kerana akmal rizal adalah pemain kelantan yg berasal dari jitera..haha

    ReplyDelete
  45. saya suka tgk bola..hari2 saya tgk bola..tp saya tak suka tengok orang gado sebab bola..macam orang takde tamadun..=p

    ReplyDelete
  46. lor
    sapa ati demo tok ingat ko kawe
    kecik ati lagu ni

    finale raso tok leh g
    sbb de 7 pillars..
    xpo2
    doa y penting
    haha

    ReplyDelete
  47. @The Sharkox

    hahahaa..akhirnya ade org support negeri pihak lawan..hahaa.. :D ouh, player dari jitra ke?? hik3.. :D xpe2..kite tgk final nanti... :)))

    ReplyDelete
  48. @Jejaka Terhangat

    hohohohoho.....same la kiter! mmg xminat lgsg tgk org yg fanatik nak gado2 pasal bola..kalo da kalah tu kalah je la... kalo nak menang, cube la gi masuk padang tu..hahahaha... :D betul tak?? :P

    ReplyDelete
  49. hati2 tgk bola tu..ade gak botol melayang kene kepala..

    lg satu, stadium adalah tempat paling byk org mencarut..huhu

    ReplyDelete
  50. @fitri

    haha..eh, betul la..kadang2 bukan botol jer..tapi mercun pon ade jugak..ish3! :D haha..and part mencarut tu betul..sume org nak maki hamun jer keje..nak lagi hebat, pegi la turun padang sendiri main..hahahaaha... :)))))

    ReplyDelete
  51. hehehehe. i xminat sgt bola2 ni dulu tapi now dah boleh layan sket.maybe cuz kawan2 semue kaki bola so kene join gak ar minat.hahaha

    ReplyDelete
  52. @lizz

    hehe..u same dgn i la lizz..dulu i mane minat nak tgk2 bola ni..and tak paham pon cara permainan dye..tapi i jadi minat sebab si dia pon minat..i tumpang sekaki.. :))))))

    ReplyDelete
  53. Ezma cayunk~

    dah pandai tengok bola ye skarang.. btw, kelantan vs n9 sabtu nii.. pegi ke? ehee:p

    ReplyDelete
  54. @Mawar

    huhu...ezma igt nak pergi taw..tapi tak cuti tyme 2... tgk dulu kalo ade sape2 nk tolong sapot..ngeh3... :D

    ReplyDelete
  55. pergh..mmg berani. aku bukan takot apa kt stadium tuu, kang yang fanatik sgt tuu buat hal mana celah aku nak lari..hehe

    kedah kalah suda..huhuks..

    ReplyDelete
  56. @shasha

    hahaha...betul piqah...mmg seram gile aku gi tgk bola kat stadium nih.. :)) sebab kalo ade org gaduh2, tak cukup tanah aku nak selamatkan diri.. :P

    piqah, aritu aku pegi pakai baju kaler kuning and ade elemen hijau sikit taw..tapi aku duduk kat kelantan punye fans..sebbek dorg xbanned aku.. :))))

    ReplyDelete
  57. @mahira oya

    ouh..penah yer??kite same la camtu! :) sepp sikit!! :D

    ReplyDelete
  58. haha..cari pasal lah tuu.. tp aku pon dah separuh sokong kelantan snanya sb Akmal Rizal dah join Klate.. hek hek.

    :D

    ReplyDelete
  59. @shasha

    yeay3!! piqah akhirnya sokong klntan..hahaha... :D nanti kite tgk final kat tv je la eh... :))))))

    ReplyDelete
  60. ololololo.

    sweet ahhh. lain kali tgk bola ajak tau :)

    ReplyDelete
  61. @miss lolly a.k.a luvfareda

    haha...sweet yer??hahaha..orait2..akan mengajak lolly nanti.. :)

    ReplyDelete

Berbudi bahasalah dalam berbicara. Budi bahasa bukankah budaya kita?