~you are my bestest buddies~

~aku sayang kawan2~

salam.. hye you all.. ni aku.. ezmaliza anak encik embok zrik.. kiut or x?? ouh.. mestila.. sbb baka mak ayah aku juge kiut.. hik3.. tak3.. aku main2 aje la.. xde sape puji.. aku je la puji diri sendri.. ngeh3.. :D


hehe... ni entry after ~adoi.sakitnye!!~ bawah ni jer pon.. huhu... setelah drive berkonvoi ramai2 sebanyak 5 kereta sambil sesat2 semuanya.. sampai jugak uma YANA dlm kul 4 ptg.. haha.. perut da lapar sbb simpankan space supaye ley makan byk2 kt uma YANA nnti.. hik3.. (xsenonoh jugak anak encik EMBOK ZRIK ni!!) byk kn makanan yg mak YANA sediakan.. lihat la klo xpercaye.. n sume makanan tu aku makan di setiap kali round makan berulang kali.. haha.. :D



mase aku sampai kt uma YANA, ayah dye tgh duk bakar ayam ngan udang.. lagi la bertambah2 lapar aku di buatnye.. berkeroncong nyanyi lagu rock da sepanjang perjalanan aku ke sana.. (mesti sume igt aku ni kuat makan kn??) haha... ape lagi.. aku pon tlg la kawan2 aku yg lain.. dorg pon sebuk duk bakar gak ayam ngan udang tu.. sbb aku sendiri yg nak makan, aku bakar elok2 aje.. tp kejap je la.. sebab xbape tahan sgt dgn asap yg berkepul2.. huhu.. tp dpt gak la bakar udang sndiri.. hik3.. :P



setelah seronok main bakar2 ayam ngan udang, aku meneruskan usehe utk makan dan makan lagi.. mak dye wat ketupat dgn sup ayam, lemang dgn rendang, nasi goreng yg sedap, agar-agar, kuih raye pon ade lg taw.. ade lg kot.. lupe da aku.. sbb byk sgt mak dye masak.. tp sume sedap sgt..!! :P aku makan dkt 4 kali round.. tp amik satu2 la.. haha.. :D tamak btol klo amik sumer.. :P



kawan2 aku yg lain sumenye hepi jugak.. bese la klo pompuan dak kls aku xdenyer nk control2 ayu.. klo lapar, makan aje.. xyah nk gedik2 nk control ayu.. last ko jugak yang lapar.. haha... tp sume itu xde dlm kls aku.. :D dorg mmg sporting.. i like.... hehehe... bwh ni jugak, mereka yg turut kuat makan dan menghabiskan sume makanan mak YANA.. haha.. aku pon join jugak la.. hak3.. :D pndai btol dorg bakar ayam n udang tu supaye xhangus.. klo aku kompom hangus.. sbb org asek amik gambar je.. fokus aku pon lari la... hahaha.. :D



bile da kenyang perut makan sume makanan yg ade, aku n kawan2 yg giler kamera sume amik gambar.. mcm2 posing la dorg ni buat.. mcm nk runtuh uma YANA di buatnya.. hak3.. :D happening btol... tp xdpt la nk letak kt cni pics nyer.. sbb it is private n confidential... haha.. :D tp yg pasti, aku hepi sgt dpt together2 dgn kwan2 aku.. bia pon ade yg pemalu, ade yg giler2, ade yg bese2 aje.. yg pasti mereka sume sporting abes.. di sini aku show off kwn2 aku yg dtg open house YANA semalam yer.. enjoy it.. :D


(: we are beshfwen :)


kami the giler kamera


kawan2 ku yg sporting sgt


tersenyum kekenyangan


lps abes makan2, kitorang sume beransur pulang.. ade yg da blk dlu da.. tapi yg masih tggal ni sume nk berseronok- ronok lagi kt kedah ni.. plan dorg sume nk karaoke.. tp aku pulak ase malas.. plus agak mengantuk.. huhu.. aku membuat haluan aku sendiri dgn ILI n KEPA.. mule2 igt nk blk.. tp singgah jap satu shopping complex ni.. adoi.. ape tah name dye.. lupe aku.. da dkt 10 kali aku pegi kedah aku tetap xigt jalan ngan xigt name shopping complex.. haha.. adui.. leceh tol la.. tp aku pegi c2 la jln2 tgk baju ke.. shawls ke.. tp last2 tapau McD bawak blk uma.. what??? makan lagi??? adoi.. perut ape aku neh?? hahahaha... :D yela.. ape xnyer.. kedai2 kt sna cpt betul tutup.. xcm kt KL.. :((

tp masih sempat berposing


at McD

sampai je kolej kediaman aku, aku ternampak ramai bdk2 chinese berkumpul ramai2 depan uma.. ouh.. upenye ade pesta tanglung semalam... bercahaye2 aku tgk bile dlm gelap.. mcm2 rupe n bentuk dorg buat.. plg kreatif yg aku nmpk ade tanglung tembikai.. tp dye buat cm halloween la.. huhu... cntiknyer.. ape lagi.. aku amik pluang ni utk try pegang n berposing la.. hak3.. :D kne hati2 pegang mnde tu.. tkot terbakar pulak tanglung nyer... hehe.. btw guys... "HAPPY MOONCAKE FESTIVALS" :)


skrg da smpai msenye utk balik ke rumah pulak.. badan da penat.. perut pon da kenyang.. mate da ngantuk.. so aku blk ke rumah dgn happy.. sebelum tido aku berdoa agar kawan2 aku semuanya success dlm final yg bakal menjelang kurg dari sebulan ni.. ape yg penting??? KERJASAMA!! (eh, bukan2!!) ape yg penting kt cni, aku syg kawan2 aku... tengs so much you guys..!! :)



p/s: ade lagi cerita disebalik ke"happy"an aku smlm.. handphone aku ilg???aku tercicir kt parking kereta mse kua shopping2.. :(( bile da smpi kt kreta baru aku pasan hp aku ilg n aku cari blk upenyer hp aku da basah2 berembun luar kereta... :(( :(( ya ampun.. mati aku klo ilg hp.. upenyer terjato mse kua dari keta.. aku bersyukur sgt2 sbb TUHAN mengingatkan aku ttg hp tu.. :(( syukur........ cuai betul la aku ni... :((

4 comments:

  1. wahh makan besar. ;)
    suka tengok baju n shawal u. cantik la plak. eheh
    xD

    ReplyDelete
  2. waah... bnyk nya makanan.. rasa lapar plak...

    hehe.. slamat hari raya.. maaf zhir btin..

    thanks sbb wish luck 4 me... sy akan ingat kata2 awk.. :-)

    ReplyDelete
  3. to aliss musee:
    hehe..i lagi suke tgk shawls yg u pkai..cute ajer..
    hehe... :) yer..mam besa smpi pwot pon besa..haha.. :D

    to sejarah cinta mastura:
    lor..mastura lapar yer??makan aje la..skrg bkn bulan pose lg..hehe..selamat ari raye juge utk mastura... :) study elok2 yer..

    ReplyDelete

Berbudi bahasalah dalam berbicara. Budi bahasa bukankah budaya kita?