~you are my bestest buddies~

~gile nur kasih~

salam to all bloggers. :)


[ihsan google okeh!]

haha.. dgr tajuk entry je aku kompom la nk cite sal drama NUR KASIH! huhu.. aku ase mostly pompuan2 msti tgk cite ni. adumak aih.. dulu aku xde la semangat sgt nk tgk cite ni. tp disebabkan anasir2 luar yg menambahkan galakan utk aku melihat drama ni buat aku xsabar nk tggu episod ni abes.


mase episod 19 bukan men meleleh air mata aku tgk cite ni. sebab betapa mulianya hati NUR AMINA lakonan TIZ ZAQYAH. sanggup dye bermadu dgn KATRINA lakonan SYARIFAH SOFEA. kalo aku, adoi.. susa nak cakap! haha.. :)) tp mmg emo gile la bile tgk drama ni. syabas n tahniah la sebab pengarah drama ni berjaya menarik jutaan peminat utk tgk drama ni. yg plg besh nyer tuh, drama ni dah la lebih berbentuk islamic. tp aku xsgka mampu menarik minat penonton kan? mmg besh!


td pon aku skip meeting sbb aku malas maw pegi. semangat diri aku ni lebih berkobar2 utk tgk NUR KASIH ni. :P bersiap2 ke cafe konon2 sekali harung la dgn makan malam, aku dah terpacak depan tv n rebut remote astro kt cafe tu.. wakakakka... :)) ape punye perangai la. :P lantak la. "hendak seribu daya, taknak seribu dalih". (wah2, bile sal cite je kua peribahasa lak.cube kalo study?) :P


[suke dgn tibe2 watak NUR AMINA]


huhu.. tibe2 aku jd suke dgn watak NUR tuh. dulu kan penah kua cite buruk sal dye. yela.. kt lua NUR ni xsama dgn dalam tv. she is free hair.. clubbing.. etc. tp dont jugde a book by it's cover. mantap seyh lakonan dye. tp episod kali ni agak bengang kan? adiknye si SARAH tu dah stat nak wat kje jahat la pulak. tp mmg aku da taw dari sumber yg boleh dipercayai mengatakan SARAH ni bakal memporak-perandakan keluarga ADAM & AIDIL. eh!xley cite lebey2. kang ade yg saman aku sbb mende nih! haha.. :D


overall, drama ni mmg buat aku jadi semangat utk jalani kehidupan akan dtg. gile memberi inspirasi u know! haha.. :)) yela..bgus la tu kan.. ada pengajaran yg kite dpt dari sesuatu yg kite tonton or kite bace. sebagai contoh, aku akan belajar utk jadi seorang isteri yg solehah pada suaminya. (wow! beruntung u bakal suami i) secondly, aku mendapat pengajaran bahawa setiap keputusan yg kite buat tu mmg kene berhati2. jgn terlalu ikot hati n perasaan. kalo x jadi cm ADAM. kan xpasal2 je ade dua bini! sape nk jaga? aku xsggup nk bermadu. adush!


huhu..akan ku kumpul kesemua episod cite ni sampai ke penghujung cerita. so far ade smpai episod mggu lps lor. yg td punye akan ku cari nt. :) kepade peminat2 NUR KASIH, mari kita buat club NUR KASIH FC. tanda sokongan kite pade industri perfileman MALAYSIA! mantap!!

9 comments:

  1. wah... best tuh nak buat clubbing nme nur kasih.. hehe.. best pulak ye cerita tuh...

    ReplyDelete
  2. ermm..
    ja pun suka kg cite nie..
    bukan kepada real life pelakon dia..
    cuma jalan cite n watak dalam cite nie...

    watak sarah memang meluat kan hehe

    ReplyDelete
  3. hik3 :D

    mastura,
    hehe..mmg besh kan?? i love to watch it..xsaba nk tggu cite ni abes.. :)

    cik eja,
    haha..mmg jahat kan sarah dlm cite ni..adoi..xlama lagi nt adam akan lari uma sbb mulut sarah ni la..huhu.. :P sis eja pon follow jugak ye cite ni?? :)

    ReplyDelete
  4. haha.
    dear , agknya kte sOrg jew kOt tak tgk cte nur kasih.
    mmg dr start smpai skrg nih la tak pnh tgk lngsung !
    hee.
    takde ati kOt nk tgk cte mlayu.
    tp rta2 smua ckp bst.
    nth la , kte tak tgk tak tau apa yg bstnya.
    :D~

    ReplyDelete
  5. iqah,
    hehe..best taw iqah..kalo jmpe nt,kite bg cite ni kt awk ye.. :) rugi klo xtgk.. :)

    ReplyDelete
  6. fyka,
    amik award ke??yeay2..!!ezma dpt award..jap2..nk tgk!hee.. :)

    ReplyDelete
  7. hehe...aku ada smpai episod 20 je...nk cari lg mcm susah..lg2 musim exam ni...minat gak dgn nur kasih ni...layan...

    ReplyDelete

Berbudi bahasalah dalam berbicara. Budi bahasa bukankah budaya kita?